Natjecanje Global Game Jam u Novskoj

Natjecanje Global Game Jam u Novskoj

Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 organizira natjecanje u izradi videoigara koje se održava u sklopu svjetskog natjecanja Global Game Jam.

Samo natjecanje započet će 28., a završiti 30. siječnja 2022. godine. Kroz 48 satno vrijeme, natjecatelji timski moraju izraditi videoigru na zadanu temu. Ovogodišnje izdanje već ima 100 prijavljenih natjecatelja, čime je hrvatska organizacija došla u sam vrh Europe i svijeta. Naime, natjecanje se paralelno odvija u gradovima diljem svijeta, a prema broju prijavljenih kandidata Novska je iza sebe ostavila i velika europska i svjetska središta.

Glavnu nagradu, iznos od 10.000 kuna osigurala je Jamnica plus d.o.o. sa svojim novim brendom ProGame – pićem za gejmere kreiranim u suradnji s gejmerima. Drugu nagradu, novčani iznos od 3.000 kuna osigurao je inkubator PISMO dok su iz A1 osigurali A1 paket – Sony PlayStation 5 bundle i Xiaomi Mi Electric Scooter.

Treću nagradu, novčani iznos od 2.500 kuna osigurao je inkubator PISMO, a sponzori iz A1 Xiaomi Mi Electric Scooter. Medijski pokrovitelji natjecanja su magazin VIDI koji je za svakog člana nagrađenih timova osigurao pretplatu u trajanju od 6 mjeseci, te Reboot i PC Play Magazin.

Prijaviti se možete ovdje.