Media Blend

Media Blend

Prijave za trodnevno natjecanje namijenjeno medijskim menadžerima, novinarima i ljubiteljima tehnologije koj rade u redakcijama te medijskim startupima diljem Europe službeno su otorene.

Sudionici će imati priliku produbiti svoje projektne ideje s vodećim mentorima u industriji i zatim ih predstaviti žiriju, medijskim ulagačima, filantropima i stručnjacima na tom području te se natjecati za osvajanje početnih potpora u vrijednosti od 5000 eura. Rok za prijave je 17. ožujka.

Program je prvenstveno sufinanciran od strane Programa Kreativna Europa i dio je većeg projekt koji koordinira i vodi Međunarodni institut za tisak, a provodi ga konzorcij medijskih organizacija uključujući BIRN i Zakladu Thomson. Media Blend Hackathon osmislila je i implementirala ukrajinska organizacija za razvoj medija, Media Development Foundation.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti unutar tima do četiri osobe ili sami (Media Blend će pomoći pojedinačnim prijaviteljima da pronađu tim sa odgovarajućim ili sličnim idejama). Organizatori očekuju da prijavitelji imaju okvirne ideje o projektima koji se odnose na sljedeće tokove rada:

  • Analitika i monetizacija: ove će godine ključni fokus za mnoge izdavače biti zadržati nove pretplatnike stečene tijekom ruske invazije na Ukrajinu i pandemije. Zato organizatori potiču sudionike da se uhvate u koštac s ovim izazovom i koriste tehnologije za poboljšanje zadržavanja pretplatnika.
  • Medijska istraživanja i analiza podataka: postoji negativan trend pada povjerenja u medije koji je ubrzan ruskom invazijom na Ukrajinu i pandemijom. Glavni razlog tome moglo bi biti širenje lažnih vijesti. Stoga suzbijanje lažnih vijesti i provjeru informacija organizatori prepoznaju kao naš drugi izazov.
  • Proizvodnja i distribucija sadržaja: rastuće izbjegavanje vijesti među publikom čini se da mnoge redakcije drže budnima noću. Tijekom ovog hackathona organizatori se žele usredotočiti na osobe mlađe od 25 godina koje su zbog svog ponašanja u konzumaciji vijesti manje zainteresirane za tradicionalne teme vijesti i nemaju jaku povezanost s određenim medijskim markama. Stoga je cilj pronaći način da korisnici generacije Z postanu zainteresirani za medije.

Glavni izazovi identificirani su u svakoj kategoriji kako bi se potencijalnim sudionicima pomoglo da usmjere svoje napore, ali Media Blend tim također potiče kandidate da ponude i druge inovativne ideje za rješavanje različitih izazova u medijskom sektoru.

Više informacija i prijavnicu možete pronaći na službenoj stranici Media Blenda.