LUMEN

LUMEN

Pod organizacijom studentske udruge eSTUDENT poznato natjecanje Elektroboj od ove godine dobiva novog nasljednika: LUMEN Engineering. LUMEN je edukativno natjecanje namijenjeno studentima koje sadrži četiri različita područja: Engineering, Development, Data Science i Business.

Unutar dvije unaprije određene teme, Retro Elektronika i AAA Elektronika, partneri natjecanja Rimac Automobili, Xylon, Global Logic, Byte Lab i Hstec studentima će zadati da osmisle rješenja za aktualne probleme iz prakse.

Retro Elektronika je prva tema kojom će studenti moći pokazati ljubav prema retro stvarima tako što će koristeći stare uređaje stvoriti nešto novo ili će moći napraviti novi uređaj koji izgledom podsjeća na stari. Za one koji se ne pronalaze u ovoj temi, tu je i druga tema: AAA Elektronika gdje će glavni cilj biti izgraditi low power sustav koristeći napajanje male AAA baterije.

Ttudenti koji osvoje prvo mjesto tako će dobiti nagradu od 15.000,00 kuna, oni koji budu na drugom 10.000,00 kuna te oni koji budu treći 5.000,00 kuna. Osim glavnih nagrada, studenti koji održe najbolju prezentaciju će osvojiti iznos od 1.000,00 kuna.

Prijave su počele na dan otvorenja LUMENa u studentskom centru u Zagrebu 15. siječnja 2020. i traju sve do 02. veljače 2020. Završnica će biti održana 6. lipnja 2020. Prijaviti se moguće je u timu od 2 do 4 člana, no ako nemate svoj tim svejedno se možete prijaviti. Tim ćete dobiti uz pomoć organizatora.