LEAP Summit 2021.

LEAP Summit 2021.

Jedna od najpoznatijih regionalnih konferencija vraća se i ove godine sredinom svibnja - LEAP Summit održat će se online.

Šesto izdanje LEAP Summita ove će se godine održati putem interneta, zbog epidemioloških mjera, no iako će okruženje biti nešto drugačije, teme i govornici i ove će godine biti na najvišoj mogućoj razini, najavljuju iz organizacije konferencije.

Ove godine slušat ćemo inspirativne priče Pēterisa Zilgalvisa, voditelja Odjela za digitalne inovacije i blockchain tehnologiju u DG CONNECT-u te supredsjedatelja radne skupine za fintech pri Europskoj komisiji. Osim njega, svoja će iskustva podijeliti i Pierre-Philippe Mathieu, doktor oceanografije i voditelj laboratorija za istraživanje pri Europskoj svemirskoj agenciji. Sudionike čeka zanimljivo predavanje o partnerstvu AI4EO, primjeni umjetne inteligencije kod prikupljanja podataka o Zemlji s ciljem kreiranja novih vrijednosti, znanja i inovativnih EO usluga.

Domaće snage predvode Mirna Matković i Tea Žakula. Mirna je u javnosti poznata kao lice iza brenda Ženski recenziRAJ kojeg je pokrenula s 25 godina, a danas okuplja više od 20 suradnika uz web stranicu i poznatu Facebook grupu. Tea, s druge strane, vodi Laboratorij za energetsku učinkovitost na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, a iza sebe ima praksu na Harvardu i doktorat na MIT-u.

Sudjelovanje na LEAP Summitu posve je besplatno i pratit će se putem interneta, a prijaviti se možete na stranicama konferencije.