Job Fair 2019.

Job Fair 2019.

Veliki sajam poslova Job Fair, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, održat će se 15. i 16. svibnja, a čini se kako će ovogodišnji sajam oboriti sve rekorde posjećenosti do sada.

Očekuje nas više od 115 domaćih, regionalnih i inozemnih tehnoloških tvrtki koje će se boriti za pozornost studenata kako bi među njima pronašle svoje buduće zaposlenike. Kao i prošlih godina, cilj sajma je upoznavanje domaćih studenata s mogućnostima zapošljavanja, razvojem karijera u Hrvatskoj i inozemstvu i kvalitetnom networkingu.

Na ovogodišnjem Job Fairu tako će se predstaviti poduzeća poput Infobipa, Rimac Automobila, Nanobita, Photomatha, Microblinka i drugih, a od međunarodnih poslodavaca svakako treba istaknuti Facebook, Microsoft, Palantir i Infineon. Iz organizacije sajma dodaju:

Raznovrsnost poduzeća i ponuda poslova fokus je svakog sajma Job Fair. Ove će godine studenti, ali i mladi koji razmišljaju o promijeni karijere, osim s predstavnicima ICT i automobilske industrije imati priliku razgovarati i s liderima bankarskog i telekomunikacijskog sektora, predstavnicima za razvoj mobilnih i web aplikacija, predstavnicima industrije video igara, kao i s brojnim vodećim predstavnicima iz područja elektronike, radiokomunikacije i industrijske automatizacije.

Nastavljaju se i radionice na Job Fairu

Ove godine radionice će održati čak devet tehnoloških poslodavaca, a teme su:

  • Uvod u Power BI – izrada izvještajem,
  • Stand-up radionica,
  • Razvoj Artificial Intelligence proizvoda – od ideje do produkcije,
  • Autodesk Revit radionica,
  • Automatizirano testiranje web aplikacija,
  • Izrada Machine Learning rješenja primjenom Pythona,
  • IoT u praksi te
  • Primjena novih tehnologija u full-stack web razvoju.

Na radionicama će se govoriti o znanju i vještinama s kojima se zaposlenici tih tvrtki susreću, a iz Job Faira pripremaju i više od 20 predavanja koje studentima mogu pomoći u pronalasku posla, ali ih i možda zainteresirati za neko novo područje.

Kako bi povećali šansu za posao ili obavljanje prakse, studenti će prije početka sajma, kao i za vrijeme trajanja sajma, moći predati svoj životopis putem Job Fair internetske stranice. Pohranjivanjem životopisa svaki će student putem e-pošte dobiti jedinstveni QR kod – posjetnicu za predstavljanje poduzećima, dok će poslodavci nakon sajma u bazi životopisa jednostavnije pronaći studente čiji su QR kod skenirali.

Više informacija o sajmu možete pronaći na službenim stranicama.