IoT dan na FESB-u

Infobip ❤️ Netokracijašto akvizicija znači za vas - i nas?

IoT dan na FESB-u

U suorganizaciji s ICT županijom, prvog dana konferencije 5. srpnja 2022, u prostorijama PICS@FESB, održat će se besplatna jednodnevna manifestacija popularizacije znanosti za mlade - IoT dan.

U organizaciji splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), u periodu od 5. do 8. srpnja 2022 održat će se sedma Međunarodna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama – SpliTech 2022. Sudionici i posjetitelji imat će priliku razmijeniti znanstvena postignuća iz aktualnih tema iz područja IoT-a, RFID -a, pametnih gradova, održive energije, dekarbonizacije zgrada i primjene tehničkih rješenja u zdravstvu (e-Health).

Program će obuhvatiti radionice, prezentacije IoT tvrtki, startupova, susret studenata, znanstvenika te svih geekova i zaljubljenika u IoT kako bi podijelili svoje znanje, iskustvo i viziju o tehnologiji, rješenjima i poslovnim prilikama. Štoviše, studenti će imati priliku upoznati potencijalne poslodavce i prezentirati se kroz kratke neformalne sastanke (tzv. Career Speed Dating) što je izvrsna prilika za budući profesionalni razvoj.

Održati će se šest praktičnih radionica od kojih je svaka posvećena određenoj temi iz svijeta IoT-a:

  1. Osnove dubokog učenja
  2. IoT – od senzora do oblaka
  3. Primjene Blockchaina i DLTa u IoT-u
  4. Napravi svoju antenu u par sati
  5. PBC – dizajn i razvoj
  6. Data logger za industrijska okruženja

Za prisustvovanje radionicama prethodno iskustvo i predznanje nisu potrebni. Ciljana skupina su učenici završnih godina srednjih škola te studenti, a dobrodošli su svi željni novih znanja i vještina iz područja IoT-a.

Prezentacije tvrtki, kao i career speed dating su otvorene za sve posjetitelje dok je broj sudionika po radionici je ograničen. Više informacija o samom događaju, kao i načinu prijave za pojedinu radionicu, dostupno je na web stranici.