Innovation Academy u Zagrebu

Innovation Academy u Zagrebu

Počinje Innovation Academy koja je namijenjena za srednjoškolce kako bi pomoću interaktivnih radionica i predavanja te stručnih mentora usvojili relevantna znanja i vještine za 21. stoljeće.

Hrvatski ured za kreativnost i inovacije u suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku, Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj i Sveučilištem VERN organiziraju peto izdanje ljetnog programa za srednjoškolce Innovation Academy koji će se održati od 23. do 27. kolovoza 2021. godine u prostorijama Sveučilišta VERN u Zagrebu.

Tijekom 5 godina Innovation Academy broji više od 500 polaznika i 18 predavača. Njihovih sedam programa pružaju ulaz u svijet inovacija, programiranja, globalnih trendova na tržištu i tehnologije te mogućnost razvijanja mekih vještina. Ovogodišnji programi su Future skills, IT genius (početni), IT genius (napredni), Future Leader, Future Entrepreneur, Digital Skills i Robotics.

Prijaviti se mogu svi učenici srednjih škola iz cijele Hrvatske, a sudjelovanje je u potpunosti besplatno. Nakon zatvaranja prijava, žiri će pregledati sve prijave i odabrati do 150 sudionika. Sudionici će o rezultatima biti obaviješteni 22. srpnja.

Za sve učenike s prebivalištem izvan Zagreba osigurano je 30 dodatnih stipendija. Stipendije pokrivaju trošak smještaja u Zagrebu tijekom trajanja programa, a učenici će dijeliti sobe.

Više informacija i prijavnicu koju je potrebno ispuniti do 19. srpnja možete pronaći ovdje.