Infobip Shift 2022.

Infobip Shift 2022.

Neka od najpoznatijih imena globalne tehnološke scene među prvim su govornicima koje konferencija Infobip Shift 2022 najavljuje i to je, kažu, samo početak.

Charity Majors, Hakon Wium Li, Ben Lesh i Lea Verou prvi su najavljeni govornici za developersku konferenciju Infobip Shift 2022. Među njima najviše utjecaja na svijet tehnologije vjerojatno je dosad ostavio Hakon Wium Li, kao jedan od pionira weba i razvoja web stranica te, konačno, i čovjek koji je izmislio CSS.

Međutim, kao trenutno najatraktivnije ime izdvaja se ipak Charity Majors – softverska inženjerka koja je, nakon rada u Parseu i Facebooku, kao suosnivačica i CTO pokrenula startup Honeycomb. Njihov proizvod je SaaS i developerski alat koji tech timovima olakšava uvid u složene sustave, nadgledanje funkcionira li sve kako bi trebalo, brzo otkrivanje i rješavanje bugova i nepravilnosti. Honeycomb je dosad prikupio 96,9 milijuna dolara kapitala, a među klijentima su im tvrtke poput Intercoma, HelloFresha ili Discorda.

Uvik kontra

Majors je ipak poznatija po svojim stavovima koji su često ‘uvik kontra’ onoga što je općeprihvaćeno u industriji, a koje bez zadrške izražava na Twitteru i na svom blogu Charity.wtf. Kao dio promocije svog startupa i proizvoda te osvještavanja developera o važnosti observabilityja, odnosno developerskih alata poput Honeycomba, javno zagovara nešto što je mnogim developerima noćna mora – deployanje petkom!

Petkom, naime, bezbrižno deployaju oni koji imaju kvalitetan pregled nad stanjem svojih sustava pa mogu biti sigurni da se ništa neće “potrgati” tijekom vikenda i zahtijevati da se nekoga diže na noge da popravi stvar.

Osim tehnološkim temama, Charity na svom blogu često opširno piše i o zapošljavanju te karijeri developera te pritom, kao netko tko je bio s obje strane, daje savjete i tvrtkama kako da uspješnije zapošljavaju i pojedincima kako da se probijaju kroz poslovni svijet. Također, kao istaknuta žena u svijetu tehnologije, oko sebe je okupila brojni ženski tim, a često piše i o položaju žena u tehnološkoj industriji te kako ga mijenjati nabolje.

U svakom slučaju, bit će je uz ostale goste veoma zanimljivo čuti u Zadru, a u povodu Black Fridaya konferencija nudi 30 posto popusta za ulaznice!