ICT Supergirls 2024

ICT Supergirls 2024

Inicijativa je dio globalnog pokreta kojemu je u fokusu osnaživanje djevojaka i mladih žena za ostvarivanjem karijere u ICT sektoru i STEM djelatnostima.

Lemax ICT Supergirls društvena je inicijativa koja potiče rast zapošljavanja žena u ICT industriji u Hrvatskoj. Povezuje fakultete i IT tvrtke za zajedničko promicanje rodne ravnopravnosti, organizira inspirativne programe žena u profesionalnom razvoju te pruža smjernice i preporuke kroz karijerni put u ICT-ju.

Sudionice će imati priliku za networking i dijeljenje iskustva – ne samo s govornicama nego i sudionicama s kojima dijele slične interese. U svijetu gdje se tehnološki sektor sve više širi i mijenja važno je istaknuti važnost inkluzivnosti i osnaživanja svih pojedinaca, bez obzira na spol. ICT Supergirls konferencija nije samo skup predavanja i panela; to je platforma koja slavi hrabrost, upornost i uspjeh žena u tehnološkom svijetu.

Što možete očekivati?

Inspirativne predavačice zavidnih karijernih puteva Razgovorima, panel-diskusijama i predavanjima želimo potaknuti sve sudionike da razmišljaju o ulozi koju mogu imati u promicanju rodne ravnopravnosti i inkluzivnosti u ICT industriji. Bez obzira na to jeste li studentica koja tek ulazi u svijet tehnologije ili iskusna profesionalka, vaš je glas važan i vaš je doprinos neprocjenjiv.

Kao i prethodnih godina, sudionice će imati priliku poslušati zanimljiva predavanja uspješnih poslovnih žena. Događaj će otvoriti Nataša Kapov Kostovski koja će ispričati nešto više o ICT Supergirls pokretu – od njegovih početaka do danas. Pridružit će joj se neke od predavačica s prve konferencije u panelu “10 godina poslije…” – Lora Pleško, Biljana Cerin, Gorana Lambaša i Mateja Zbodulja Petrak.

Svoj put približit će nam Josipa Majić Predin, Iva Vodopija, Andrea Mišur, Hana Zlonoga i Matija Nakić s vrlo zanimljivim pričama iz karijere. Marina Grljušić upoznat će nas s Mentoring Byte programom te objasniti zašto mentoriranje ima važnu ulogu u društvu. Također će nam se predstaviti Snježana Miliša koja je proglašena Inženjerkom godine.

Kako se prijaviti?

Sudjelovanje na konferenciji u potpunosti je besplatno, no preuzimanje karata na službenoj Entrio stranici je obavezno. Karte možeš preuzeti ovdje. Lemax ICT Supergirls inicijativa predstavlja važan korak prema stvaranju poticajne radne okoline u ICT sektoru.

Svojim programima i događajima inicijativa potiče žene da preuzmu aktivnu ulogu u tehnološkim sferama i ostvare svoj puni potencijal. Nemojte propustiti priliku biti dio ovoga inspirativnog događaja. Prijavite se danas i budite dio pokreta koji mijenja svijet!