HR. Weekend 2023.

HR. Weekend 2023.

Cilj festivala je prodrmati postojeće stanje tržišta i propitkivati ustaljene prakse, te čuti iskustva brojnih stručnjaka, panelista i predavača iz svijeta i regije.

Osluškujući potrebe tržišta u proteklih nekoliko godina, organizatori Weekend Media Festivala udružili su snage s agencijom Degordian i kreirali HR.Weekend, festival koji je svojim konceptom već zaintrigirao modernu HR industriju. U jeku borbe za talentima i kvalitetnim kadrom, poslodavci danas moraju pronaći način da se prilagode tržištu i pronađu te zadrže najbolje ljude.

Više nego dovoljno je to razloga za pokretanje projekta koji će biti specijaliziran i baviti se problemima novog doba. Tako je i nastao HR.Weekend – festival namijenjen svim HR profesionalcima, voditeljima ljudskih potencijala, poslodavcima i predstavnicima tvrtki, kao i svima zainteresiranima za kreiranje modernih HR praksi.

Koja svjetska imena možete vidjeti na HR. Weekendu?

Na HR.Weekend stiže poznati svjetski neuroznanstvenik i neuromarketer Nikolaos Dimitriadis koji je radio gotovo sa svim vodećim svjetskim tvrtkama i proučavao 5500 mozgova iz različitih zemalja za potrebe neuromarketinga. Dr. Dimitiriadis primjenjuje neuroznanost u poslovnom i obrazovnom sektoru već više od petnaest godina.

Munawar Ahmed, predavačica Leadershipa, Etike i Profesionalne prakse na School of Visual Arts i gostujuća predavačica na Stanfordu, uči iskusne timove kako djelovati s učinkovitošću, ali i s ljudskosti. Prepoznatljivost je postigla gradeći godinama vrlo uspješne i što je još važnije sretne timove iz svijeta bankarstva, osiguranja, zdravstvene skrbi, telekomunikacija, izdavaštva i maloprodaje, koji su redom osvojili nagrade na svjetskim razinama.

Na prvom HR.Weekendu Munawar će obraditi jednu od gorućih tema današnjeg poslovnog svijeta – kako i zašto tvrtke moraju mijenjati svoje poslovanje ako žele privući zaposlenike Z generacije, te kako to djeluje na sve ostale generacije.

Što još posjetitelji mogu očekivati?

HR.Weekend od 21. do 24. rujna obradit će teme koje se kreću od stanja na tržištu koje prolazi brojne promjene – Big Quit,  Burts of Tech Bubble, Market Shiftinga, pa do propitivanja jesu li te promjene pozitivne i  kako ih možemo uklopiti u svoje poslovanje ili od njih pobjeći. U programu će se govoriti i o mentalnom zdravlju, inkluziji stranih radnika, transformaciji i skaliranju HR odjela, talent managmentu, generacijskim razlikama i brojnim drugim temama.

Pozitivne rekacije zajednice na najavu ovog festivala nadmašile su očekivanja, ističu organizatori Pepermint agencija i Degordian. Mnoge tvrtke već su rezervirale mjesta za svoje HR stručnjake, što potvrđuje da je koncept dobro prihvaćen i željno iščekivan. Tako HR.Weekend ima potencijal postati centralno mjesto za razvoj ideja, praćenje trendova, druženje i networking kako za zaposlenike tako i za poslodavce, a sve pod okriljem Weekend Media Festivala, najvećeg regionalnog medijskog i poslovnog festivala.

Više informacija i prijavnicu možete pronaći na službenoj stranici festivala.