Hacktory Lab Station 2

Infobip ❤️ Netokracijašto akvizicija znači za vas - i nas?

Hacktory Lab Station 2

Svi kojima su zanimljive hacker i maker subkulture bit će zainteresirani i za ovaj putujući projekt koji u kolovozu gostuje u Karlovcu.

Mobili, kinetičke strukture i stvaranje vlastitih strojeva iz nule izuzetno su zanimljive teme gotovo pa svakome, ali moramo priznati kako nemamo često priliku sudjelovati na radionicama na kojima nas netko uči ovim stvarima.

Upravo zbog toga je Hacktory Lab vrlo zanimljiv projekt. Radi se o putujućem sajmu i radionicama koji će posjetiti tri grada ove godine: Đakovo, Karlovac i Zagreb. Projekt nastoji predstaviti suvremene urbane i umjetničke prakse u kontekstu znanosti građana kroz prizmu spomenutih maker hacker kultura.

Tako se u Karlovcu održavaju četiri zanimljive radionice, od podvodne elektronike i IoT sustava koji će se primjeniti u stvarnome svijetu za mjerenje parametara vode u projektu pametnih gradova, pa sve do radionice izrade sintisajzera na kojoj će polaznici naučiti kako napraviti svoj vlastiti glazbeni instrument.

Također polaznike čeka i radionica Theremin Postcard, čija će tema biti teremin, glazbeni instrument koji se svira pokretom bez dodira. Polaznici će raditi i svoj teremin koji će kasnije moći ponijeti kući. Za one koji nisu zainteresirani za glazbu tu su mobili i kinetičke strukture koje će se istraživati na posebnoj radionici.

Prijave za radionicu mogu se napraviti putem email adrese kamatrix@gmail.com s napomenom na koju se radionicu prijavljujete, a sve radionice su posve besplatne.