HackingHR Meetup

HackingHR Meetup

Automatizacija na radnom mjestu neizbježna je. U ovom procesu milijuni poslova bit će eliminirani, ali će se također i stvoriti milijuni novih. 

Za one na tržištu rada – ili za one koji tek započinju svoju karijeru – veliko pitanje je koje vještine su potrebne za što bolje snalaženje u ovoj velikoj promjeni ekonomske situacije i tržišta? Također, pitanje je kako ljudi mogu dodati veću vrijednost u sve više automatiziranom svijetu?

Oni koji nastoje osigurati stabilnu karijeru i u budućnosti moraju razmišljati o razvoju vještina u područjima koje strojevi neće lako moći replicirati, poput kreativnosti i rješavanja kompleksnih problema. Neki aspekti emocionalne inteligencije, poput empatije i znatiželje, imat će velik utjecaj na zapošljavanje u budućnosti.

Sve je više pokazatelja da su tzv. meke vještine (soft skills) najvažniji temelj na kojem treba graditi karijeru. Moramo se zapitati razvijamo li vještine koje su nam potrebne u budućnosti, ali nema sumnje da bez boljeg razumijevanja modernih tehnologija gubimo konkurentnost na tržištu. Tvrtke koje prihvate ovaj novi način razmišljanja u startu su u prednosti, ali nije sve tako jednostavno.

O utjecaju umjetne inteligencije na ljude i organizacije te važnosti emocionalne inteligencije u doba automatizacije govorit će se na nadolazećem HackingHR Meetupu u Zagrebu na kojem će sudjelovati Hajdi Ćenan, suosnivačica tvrtke airt, Maja Brkljačić iz Algebre, Mislav Malenica, suosnivač Vingda, Marko Porobija, partner u tvrtki Porobija & Špoljarić, Ivica Vrančić iz tvrtke Verantius te Ivan Brezak Brkan iz Netokracije.

Na meetup se možete registrirati putem Eventbrite stranice događaja, a ulaz je besplatan!