HACK-A-THON 20

HACK-A-THON 20

Studiraš ili imaš manje od 30 godina? Jedna od novogodišnjih rezolucija Hotela Krilo jest podržati mlade. Osim što organiziraju plivačka natjecanja nekoliko puta godišnje, odlučili su pokrenuti svoj prvi HACK-A-THON 20 koji će biti održan od 17. do 19. siječnja u samom hotelu.

Riječ je o 24-satnom natjecanju u kreiranju inovativnog rješenja, odnosno aplikacije koja će upravljati robotom na jednu od zadanih tema nepoznatih sudionicima do početka hackathona. Ipak, znamo da će sudionicima biti ponuđeno nekoliko tema, odnosno zadataka na izbor, ovisno o preferencijama i znanjima natjecatelja. Po završetku  hackathona svi će timovi pred stručnim žirijem prezentirati svoje funkcionalno rješenje odabrane teme uz pomoć AlphaBota.

Timovi mogu imati od dva do pet članova te samostalno odabiru jednu od dvije kategorije u kojima se žele natjecati: da li samo u kategoriji AlphaBota (Raspberry Pi 4) ili onoj koja objedinjuje i AlphaBot i mobilnu aplikaciju. Tehnologija koja se koristi za razvoj mobilne aplikacije, kao i za programiranje robota AlphaBot nije važna, no stručni mentori demonstrirat će istu koristeći tehnologije Xamarin i Python.

Od opreme sudionici jedino trebaju ponijeti svoje prijenosno računalo, dok sve ostalo osiguravaju sami organizatori – Hotel Krilo. Osim opreme, hotel će se pobrinuti za smještaj, hranu i piće, grickalice, goodie bagove, tombolu, party… i za ono najvažnije: fond novčanih nagrada od 20.000 kn.

Svoj tim možete prijaviti do srijede 15.1.2020. putem službene web stranice.