Green Future konferencija

Green Future konferencija

Predstavljeni su govornici Green Future konferencije koja će pod pokroviteljstvom Rimc Automobila i Infobipa okupiti hrvatske i globalne tehnološke lidere koji će raspravljati o zelenoj tranziciji.

U Splitu će se održati Green Future konferencija koja će okupiti globalne i hrvatske tehnološke lidere, tvrtke, institucije, donositelje odluka, znanstvenike i ostale dionike iz sektora održivog razvoja. Cilj  je osvijestiti i naučiti što sve obuhvaća zelena tranzicija, kako je financirati i kako provoditi učinkovite javne politike koje će dovesti do promjene ponašanja, brže primjene tehnoloških inovacija i ispunjenja zadanog cilja o klimatskoj neutralnosti do 2050. godine.

Sudionici konferencije imat će priliku poslušati:

  • Matiju Žulja, osnivača AGRIVI-ja, startupa za digitalne inovacije u poljoprivredi koji je osigurao preko 50 milijuna kuna investicija i danas pomaže tvrtkama diljem svijeta da proizvode hranjivu, zdravu i održivo proizvedenu hranu digitalizacijom poljoprivredne proizvodnje i lanaca opskrbe poljoprivrednim proizvodima;
  • Federica Christophoronija, suosnivača i izvršnog direktora Eutopije, platforme s više od 16 tisuća startupa u Europi koji razvijaju rješenja za klimatske promjene. Platforma ujedno pruža podatke, uvide i softverske alate koji pomažu kreatorima politika, investitorima i korporacijama u donošenju informiranih odluka;
  • Ivicu Puljaka, gradonačelnika Splita, fizičara s međunarodno priznatom karijerom, dugogodišnji zagovornik popularizacije znanosti i primjene novih tehnologija, sudjelovat će na panelu o javnim politikama zajedno s predstavnicima europskih gradova koji su već sada postigli rezultate koji nas tek očekuju;
  • Stephanie E. Trpkov, poduzetnicu, investitoricu i dugogodišnju konzultanticu u Svjetskoj banci na područjima konkurentnosti i energetike. Specijalizirana je za niskougljičnu tranziciju, digitalnu transformaciju i pametne gradove, a Europska komisija izabrala ju je kao vodeću stručnjakinju za dva od ukupno tri hrvatska grada uključena u inicijativu 100 Intelligent Cities Challenge.

Tko su novi govornici?

  • Bihevioralni znanstvenik dr. Fadi Makki vodi prvu jedinicu za bihevioralne uvide i poticaje na Bliskom istoku, B4Development, angažiranu u sklopu priprema za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru gdje je jedan od glavnih ciljeva unaprijediti različite aspekte natjecanja koje imaju bihevioralne komponente, kao što su transport i recikliranje.
  • Heliodor Macko uspješan je poduzetnik i tehnološki entuzijast. U tvrtki SEAK je od 2015. godine gdje kao CEO radi na razvoju i internacionalizaciji tehnologije komunikacije na daljinu putem dalekovoda. SEAK je 2018. predstavio stanice za punjenje električnih vozila integrirane s pametnim rasvjetnim stupovima, za što je dobio nekoliko međunarodnih nagrada.
  • Laura Stäter strastveni je profesionalac u turizmu s jakim fokusom na upravljanje destinacijom i održivost. Radi kao stručnjakinja za marketing i odnose s javnošću, kao PR i marketing menadžerica za tajlandsku turističku zajednicu na njemačkom tržištu, a ujedno je i savjetnica turističkih tvrtki koje svoje poslovanje žele temeljiti na održivosti.
  • Josef Mouris suosnivač je i izvršni direktor ELECTRON avijacije i ELECTRON aerospacea. Njegova ljubav prema zrakoplovstvu ogleda se u karijeri dugoj više od dva desetljeća, a odnedavno se njegova predanost rješavanju klimatskih promjena ogleda u pionirskom pothvatu razvoja pristupačnog zračnog prijevoza na zahtjev, bez emisije CO2.

Ulaznice su puštene u prodaju i možete ih pronaći ovdje.