Globalno natjecanje: Get in the ring

Globalno natjecanje: Get in the ring

Zahvaljujući uspješnoj suradnji Grada Splita i Ekonomskog fakulteta u Splitu, jedno od najpoznatijih svjetskih startup natjecanja po drugi put dolazi u Split.

Get in the Ring (GITR) je globalno startup natjecanje aktivno u više od 200 gradova, koje pruža priliku inovativnim startupima u svim krajevima svijeta da dokažu svoja rješenja i doprinesu rješavanju izazova 21. stoljeća. Grad Split je osigurao nagradni fond od 300.000,00 kn bespovratnih sredstava za najperspektivnije startup poduzetnike.

GITR pruža potporu startupima u realizaciji njihovih projekata tako da ih dovodi u direktan kontakt s investitorima i stručnjacima kako bi im pomogli u rješavanju problema s kojima se susreću. Organizacija daje startupima priliku da se pokažu na globalnoj sceni u poticajnom okruženju kroz inovativni pristup startup natjecanjima, a to je natjecanje u ringu.

Tko se može prijaviti i koje su nagrade?

Na Get in the Ring Split mogu se prijaviti svi poslovni subjekti do 5 godina starosti i razvojni timovi koji nemaju poslovni subjekt, ali razvijaju inovativne proizvode ili usluge i to iz cijele Republike Hrvatske.

Nagradni fond od 300.000,00 kn raspodijeljen je na sljedeći način:

  • Prva nagrada od 120.000,00 kn
  • Druga nagrada od 70.000,00 kn
  • Treća nagrada od 50.000,00 kn
  • Četvrta do šesta nagrada po 20.000,00 kn

Startupe će pripremiti za natjecanje mentori iz prestižnog europskog poslovnog akceleratora za visoke tehnologije i intelektualno vlasništvo Silicon Castles iz Austrije te pitch treneri iz Get in the Ring Global organizacije iz Nizozemske.

Nakon dvije faze ocjenjivanja, 6 prijavitelja ide u finale natjecanja Get in the Ring gdje se bore pred međunarodnim sucima te prijavitelj koji osvoji prvu nagradu, ostvaruje pravo sudjelovanja na međunarodnom natjecanju Global Meetup 2022.

Više o programu i prijavnicu možete pronaći ovdje.