Global Travel Jam 2021.

Global Travel Jam 2021.

Kiwi, jedna od najbrže rastućih tvrtki u području turizma, pokreće 4. Global Travel Jam. Natječaj je to koji se ususret svjetskog dana turizma 27.9. organizira udruživanjem talenata iz industrije sa svrhom istraživanja i inoviranja novih načina na koji ljudi putuju kako bi industrija bila što pametnija, održivija i pristupačnija svima.

Ova godina posebna je zbog svih okolnosti stoga su ovakvi događaji još potrebniji kako bi se zajedničkim snagama došlo do rješenja koji će biti otporniji na pandemijsku situaciju.

Na hackathon se pozivaju svi product dizajneri, istraživači i dizajneri usluga na području 5 gradova: Barcelona, Zagreb, Bratislava, Prag i Brno.

Design thinking + osviješteni turizam

U svakom od gradova, tim od pet UX stručnjaka imat će dva dana da “hakiraju” rješenje u okviru specifične teme. Fokus je ponajviše na tome da se preispita budućnost putovanja i predlože načini na koji turizam može postati alat za razvoj offline i online zajednice.

Timovi će raditi uz podršku lokalnih dizajnera iz Kiwi tima zajedno s lokalnim mentorom, neka od potvrđenih imena su: Luka Baranović, Julian Della Mattia, Majo Moravcik i Andrej Kiripolsky.

Na kraju ta dva dana, svi će timovi dobiti detaljan uvid od žirija koji će odlučiti o pobjedniku uz dodjelu simboličnih nagrada.

Global Travel Jam održava se u okviru dva dana, online i uživo:

  • 23.9. (Četvrtak – online) Popodnevna mini konferencija – prezentacije i panel diskusija.
  • 24.9. (Petak – onsite) Radionica i proglašenje pobjedničkog tima.

Prijave za Global Travel Jam otvorene su do 15.9., sudjelovanje kao i prijava su besplatni, a više informacija možete saznati na službenim stranicama.

Evo kako im je bilo na prijašnjim hackathonima: