Future Symbiosis of Autonomous Robots and Society

Future Symbiosis of Autonomous Robots and Society

Ovaj tjedan ne propustite predstavljanje tehnologije autonomnih robota i daljinski upravljanih robota jednog od najpoznatijih robotičara u svijetu.

Veleposlanstvo Japana u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu organizira online predavanje i panel raspravu pod nazivom Future Symbiosis of Autonomous Robots and Society.

Kao posebnog gosta ističu profesora Hiroshija Ishigura sa Sveučilišta Osaka, Odsjek za sistemske inovacije, koji je jedan od najpoznatijih robotičara u svijetu. Njegova postignuća temelje se u razvoju hiperrealističnih android robota. Ishiguro će tijekom svojeg izlaganja predstaviti tehnologije autonomnih robota i daljinski upravljanih robota (avatara) koje je dosad razvio, a osvrnut će se i na simbiotsko društvo avatara koje pokušava ostvariti uz podršku japanske vlade.

Izlaganje Ishigura potaknut će ključna pitanja i poslužiti kao polazna točka za diskusiju na okruglom stolu koji će potom uslijediti, a na kojem će, pored prof. Ishigura, sudjelovati prof. dr. sc. Sven Lončarić, prof. dr. sc. Zdenko Kovačić te izv. prof dr. sc. Matko Orsag. Moderator okruglog stola bit će prodekan za istraživanje FER-a prof. dr. sc. Nikola Mišković.

Predavanje i panel raspravu možete pratiti pomoću MS Teamsa – OVDJE.