LUMEN natjecanje [eSTUDENT]

LUMEN natjecanje [eSTUDENT]

LUMEN je najveće studentsko natjecanje u poslovno-tehnološkim rješenjima koje danas obuvaća 4 područja: Business, Engineering, Data science i Development.

LUMEN natjecanje, u oragnizaciji udruge eSTUDENT, otvara svoje prijave, a ovogodišnji plan i program bit će prezentiran 14. siječnja od 9 do 17 sati u predvorju i kino dvorane Studentskog centra u Zagrebu. 

Cilj natjecanja je da na konkretnom slučaju studenti primjene znanje, pokažu svoje programerske, dizajnerske i prezentacijske vještine te se istaknu na tržištu rada. Također, tijekom otvorenja kroz panel rasprave bit će predstavljeni i partneri za svaku kategoriju:

  • 10:00 – 11:00 LUMEN Business;
  • 11:15 – 12:15 LUMEN Engineering;
  • 12:30 – 14:00 LUMEN Data science;
  • 14:15 – 16:15 LUMEN Development.

Na panelima će sudjelovati predstavnici premium partnera, a to su: Altpro, AVL, Axilis, Barrage, BAT, Decode, L’Oreal, Njuškalo, PBZ, phishAR, Photomath, PLIVA, Rimac Automobili, Undabot, Span, Xylon, 2e Systems

Tijekom natjecanja održavaju se konzultacije i radionice koje natjecateljima omogućuju komunikaciju s najpoznatijim poduzećima iz područja Businessa, Developmenta, Data scienca i Engineeringa u Hrvatskoj te tako imaju priliku dobiti feedback na izrađenu aplikaciju. Osim vrijednog iskustva i stjecanja poznanstava, natjecatelji mogu dobiti i novčane nagrade.

Od poslovanja do razvoja podatkovne znanosti

Same teme natjecanja bit će uskoro objavljene, a studenti se mogu prijaviti u 4 ponuđene kategorije:

  • LUMEN Business – testira te u rješavanju zadanih poslovnih slučajeva odabranih poduzeća – otvorenje prijava za natjecatelje 28.2. 
  • LUMEN Engineering – zadaje ti teme za izradu praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike –  otvorenje prijava za natjecatelje 14.1. 
  • LUMEN Data Science – ocjenjuje te u obradi i dubinskoj analizi velikih količina podataka –  otvorenje prijava za natjecatelje i predstavljanje poslovnog slučaja 26.-28.1. (točan datum bit će javljen na vrijeme)
  • LUMEN Development – izaziva te u izradi web i mobilnih aplikacija – otvorenje prijava za natjecatelje 14.1. 

Prijaviti se može svatko sa studentskim statusom neovisno o usmjerenju i predznanju, a više informacija možete pronaći ovdje. Svi koji nisu u mogućnosti doći na samo otvorenje mogu pratiti live stream na Facebook stranici eSTUDENTa.