Esport event Responsible gaming

Esport event Responsible gaming

IB Esports i Centar za sigurni internet u sklopu Centra za nestalu i zlostavljanu djecu organiziraju besplatni gaming/esport event Responsible gaming u kinu Urania u Osijeku.

Responsible gaming ili odgovorno igranje ukazuje na važnost svih aspekata igranja računalnih igara, od same zabave, razvoja vještina i natjecanja, pa do odnosa među igračima, njihove komunikacije, mogućnosti razvoja socijalnih kontakata i mreže poznanstava.

Tko su panelisti?

Nakon uvodnog dijela, osječka hi-tech tvrtka Orqa predstavit će svoj FPV simulator. Potom slijedi panel rasprava o odgovornom igranju računalnih igara. Panelisti su Malajski Tapir, gamer i youtuber iz Osijeka; Andreja Šeperac, zamjenica ravnatelja razvojne agencije SIMORA i predstavnica gaming inkubatora PISMO iz Novske; Hrvoje Jugec, voditelj esporta u NK Osijeku te trener i menadžer Vision esports kluba; Tanja Putar, vlasnica IB Esports tima i suorganizatorica eventa i Tomislav Ramljak, predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu. O govoru mržnje, inkluziji, ravnopravnosti spolova, sigurnosti djece na internetu, prilagođavanju igara osobama s invaliditetom, i drugim važnim temama kroz prizmu gaminga, paneliste će voditi Ana Mitar.

Također, IB Esports CS:GO tim koji se trenutno natječe u BiH CS:GO ligi, gdje drže drugo mjesto, održat će simulaciju treninga.

Event je besplatan, ali je zbog pridržavanja epidemioloških mjera broj mjesta ograničen. Prijavnicu, koja je obavezna, možete ispuniti ovdje.