Elevator Lab Challenge 2019.

Elevator Lab Challenge 2019.

Bliži nam se regionalno natjecanje za fintech startupe Elevator Lab Challenge iza kojeg stoji Raiffeisen banka. Projekt je to koji će okupiti startupe koji se bave financijama iz Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske, a najuspješniji od njih zaradit će nagradu od 10.000 eura zajedno s četiri mjeseca akceleracije u Beču.

Ovo startup natjecanje osmišljeno je nešto drugačije nego što je uobičajeno. Najprije će se održati tri lokalna natjecanja u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu, gdje će stručni žiri sastavljen od stručnjaka iz regionalne tehnološke zajednice, kao i predstavnika RBA, odlučiti koji startup, iz svake od država, odlazi u Beograd na veliko regionalno finale. Pobjeda u lokalnom finalu također će startupu osigurati 5.000 eura i izravan plasman u polu-finale globalnog Elevator Lab Programa Raiffeisen Bank International u Beču.

Onaj tim koji, pak, pokaže da je najbolji u velikom regionalnom finalu kući odlazi s još 5.000 eura, ali i sastanak s višim menadžerima iz Reiffeisen banke Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske. Startup pobjednik će također dobiti i priliku uvježbati svoj pitch kroz osiguran trening i druge pogodnosti.

Najbolji startupi po izboru stručnog žirija u Beču postaju dio četvoromjesečnog Elevator Lab programa te dobivaju financijsku potporu za razvoj svog pilot proizvoda i to bez uzimanja vlasničkog udjela. Osim toga, natjecatelji dobivaju i priliku dodati svoju inovaciju unutar mreže Raiffeisen grupe i time doseći više od 16 milijuna klijenata.

Na natjecanje se mogu prijaviti svi fintech startupi koji imaju gotov MVP (minimum viable product), tim koji se sastoji od minimalno dvije uloge (CEO i CTO) i razvijaju proizvod napredne analitike i umjetne inteligencije, regulatorne tehnologije, obrade plaćanje i transakcija, sigurnosti ili sličnih fintech tehnologija.

Prijave za natjecanje su otvorene do 10. kolovoza, lokalno natjecanje u Zagrebu će se održati 30. kolovoza, a gala događaj u Beogradu zakazan je za 3. rujan.