DroneDays 2019.

DroneDays 2019.

Ako vas zanimaju bespilotne letjelice i dronovi, mjesto na kojem morate biti je skup o bespilotnim letjelicama DroneDays.

Dronovi su svake godine sve zastupljeniji gotovo gdje god da se okrenemo. Od fotografije, zabave i utrkivanja, pa sve do spašavanja života, nema sumnje kako su ove male letjelice unaprijedile život mnogih. Upravo se zbog toga na FER-u u Zagrebu uskoro održavaju DroneDays, skup o dronovima i pratećoj industriji.

Dvodnevni skup o bespilotnim letjelicama DroneDays na jednom će mjestu okupiti brojne stručnjake i entuzijaste bespilotnih letjelica iz zajednica industrije i akademije te krajnje korisnike i regulatorna tijela, navode iz organizacije. Cilj skupa je potaknuti interakcije i razmjene znanja i iskustava iz područja bespilotnih letjelica, a program će se sastojati od stručnih predavanja, business-to-business sastanaka, demonstracija najnovijih tehnoloških dostignuća u zračnoj robotici u letačkoj zoni, i sajma vodećih industrijskih poduzeća u regiji.

Trenutno se u Europskoj uniji koristi više od 1.5 milijuna dronova u svrhe zabave, a komercijalno ih leti samo oko 10 tisuća. Predviđa se kako će ovaj broj uvelike narasti u idućim godinama, a susreti poput DroneDaysa svakako pridonose podizanju svijesti o iskoristivosti dronova ne samo za fotografiranje, već i druge komercijalne svrhe. Na skupu će se predstaviti renomirani stručnjaci iz područja bespilotnih letjelica, a oni koji se njima bave moći će i letjeti u posebnim zonama na samom FER-u.

Tako će predavanja održati Mirko Kovac s Imperial College Londona, švicarski Hrvat koji je
široko poznat u svijetu zračne robotike, kao i Damir Filipović, predstavnik Siemensa i njihova programa za električne letjelice, zatim Christopher Korpela iz američke Vojne akademije West Point, Nada Finderle iz Hrvatske udruge bespilotnih sustava, Pero Škorput s Fakulteta prometnih znanosti i Damir Bezik iz Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo,

Registrirati se možete na stranicama skupa, a do kraja veljače vrijede posebne cijene za one najbrže.