#DPOconference2023

#DPOconference2023

U Rijeci vas očekuje 2. izdanje Feralisove konferencije o privatnosti podataka koja će se ove godine posebno posvetiti temi zaštite osobnih podataka i moderne tehnologije s naglaskom na primjenu AI-ja i ChatGPT-a u radu.

Konferenciju će otvoriti gradonačelnik Rijeke, Marko Filipović, a uvod u konferenciju dat će Zdravko Vukić, ravnatelj Agencije za zaštitu podataka, koji će okupljene provesti kroz ključne teme i izazove u vezi s privatnošću podataka.

Konferenciju će otvoriti Zlatko Petrović, pomoćnik Glavnog tajnika Povjerenika za informiranje i zaštitu osobnih podataka Srbije s predavanjem o izazovima i rješenjima za sigurnost podataka u doba umjetne inteligencije.

U nastavku, dr.sc. Bernard Vukelić v.š., profesor Veleučilišta u Rijeci, voditelj Centra za sigurnost informacijskih sustava CSIS@Veler održat će predavanje o utjecaju AI-ja i ChatGPT-a na radno okruženje, proći najčešće izazove i rizike te dati preporuke kako se zaštiti, uz dobre prakse.

Dr.sc. Vukelić će održati i simulaciju “Krađa podataka tvrtke uz pomoć lako dostupne AI tehnologije”, a nakon čega slijedi još jedan simulacijski događaj s Danijelom Antonićem, Chief Information Security Officer (CISO) Grada Rijeke i članom užeg tima ISAC for Cities za Europu. On će prezentirati mogućnosti i izazove digitalne transformacije javnog sektora uz pomoć umjetne inteligencije.

Posjetitelje očekuju i veoma zanimljivi razgovori 1:1.

U prvom će najpoznatiji hrvatski haker Denis Periša (Darkmen), otkriti svoje tajne rada s MUP-om u rješavanju Kripto Locker incidenata, krađi podataka i bitcoin manipulacijama. A u drugom, koji će se održati online, Debbie Reynolds „Data Diva“, jedna od 8 vodećih svjetskih stručnjakinja za zaštitu podataka pričat će kako iskoristiti AI za personalizaciju i bolje korisničko iskustvo u privatnom i javnom sektoru.

Osim ove zavidne linije programa i predavača, završnicu konferencije obogatit će dodatno panel na kojima će službenici za zaštitu podataka iz hrvatskih organizacija i institucija (Allianz, Merkur osiguranje, HPB, JYSK, HEP i vanjski DPO konzultanti) raspravljati o GDPR usklađenosti, očuvanju privatnosti u remote radnom okruženju te implementaciji GDPR-a i zaštiti osjetljive skupine podataka.