DORS/CLUC 2022

DORS/CLUC 2022

Konferencija na temu open source tehnologija Dani otvorenih računarskih sustava / Croatian Linux Users’ Conference.

DORS/CLUC konferencija, u organiziraciji dviju neprofitnih udruga, HrOpen i HULK, uz potporu sponzora, najveća je i najdugovječnija regionalna konferencija o slobodnom i otvoreno softveru te operacijskom sustavu Linux. Konferencija je posvećena developerskim i sistem – administratorskim temama, s fokusom na slobodne i otvorene tehnologije, otvoreni kod, otvorene norme i otvorene operacijske sustave.

Cilj konferencije je teme slobodnog i otvorenog softvera i njegove primjene približiti poslovnom svijetu, zbližiti programere i sistem-administratore, ali i istaknuti važnost slobode tehnologija u modernom digitalnom društvu.

Tko su predavači?

U proteklih 26 godina održavanja konferencije, konferenciju DORS/CLUC posjetila su mnoga svjetska imena industrije, brojni predavači i gosti iz Hrvatske, susjednih zemalja, ali i iz Nizozemske, Italije, Njemačke, Austrije, Francuske, Bugarske, te iz SAD-a, a ovogodišnji predavači su:

  • Italo Vignoli, jedan od osnivača The Document Foundation i LibreOffice projekta;
  • Nancy Beers, osnivačica Happy Game Changers;
  • Douglas DeMaio, manager openSUSE projekta
  • Brenno de Winter, Glavni službenik za sigurnost i privatnost u nizozemskom Ministarstvu zdravstva, socijalne skrbi i sporta

Konferencija svake godine ugosti oko 15 izlagača i 500-tinjak sudionika, a budući da se konferencija prenosi uživo na online platformi, broji oko 3000 online posjetitelja i više od 30 000 pregleda. Detaljnije informacije o konferenciji nalaze se na službenoj web stranici, a ulaznice su dostupne ovdje.