Globalni Hackathon Digital Democracy Challenge

Globalni Hackathon Digital Democracy Challenge

Digital Democracy Challenge je globalni hackathon kojeg organizira Seedstars, a njegov je cilj razviti inovativne ideje koje će osnažiti digitalnu demokraciju za građane koji žive pod strogim cyber ograničenjima i kontrolom. 

Digital Democracy Challenge traži rješenja koja će građanima, aktivistima, akterima civilnog društva, obespravljenim političkim akterima i drugim dionicima omogućiti da ostanu u kontaktu međusobno, ali i s podupirateljima van granica. Također, rješenja moraju pomoći u čuvanju demokracije, održavanju prostora za dijalog i ideje te iz prve ruke prenositi vladine aktivnosti.

Hackathon poziva kreativce, stručnjake po pitanju demokracije, programere i grafičke te web dizajnere na digitalnu suradnju koja će trajati 72 sata. Sudionici će potom održati pitch ispred žirija, a 3 najbolja rješenja bit će nagrađena. Prvo mjesto osvaja 10 000 dolara, drugo 8000 dolara, a treće mjesto 6000 dolara.

Svi koji su zainteresirani mogu se prijaviti do 13. rujna 2021. Prijavnicu i više informacija o izazovu možete pronaći ovdje.