Digital Brunch o digitalnoj Europi

Digital Brunch o digitalnoj Europi

Kako tehnologija može pomoći u rješavanju problematika s kojima se Europa suočava?

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj, uz potporu Netokracije, nastavlja s Digital Brunch online eventima uz panel rasprave stručnjaka.

Prvi Digital Brunch u održan u rujnu obilježen je raspravom o stanju Europske Unije te utjecaju planova EU na budućnost u Hrvatskoj.

Sljedeći Digital Brunch održat će se 9. studenoga u nizu od tri panel rasprave o tome kako tehnologija može pomoći u rješavanju problematika s kojima se Europa suočava, poput migrantske krize, dezinformacija o 5G mreži te mentalnom zdravlju.

Prva panel rasprava “Europe, technology, and migration” održat će se na engleskom jeziku i govoriti o tome kako tehnologija pomaže migrantima na migrantskim rutama,  uz moderiranje Ivana Brezaka Brkana (Netokracija) i sugovornike: Valenta Turkovića (Crisis Innovation Lab), Milenu Zajović (Večernji list i udruga Are You Syrious?) i  Claudia Bonamini (Jesuit Refugee Service Europe).

Druga panel rasprava se vraća na hrvatskom jeziku pod nazivom “Europa, konkurentnost i 5G tehnologije?” i govorit će o tome kako pristupati informacijama o 5G mreži, uz moderiranje Mije Biberović (Netokracija) i sugovornike: Sunčanu Glavak (Europski parlament), Tomislava Makara (A1), Natašu Malić (HT), Nenada Šlibara (Telemach Hrvatska) i Tonka Obuljena (HAKOM).

Treća i posljednja panel rasprava pod nazivom “Europa i digitalno (mentalno) zdravlje: Zdravlje nije klikbejt!” održat će se s ciljem podizanja svijesti o važnosti mentalnog zdravlja, uz moderiranje Mije Dropuljić (novinarke i blogerice) i sugovornike: Adriana Pezdirca (BoliMe), Natka Becka (specijalist radiologije, Instagram influencer), Darija Šimovića (LittleDot), Igora Mikloušića (Psihološka Pomoć) i Tomislava Sokola (Europski parlament).

Panel rasprave će završiti s pitanjima publike koja svoje komentare može postaviti na Zoomu te na Facebook streamovima.

Prisustvovanje Digitalnom brunchu možete najaviti putem službenog Facebook događaja, a live stream pratite na Facebook stranici Europskog parlamenta i preko Zooma.

Više informacija o događaju možete pročitati na službenoj web stranici.