Google DevFest Croatia 2022

Google DevFest Croatia 2022

Nakon duge pauze vraća se DevFest.

Women TechMakers Croatia i GDG Zagreb ove će godine u Zagrebu organizirati Google DevFest 2022. Uz sjajan lineup, još bolji swag, darivanja, partnere i after party, organizatori vjeruju da će ovo biti događaj koji će se dugo pamtiti.

Među više od deset govornika, organizatori su uspjeli dovesti čak pet Google Developer Experta (GDE) koji su jedni od najvećih svjetskih stručnjaka u svojim područjima:

  • Danny Preussler, GDE za Android i Kotlin, Android Platform Lead u SoundCloud, naučit će posjetitelje kako izrađivati aplikacije u kratkom vremenu bez gubitka kvalitete, jer kao što naslov njegovog talka kaže – “We ain’t got no time”.
  • Joshua Fox, GDE za Google Cloud Platform, Senior Cloud Architect u DoiT International, otkrit će tajne “black box” optimizacije za brže trening iteracije s novim Googleovim Vertex AI Vizierom.
  • Önder Ceylan, GDE za Web Technologies, Tech Lead, objasnit će kako napraviti kvalitetne i lijepe PWA aplikacije.
  • Kshitiz Rimal, GDE Machine Learning, Senior Data Scientist u Brainly, pričat će o izradi i pokazati primjer aplikacije za prepoznavanje štetočina pomoću Tensorflowa i Fluttera.

Među slavnom petorkom svjetskih stručnjaka, tu je i Filip Babić, jedini GDE u Hrvatskoj, koji će iz osobnog iskustva reći kako izgraditi produkcijski Chat SDK koji koriste milijuni ljudi u svijetu.

Što još očekuje posjetitelje?

  • How did we get here? The story of paradoxes and machines
  • In-App Purchases in Flutter
  • (de)constructing architecture
  • Picking your (tech) poison wisely

Osim predavanja, moći ćete sudjelovati i na panelu o plaćama koji će moderirati Googleova ambasadorica za žene u tehnologiji Hrvatske, Tina Fišić. Na panelu ćete od Vatroslava Mileusnića dobiti na uvid TABU istraživanje o plaćama provedeno na više od 20.000 sudionika zaposlenih u IT sektoru. Od Jasmine Puškarić iz Lemaxa ćete naučiti sve o transparentnosti plaće i kako pregovarati za veću plaću, a Ana Marija Kostanić iz Netokracije će nam reći što možemo učiniti po pitanju pravednosti i kako utjecati na razliku između muške i ženske plaće.

U danima nakon konferencije, organizirat će se i specijalna Flutter radionica pod vodstvom Cinnamona, za koju ćete se moći prijaviti izravno tijekom DevFesta.

Prijavite se još danas!

Sve posjetitelje očekuje poklon torba sa swagom, a najsretniji će osvojiti i nagrade poput Google Homea i Friendly Fire geara.

Uz podršku odličnih sponzora Stream, Friendly Fire, Cinnamon, Bazzar, Varionica, Speck, Soulie, Neushape, organizatori su uvjereni da će posjetitelji s ove konferencije otići punih ruku, a svakako i ponekim novim znanjem i poznanstvom.

Ulaznice možete nabaviti putem Entrio platforme. Raspored predavanja, kao i sve ostale informacije saznajte na službenoj stranici.

Konferenciju organizira GDG Zagreb u suradnji s Women Techmakers Croatia. Posebno se zahvaljuju svim organizatorima: Sandru Lovničkom, Marku Filipoviću, Ljubiši Kukulju, Borisu Martinoviću, Mariu Veghu iz GDG Zagreb te Tini Fišić i Luciji Mandekić iz WTM Croatia.