Data Science Economy 2019

Data Science Economy 2019

Sposobnost da prikupe, analiziraju i izvuku vrijednost iz podataka je ono što čini razliku između uspješnih i neuspješnih kompanije. Koje su najbolje strategije i kako Data Science primjenjuju lideri iz Hrvatske, regije i svijeta imat će priliku doznati sudionici četvrte Data Science Economy 2019 međunarodne konferencije koja se 16. i 17. svibnja održava u Zagrebu u Kraš Auditoriumu.

Više od 30 domaćih i stranih stručnjaka, stvarni i primjenjivi primjeri iz prakse, novi trendovi, najbolji alati i mogućnost networkinga očekuju sudionike kroz dva dana prezentacija i radionica.

Kako jedna do najbrže rastužih tehnoloških kompanije iz Silicijske doline, Carta, mijenja FinTech područje kroz korištenje Data strategije, ispričat će Laura Bermudez, Director Software Development. Mnoge multinacionalne kompanije žele najbolju praksu prenijeti na lokalne podružnice. Jedan od takvih primjere ja A1 grupacije iz koje će Mario Meir-Huber, senior experts, Big Data and Advanced Analytics, A1 Austria, i Maja Copak Smolčić, Customer insights manager, A1 Hrvatska, predstaviti kako prioritete i aktivnosti “prenijeti” iz Grupe na hrvatsku podružnicu kroz projekte i najbolje praksu.

Zdenek Demeter, Big Data & Analytics Business Manager, Bisnode, koji na konferenciju dolazi i Češke, prezentirat će praktične primjere kako analitika omogućuje rast i razvoj poslovanja, kako vanjski izvori velikih podataka unapređuju uvid u navike potrošača te kako postaviti održivi tim za analitiku koji će to odraditi na kvalitetan način.

Upravo ti vanjski izvori podataka postaju sveprisutni u našim životima. Okruženi smo morem senzora koji kad se prikupe, kreativnim pristupom i korištenjem strojnog učenja (machine learning) otkrivaju puno više nego što je uopće bila namjere prilikom postavljanje tih senzora. Kako oni na nekad nezamislive i nekad ljudima neshvatljive način upadaju u privatnost, otkrit će Marko Rakar, direktor agencije MRAK. Ovo je samo mali dio sadržaja koji očekuje sudionike ove dvodnevne bogate konferencije.

Prvi dan konferencije okrenut je konkretnoj poslovnoj primjeni, gdje će sudionici kroz primjere doznati kako iskoristiti Data Science za upravljanje podacima (Data Governance/Analytics) i donošenje važnih poslovnih odluka. Drugoga dana sadržaj donosi dublji tehnički uvid u metode i alate koji se koriste u organizacijama na području znanosti o podacima.

Garanciju kvalitetnog sadržaja konferencije nosi okupljeni organizacijski odbor stručnjaka koji je uložio poveći trud da sudionici izvuku najveću koristi iz predavanja. Oni su ujedno i partneri Data Science Economy zajednice koja kroz godišnje aktivnosti okuplja više stotina članova koji rješavaju  izazove s područja podatkovne znanosti, generiraju ideje i prilike te raspravljaju o potencijalnim projektima. Predstavnici odbora su: Milan Listeš (Adacta), Mario Mrljić (NEOS), Leo Mršić (Algebra), Ratko Mutavdžić (Microsoft), Dražen Oreščanin (Poslovna inteligencija), Stjepan Pavlek (KOIOS) i Ante Laušić (Megatrend).

Pogledajte program DSE2019 konferencije na službenoj stranici.