CroAI Meetup 2024

CroAI Meetup 2024

Kako je javno mišljenje o umjetnoj inteligenciji evoluiralo tijekom proteklih nekoliko godina, i kakve to implicije nosi za regulativne napore?

Nedavno usvojeni Akt o Umjetnoj Inteligenciji predstavlja ključni korak u reguliranju korištenja umjetne inteligencije, ali i donosi snažne promjene u načinu na koji razumijemo, razvijamo i koristimo umjetnu inteligenciju. Pitanja koja se nameću su brojna: Kako će AI Act utjecati na razvoj tehnologije? Na koga se odnosi i na koji način? Kako društvo percipira ovu regulativu i kakav će biti njen utjecaj na naše svakodnevne živote?

Ovo je značajan trenutak u evoluciji umjetne inteligencije jer AI Act ne samo da postavlja jasne smjernice za razvoj tehnologije, već i izaziva globalne trendove u regulaciji umjetne inteligencije. Njegova primjena utječe na globalnu ekonomiju, tehnološku inovaciju i društvenu dinamiku.

No, osim tehničkih aspekata, CroAI Meetup će istražiti i društvene implikacije umjetne inteligencije. Kako društvo percipira regulaciju umjetne inteligencije? Jesmo li kao društvo spremni na ove promjene i kako ih doživljavamo u usporedbi s prijašnjim stavovima o tehnologiji?

U raspravi naziva Will the World Follow? sudjelovati će Robert Kopal, predsjednik Uprave EFFECTUS Veleučilišta, Juraj Bilić, pomoćnik ravnatelja za Sektor umjetne inteligencije CARENT-a te Marko Porobija, odvjetnik odvjetničkog društva Porobija & Špoljarić LLC. Moderator rasprave biti će Adrian Poznić predsjednik udruge KUT.

CroAI Meetup otvoren je za svih i sudjelovanje je besplatno. Pridružite se raspravi 9.4. u 18:00h na Zavrtnici 17, a prijaviti se možete putem ovog linka.