CODING GIANTS: Besplatne radionice za djecu i tinejdžere

CODING GIANTS: Besplatne radionice za djecu i tinejdžere

Škola programiranja Coding Giants organizira besplatne radionice programiranja za svu zainteresiranu djecu i tinejdžere.

Kroz radionice Coding Giantsa prošlo je već više od 3000 polaznika, a svi zainteresirani mogu prijaviti svoje dijete online. Događaj je pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Online radionice održat će se u subotu, 11. veljače i nedjelju, 12. veljače 2023., a namijenjene su djeci i tinejdžerima od 7 do 19 godina iz cijele Hrvatske.

Za sudjelovanje je potrebna samo dobra volja, stabilna internetska veza i
prethodna prijava na web-stranici. Broj mjesta na radionicama je ograničen.

Najmlađi polaznici obavezno moraju znati čitati, pisati i brojati do 20. Radionice vode
profesionalni programeri s pedagoškim iskustvom koji znaju kako kroz igru zainteresirati djecu za uzbudljiv svijet programiranja.

Učenje programiranja višestruko je korisno! Za učenje programiranja potreban je intelektualni napor i sposobnost logičkog razmišljanja. Da bi se dijelovi koda spojili u funkcionalnu cjelinu, potrebne su preciznost, kreativnost, strpljivost i maštovitost. Sve to čini programiranje dobrim mentalnim treningom kojim djeca:

● stječu analitičke vještine,
● uče kreativno rješavati probleme,
● razvijaju maštu,
● postižu bolju produktivnost,
● jačaju upornost i samopouzdanje,
● lakše uče druge predmete,
● stječu IT vještine korisne za buduću karijeru.

Uvod u programiranje uz podizanje svijesti o cyber sigurnosti

Cyber Security izuzetno je važan aspekt o kojem bi svi trebali voditi računa prilikom online interakcija. Kroz tematiku hakerskih napada i sigurnosti profila na društvenim mrežama i stranicama, djeca od 7 do 12 godina upoznat će programsko okruženje Scratch, dok će tinejdžeri od 13 do 19 godina steći osnove znanja programiranja u jeziku C#.

Na radionicama će uz osnovna znanja iz programiranja naučiti kako se obraniti od hakerskih napada, koja su pravila sigurnog korištenja interneta i zašto je važno imati snažne i neprobojne lozinke.

Besplatne radionice idealna su prilika da djeca i mladi isprobaju programiranje i vide žele li se razvijati u tom smjeru. Coding Giants radionicama želi podići svijest o važnosti cyber sigurnosti i digitalnog obrazovanja te potaknuti polaznike da i sami izrađuju svoje igrice, web-stranice i aplikacije, a ako im se programiranje na radionicama svidi, mogu upisati semestralnu školu programiranja koja s nastavom kreće od 27. veljače 2023.

Učitelji su profesionalni programeri

Svi učitelji u školi Coding Giants se profesionalno bave programiranjem i koriste razne programske jezike svaki dan. Dolaze s IT fakulteta poput FER-a i RIT-a ili čak izraelskog doktorata u Haifi ili su već zaposleni u uspješnim IT kompanijama poput Sofascorea, Xylona, Superologyja, Q Agencyja i druge.