CASSINI Hackathon

CASSINI Hackathon

Na petom CASSINI Hackathonu i razvijte rješenja za jačanje sigurnosti Europe koristeći svemirsku tehnologiju. Za najbolje timove osiguran novčani fond od 6.000 eura.

CASSINI hackathoni izvrsna su prilika za razvoj ideja digitalnih načina primjene svemirskih podataka. Namijenjeni su studentima, istraživačima, timovima, startupima i svima ostalima koji su voljni sudjelovati. Dio su inicijative CASSINI, programa Europske komisije za potporu svemirskom poduzetništvu. Natjecatelji se suočavaju s globalnim izazovima iz područja obrane, sigurnosti i kibernetičke sigurnosti koristeći svemirske tehnologije.

CASSINI vikend hackathon održava se simultano od 24. do 26. ožujka u deset europskih zemalja: Danskoj, Švedskoj, Estoniji, Poljskoj, Francuskoj, Italiji, Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Hrvatskoj. ZICER organizira hrvatsko CASSINI izdanje.

Kako se pripremiti za CASSINI Space Tech Hackathon?

Prije CASSINI hackathona za sve zainteresirane organiziran je The Big Ideas Campaign. Riječ je o nizu događaja koji se održavaju u periodu od 6. do 17. ožujka, a obuhvaćaju predavanja, radionice, zanimljive rasprave i networking događaje. Kroz njih možete naučiti kako pristupiti svemirskim podacima te prepoznavanju potreba korisnika kao i sve ostale informacije potrebne za početak rada na digitalnim rješenjima.

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku za stjecanje novih znanja iz područja svemirskih tehnologija. Sudjelovanje na događajima je besplatno, a prijave su otvorene putem  poveznice.