Bločk konferencija 2018.

Bločk konferencija 2018.

Blockchain konferencija Bločk drugu godinu za redom održat će se u Čakovcu sredinom prosinca, a tema ovog izdanja bit će non-fungible tokens ili NFT.

Nakon vrlo uspješnog prvog izdanja, Bločk će i ove godine okupiti blockchain profesionalce i eksperte kroz dva dana radionica i predavanja u hotelu Castellum i dvorcu Zrinski. Konferencija nastoji prenijeti ne samo teorijska, već i praktična iskustva svima onima kojima je blockchain posao ili strast.

S ograničenim brojem od 90 sudionika, Bločk nastoji biti, kako kažu iz organizacije, elitna blockchain konferencija koja će pretvoriti Čakovec i regiju u tehnološki hub i zanimljivo mjesto za nadolazeće blockchain događaje.

Tome će svakako pridonijeti i vrlo aktualna tema NFT-a o kojima će se govoriti ove godine. NFT-i (non-fungible token) su vrsta kriptografskih tokena u blockchainu, a budući da rad s njima zahtjeva podosta razumijevanja same blockchain tehnologije, ove godine će se upravo o njima govoriti na Bločk konferenciji.

Iza konferencije stoji Blockada, udruga koja osim Bločka organizira i konferenciju BlockSplit. Svi zainteresirani za sudjelovanje na Bločku mogu se prijaviti putem stranica konferencije.