Artificial Intelligence BattleGround 2023

Artificial Intelligence BattleGround 2023

BEST (Board of European Students of Technology) neprofitna je i nepolitička udruga čija je vizija poticanje različitosti razvojem studenata u tehničkim, kulturnim i društvenim područjima.

BEST Zagreb u suradnji s partnerima otvorio je prijave za sedmi hackathon AI BattleGround – najveće natjecanje u programiranju umjetne inteligencije koje studenti organiziraju za studente. Ove godine AIBG će se održati 24. i 25. ožujka. Natjecanje traje 24 sata, a sudionici imaju 20 sati za programiranje i treniranje umjetne inteligencije. Ovogodišnji AIBG održat će se u BIRD Incubatoru.

Po završetku programiranja, kreirani botovi će se međusobno boriti sve dok najinteligentniji ne pobijedi. U suradnji s partnerima osiguran je nagradni fond od 3.200€: 1.600€ za prvo mjesto, 1.000€  za drugo mjesto te 600€ za treće mjesto.

AI BattleGround prvi je put organiziran 2015. godine, a od tada svake godine broji sve više prijavljenih timova. Od 2018. AIBG je također prepoznat izvan granica Hrvatske, pa su tako studenti beogradskih, niških i novosadskih fakulteta započeli s organizacijom istog projekta.

Za sudjelovanje u natjecanju potrebno je ispuniti prijavu na službenim stranicama natjecanja. Natjecatelji se mogu prijaviti samostalno ili u timu od 4 osobe. Dobrodošli su svi studenti s interesom i osnovnim iskustvom rada s umjetnom inteligencijom