AMD SAPPHIRE Dota Pit

AMD SAPPHIRE Dota Pit

Hrvatska i Split će ovoga travnja biti jedna od postaja Dota Pro Circuit turneje, a Dota Pit će se igrati za ukupno 300.000 dolara nagrade.

Nakon godinu dana pauze u 2018., ponajbolji svjetski Dota 2 timovi vraćaju se u Split na AMD SAPPHIRE Dota Pit Minor turnir. Radi se o turniru iz Dota Pro Circuit serije vrijednom 300.000 dolara na kojem će sudjelovati timovi iz čitavog svijeta.

Dota Pit najveći je esport turnir u našoj regiji koji je protekle godine ipak izostao iz kalendara Dota natjecanja, ali se ovog travnja vraća u Spalladium Arenu kako bi Splitu donio najbolje od Dote 2. Na Dota Pitu su se do sada natjecali timovi kao što su Team Liquid, OG, Evil Geniuses, Vici Gaming, Cloud 9 i Virtus Pro, a ovogodišnje natjecatelje saznat ćemo nakon kvalifikacija koje bi se trebale održatiu skorije vrijeme.

Split se tako pridružuje drugim velikim svjetskim gradovima koji će održati Dota 2 minor i major turnire ove godine, a održava se netom nakon velikog Dreamhack tunira u Stockholmu sredinom ožujka. Split je jedna od 10 postaja Dota Pro Circuit turneje na kojoj, osim novčanih nagrada, timovi osvajaju i bodove koji ih vode bliže slavnom turniru The International koji je iz godine u godinu esport turnir s najvećim novčanim fondom.

Više detalja o ovom turniru možete pronaći putem službenih stranica, a karte uskoro kreću u prodaju.