AI2FUTURE 2021

AI2FUTURE 2021

I ove godine u organizaciji udruge CroAI održava se najveća konferencija posvećena umjetnoj inteligenciji u Hrvatskoj.

Jednom godišnje svi važniji sudionici zajednice koja razvija i radi na području umjetne inteligencije sudjeluju na godišnjoj konferenciji CroAI udruge – AI2FUTURE. Ova najveća hrvatska konferencija posvećena umjetnoj inteligenciji održat će se 14. i 15. listopada u Zagrebu u Krašu i predstavlja idealnu priliku za kreiranje novih ideja i projekata u području.

Što nas čeka na programu?

Neki od najvažnijih aktera za razvoj nacionalne strategije umjetne inteligencije iz biznisa i države, predstavnici CroAI udruge, CISExa, Infobipa i Photomatha donijet će zaključke kako AI može postati od strateške važnosti u Hrvatskoj.

Naravno, AI može biti i nešto po čemu Hrvatska može biti prepoznata u Europi i svijetu, kao što je to, primjerice, susjedna nam Slovenija napravila s blockchain tehnologijom. Jedan od mogućih smjerova jest pozicioniranje Hrvatske kao destinacije za tvrtke i startupe koji inoviraju AI rješenja i trebaju ih testirati i validirati.

Upravo stoga dio programa posvetit će se kreiranju AI sandboxa u kojem startupi mogu razvijati nove proizvode bez tereta prevelike regulative i troškova te regulative. Time se može poslati poziv svima da AI startupe pokreću upravo u Hrvatskoj što bi nas moglo znatno podići na ljestvici država koje potiču inovativnost.

Nastavno na prošlu godinu, CroAI je zato ponovno napravila AI Landscape 2.0, istraživanje AI scene u Hrvatskoj s namjerom nadograđivanja AI krajolika kako bi se na mapu stavile sve relevantne tvrtke, institucije i organizacije koje zajedno kroče put prema tehnološkoj budućnosti.

Također, nastojat će donijeti zaključak o potrebnoj regulativi i strategiji, a temelje će postaviti tako što će predstaviti primjere dobre prakse iz usporednih zemalja u Europi.

Pitch 10 najboljih AI startupa u Hrvatskoj i regiji

CroAI pitch predstavit će najbolje AI startupe u Hrvatskoj i regiji, a najbolje od njih će odabrati žiri sastavljen od investitora, ponajviše predstavnika europskih fondova rizičnog kapitala, VC fondova, koji kombinirano imaju stotine milijuna eura investicijskih ulagačkog kapitala. Prošlogodišnji pobjednik pitcha Hrvatski Robotiq.ai primio je kao rezultat svog uspješnog pitcha investiciju od 900.000 eura.

Tijekom drugog dana konferencije možete poslušati najbolje poslovno tehnološke primjere. Odabrane tvrtke će ispričati što su radile protekle godine i to kroz konkretne primjere.

Sve dodatne informacije o konferenciji možete pronaći na službenim stranicama.