AI u medicini i zdravstu

Infobip ❤️ Netokracijašto akvizicija znači za vas - i nas?

AI u medicini i zdravstu

Udruga Penkala koja okuplja mlade hrvatske znanstvenike organizira okrugli stol na temu AI u medicini i zdravstu.

Svi znamo da je AI tehnologija koja se uvlači u sve više sfera našeg života, a kako se točno ona isprepleće s medicinom i zdravstvom, pitanje je na koja će se pokušati odgovoriti na ovom okruglom stolu. Kakva je situacija u istraživanju, a kakva u praksi? Koliko se trendovi u Hrvatskoj razlikuju od onih u inozemstvu?

U prostorima studentskog inkubatora Spock@FER u 18h možete se priključiti u diskusiju zajedno s vrhunskim gostima:  dr.sc. Anjom Barešić s Instituta Ruđer Bošković, izv.prof.dr.sc. Alanom Jovićem s FER-a, Filipom Stipančićem iz Lean Startup-a te Nikolom Prpićem sa KBC Merkur.

Više o samim govornicima

  • Dr. sc. Anja Barešić – znanstvena suradnica na Institutu Ruđer Bošković. Zadnjih 15 godina bavi se računalnom biologijom, kombinirajući biomedicinu, statistiku i računarstvo, bez epruveta i stanica. Istražuje kako genetske promjene dovode do bolesti u ljudi te kako bolesti nastaju evolucijom. U zadnje vrijeme je sa kolegicama i kolegama iz akademije, industrije i javnog sektora pokrenula inicijativu digitalizacije hrvatskog zdravstva primjenom inovacija koje se temelje na metodama umjetne inteligencije, AI4Health.Cro.
  • Izv.prof.dr.sc. Alan Jović – izvanredni profesor računarstva na FER-u, zavod ZEMRIS. Autor je oko 70 znanstvenih članaka objavljenih u međunarodnim publikacijama. Stručni interesi mu uključuju: dubinsku analizu podataka, s naglaskom na primjenu metoda umjetne inteligencije u biomedicini, biomedicinsko inženjerstvo, programsko inženjerstvo i formalne metode u računarstvu.
  • Filip Stipančić – u želji da pomogne što većem broju pojedinaca u realizaciji inovativnih poslovnih prilika partner je u inovacijskoj agenciji Lean Startup Hrvatska i vlasnik softverskog konzultantskog poduzeća specijaliziranog za industriju upravljanja objektima. Nakon završenog preddiplomskog i diplomskog studija strojarstva u Zagrebu, Filip je svoje razumijevanje financija i ekonomije potvrdio CFA poveljom.
  • Nikola Prpić – specijalizant anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine na KB Merkur u Zagrebu. U istom gradu završio je Medicinski fakultet tijekom kojeg se suočio s problemom obrade podataka u zdravstvu. Održao je brojna izlaganja na temu strojnog učenja u medicini, a njegovo predavanja “Neuroznanost za inženjere” možete pogledati i na Youtubeu.

Prijaviti se možete pomoći google formsa.