Agilno Healthtech Month

Agilno Healthtech Month

U sklopu Agilno Healthtech mjeseca IT tvrtka Agilno iz Splita organizira čak tri događaja za studente informatičkih smjerova i mlade programere, a kako bi potaknuli na razvoj IT rješenja u području healthcare industrije.

Na Danima otvorenih vrata 16. studenog, tako će programeri moći posjetiti tvrtku Agilno kroz dva termina tijekom dana. Svi oni će moći poslušati uvodno predavanje o razvoju healthcare aplikacija, ali i vidjeti kao tim u tvrtki Agilno radi.

Slijedi radionica 21. studenog na kojoj će Agilno organizirati izradu telemedicinske aplikacije koristeći Twilio programmable healthcare video, a na čemu će se studenti moći okušati uz mentorstvo zaposlenika tvrtke. Naravno, uz prethodnu prijavu.

Kao završnica svega, od 27. do 29. studenog održat će se SplitHealthTech Hackathon. Na ovom natjecanju sudionici će imati 24 sata za razviti rješenje (prototip) vlastite healthcare aplikacije, pod budnim okom mentora i žirija, a najbolji tim bit će nagrađen novčanom nagradom od 5000 kuna. Za ostale timove, kažu, pripremili su hrpu iznenađenja od strane sponzora i donatora.

Natjecanje će se održati uz strogo poštivanje svih propisanih mjera uslijed COVID-19 situacije te obavezno nošenje zaštitnih maski.