#5 CX Meetup: Dizajniranje proizvoda za Generaciju Z

#5 CX Meetup: Dizajniranje proizvoda za Generaciju Z

Živimo u vremenima gdje nas okupira pregršt informacija sa svih strana. Nije čudno onda da i najava petog po redu CX Meetupa počinje s izjavom kako je Generacija Z najstimuliranija generacija do danas.

To je problem sam po sebi, ali i za društvo općenito – no to znači da sigurno uvelike utječe i na mnoga poslovanja. Josipa Majić osnivačica je i izvršna direktorica Taci.techa, londonske tvrtke s uredom u Zagrebu koja prikuplja i analizira biometrijske podatke, a koja će o ovoj temi pričati 18. ožujka u History Bar & Clubu.

Biometrija u službi CX-a

S obzirom na to da su neprestano izloženi sadržajima svakog dana, pripadnicima generacije Z visoko se podiže ljestvica za proizvode koji im mogu okupirati pažnju.

Nakon provedenih istraživanja u više od 44 zemlje, kroz tisuće predmeta istraživanja, karakteristike Generacije Z kodificirane su u pogledu četiri najvažnije neuro i emocionalne varijable: uzbuđenje, valencija, količina metalnog napora i razina stresa.

U perspektivi, Gen Z potrošač nastoji dobiti sljedeću formulu: velika uzbuđenost + mala valencija + nisko kognitivno opterećenje + veliki stres. Gore navedena formula rezultira visokom pretvorbom, angažiranjem i zadržavanjem.

Želite znati više? Ulaz na meetup je besplatan, ali svakako je uvijek dobrodošlo da se RSVP-ate na stranici meetupa.