2. Cassini Hackathon

2. Cassini Hackathon

Invento Capital Partners organizator je 2. Cassini Hackathona u Hrvatskoj.

2. Cassini Hackathon natjecanje je timova u idejnom razvoju rješenja koje se temelje na korištenju EU Space Data poput Copernicusa, Galilea i EGNOS-a. Cilj ovogodišnjeg izdanja je pronalazak rješenja za klimatske promjene. Kako bi omogućili što većem broju zainteresiranih da sudjeluju, hackathon će se održati u hibridnoj varijanti, online i u Bird inkubatoru u Zagrebu.   

Pobjednički tim očekuje nagrada od 1000 eura koju će osigurati organizator CASSINI Hackathona u Hrvatskoj, a to je INVENTO Capital Partners, poduzetnički akcelerator koji svakodnevno pomaže startupovima kroz sve faze razvoja.

Osim toga, Bird Inkubator, kao jedan od partnera i domaćin hackathona, će po svom izboru “udomiti” jednog od natjecatelja te mu pružiti poticajno okruženje i prostor za razvoj poduzetničke ideje. Pobjednik će ujedno dobiti mogućnost osvajanja dodatnih 100 sati međunarodnog mentorstva.

Sudionici hackathona u Hrvatskoj i još 9 zemalja diljem Europe će raditi na razvoju idejnih rješenja za jedan od izazova, po vlastitom izboru:

  • Siguran prolaz na moru – rješenja koja će omogućiti brodovima i ribarskim koćaricama sigurnu plovidbu preko mora.
  • Život na kopnu – rješenja koja će olakšati ljudima, biljkama i životinjama prilagodbu na klimatske promjene.
  • Briga o životinjama – rješenja koja će pomoći u zaštiti biološke raznolikosti i prirodnih staništa divljih životinja

Više informacija o samom natjecanju i prijavnicu možete pronaći ovdje.