Entrio: organizirajte i naplatite svoj događaj bez fiksnih troškova - prvo u Hrvatskoj, uskoro u regiji

Entrio: organizirajte i naplatite svoj događaj bez fiksnih troškova – prvo u Hrvatskoj, uskoro u regiji

Entrio, web aplikacija za stvaranje, organizaciju i promociju događaja izašla je iz bete kako bi organizatorima događaja značajno olakšala život. Radi se o projektu studenata Matije Marijana i Berislava Marszaleka u kojeg su eAlumni, BICRO te hrvatska mreža anđela investitora, CRANE, investirali 200.000 kuna. Entrio želi postati cjelokupan sustav za organizaciju događaja putem kojeg ćete unutar nekoliko minuta već pokrenuti sve potrebno za prodaju i promociju ulaznica. Ambicije im leže u regiji, a praksa pokazuje da će se probiti jedino izravnom prodajom.

Entrio za organizaciju događaja.

Entrio, web aplikacija za stvaranje, organizaciju i promociju događaja izašla je iz bete kako bi organizatorima događaja značajno olakšala život. Radi se o projektu studenata Matije Marijana i Berislava Marszaleka u kojeg su eAlumni, BICRO te hrvatska mreža anđela investitora, CRANE, investirali 200.000 kuna.

Entrio želi postati cjelokupan sustav za organizaciju događaja putem kojeg ćete unutar nekoliko minuta već pokrenuti sve potrebno za prodaju i promociju ulaznica. Ambicije im leže u regiji, a praksa pokazuje da će se probiti jedino izravnom prodajom.

Najveća prednost Entrija za organizatore je cijena. Sustav je sam po sebi besplatan – nema fiksnu cijenu, već uzimaju proviziju od prodanih karata. Na takvu cjenovnu strategiju odlučili su se kako bi privukli što veći broj besplatnih događaja koji im istovremeno služe kao promocija, dok će postojeći organizatori ozbiljnih događanja prije isprobati Entrio ukoliko ga neće morati dodatno plaćati. Entrio su pokrenuli Matija Marijan i Berislav Marszalek, kojima se nakon 6 mjeseci pridružio Alen Karlovčec te nakon čega je Entrio službeno postao tvrtka.

Kao što je pay-per-click oglašavanje učinkovitije od zakupljivanja fiksnog oglasnog prostora, uzimanje postotka od 2 kune i 3 posto od cijene ulaznice za svaku ulaznicu prihvatljiva je cijena. Napokon, radi se o isprobanom konceptu koji učinkovito koriste američki Eventbrite te europski Amiando – najveći svjetski sustavi za organizaciju događaja i naplatu ulaznica.

Zašto netko ne bi koristio Eventbrite ili Amiando umjesto Entrija? Spomenuti sustavi prilagođeni su prvenstveno većim, zapadnim tržištima po svojim mogućnostima. Samo pitanje brzine naplate potaknut će vas da, sve dok se veći sustavi ne potrude prilagoditi našem tržištu, isprobate Entrio. Prilagođivanje bi se moglo ubrzati ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, ali sudeći po trenutnoj situaciji, Entrio ima dovoljno vremena za osvajanje tržišta.

Kako stvoriti događaj u 2 dijela

Stvaranje događaja sastoji se od 2 dijela: kreiranja i promocije. Detalji koje Entrio traži od vas pokazuju kako se ipak radi o sustavu za ozbiljne događaje na koje ćete potrošiti više od sat vremena kako biste ih organizirali. Srećom, jedna stranica podataka, iako detaljna, vama će uzeti tek dvadesetak minuta.

Organizacija događaja: korak po korak.

Za svoj događaj dodat ćete ime događaja, lokaciju (koju vam temeljem prvih nekoliko slova predlažu), datum i vrijeme održavanja te kategoriju. Neki od navedenih podataka bit će obavezni dok druge možete dodati ako želite – jedini funkcionalni problem sučelja je što će vas o obaveznima obavijestiti tek nakon što poželite “kreirati događaj”.

Događaju možete dodati ne samo jednu, već više vrsta karata za koje određujete kada se počinju te prestaju prodavati što ćete koristiti za segmentaciju po vremenu registracije. Early bird odnosno prve karte koje prodate ćete naplatiti manje nego one koje kreću u prodaju tjedan dana prije vašeg događaja. Na samom dnu naći ćete Dodatne opcije koja je zapravo custom fields mogućnost za podatke koje želite da vam kupci ispune, poput podataka o tvrtki ili promotivnih kodova koji će se uskoro pojaviti kao zasebna mogućnost Entrija.

Entrijevo sučelje je već i sad prilično detaljno.

Temeljem vaših podataka Entrio će stvoriti stranicu događaja koja može, ali ne mora biti objavljena javno na njihovim stranicama, dok će se karta lokacije generirati ovisno o adresi lokacije koju upišete.

Praćenje i promocija

Entrio se želi pozicionirati kao potpun sustav za vođenje događaja, a bitnu prednost pred skriptom koju si netko razmišlja sam stvoriti brzinski jest u dodatnim alatima za praćenje prodaje te izvora prometa. Radi se o nice to have mogućnostima sve dok se nakon događaja ne sjetite biste zaista voljeli znati kako vam se kretala prodaja te tko vam je poslao najviše kupaca. Entrijevi podaci o prodaji dovoljno su detaljni da će vam pomoći u prodaji, ali i dalje sažeti na najbitnije potrebne za pregled.

Entrijev cilj je ne samo biti sustav za organizaciju postojećim event menadžerima, već olakšati pokretanje događaja svima koji to žele. Upravo zbog toga naglašavaju mogućnosti promocije vaših događaja kroz Entrijeve alate:

 • Widget koji možete postaviti na svoju web strnaicu kao link za kupnju;
 • QR kod za tiskane promotivne materijale koji vodi na vaš događaj.

Promovirali ste događaj i prodali ulaznice? Kroz sučelje svog događaja možete pratiti i tko vam je došao, a svaki posjetitelj može ući putem mobilne ulaznice, print@home ulaznice ili vaših postojećih ulaznica koje će dobiti na lokaciji.

Svaki detalj, još samo sučelje

Entrio je jednostavan i funkcionalan sustav za cjelokupnu organizaciju događaja, kojem će dodatne mogućnosti poput promotivnih kodova sigurno ubrzo proširiti funkcionalnost. Za funkcije se stoga ne brinem. Dapače, temeljem kratkih, pozitivnih komentara u sučelju poput: “Trenutno nema prodanih ulaznica. Sigurni smo da će se situacija ubrzo promijeniti pa se brzo vrati :)”, vidi se da se Entrijevi osnivači trude. Jedina bolna točka im ostaje sučelje.

Pratite kako vam ide prodaja unutar Entrija.

Nemojte me krivo shvatiti. Jednostavno je, funkcionalnost i neće vam smetati u organizaciji događaja, ali nećete ni zastati diveći se kako je ugodno ili jednostavno lijepo. Prvi korak u kojem je sučelje sustava funkcionalno i ističe se (bojama) svakako je postignut, ali još malo pikselastog perfekcionizma ne bi bilo naodmet. Srećom, dečki iz Entrija znaju da trebaju web dizajnera

Naime, Entrijev suosnivač Berislav Marszalek je izjavio kako se u 2012. misle proširiti na još najmanje 2 države pri čemu će dodati cijeli niz novih mogućnosti. Najavljuje kako trenutno traže part-time web dizajnera, dok će uskoro tražiti i front-end developera.

Izravnom prodajom na druga vrata

Zasad najveći izazov Entrija će biti prodaja sustava ozbiljnim organizatorima događaja. Marszalek naglašava kako su svjesni da im za razliku od nekih drugih startupa treba izravna prodaja, zbog čega i počinju u Hrvatskoj gdje imaju širi doseg i podršku putem kontakata u zemlji. Entrio su zasad među ostalim koristili The Movie Pub, Studio smijeha i kino Europa.

Poput svojih uzora, Entrio razvija sustav za potpunu organizaciju događaja, a ne samo integraciju naplate. Na ovaj način se s jedne strane približavaju novacima u organizaciji događaja koji trebaju jednostavan sustav koji radi, dok se s druge nameću cjelokupnog tržištu kao rješenje koje će sami krajnji kupci u konačnici prepoznavati kao sigurni način kupovanje ulaznica putem Interneta. Hoće li to uspjeti već u 2012., tek ćemo vidjeti. Što biste vi kao organizator ili pak kupac, željeli vidjeti na Entriju?

Komentari

 1. Marko

  Marko

  25. 01. 2012. u 8:48 am Odgovori

  Važna je mogućnost da se na samom događaju gosti prijave skeniranjem barkoda na print@home ili mobilnoj karti, ili slično tome. Piše da je moguće praćenje ko je došao od gostiju, ali ne i kako se to realizuje?

  • Alen

   Alen

   26. 01. 2012. u 11:12 am Odgovori

   Marko, svaka ulaznica je u cloudu i njezino “poništavanje” se bilježi pa tako možemo vidjeti koje ulaznice su iskorištene. Prema tome vidimo tko je od gostiju i kada došao na događaj.

   Neovisno o tipu ulaznice, princip je identičan, samo je način “poništavanja” nešto drugačiji.

   Nadam se da sam pomogao 🙂

   • Marko

    Marko

    26. 01. 2012. u 11:14 am Odgovori

    Hvala na odgovoru. 🙂

    Zanima me kako se beleži poništavanje karte na samom događaju? Postoji li mogućnost upotrebe barkod skenera ili nešto slično što ubrzava prijavljivanje. Odnosno, koji svi načini poništavanja postoje?

    • Alen

     Alen

     26. 01. 2012. u 11:30 am Odgovori

     Poništavanje karte ovisi o tome kakvu ulaznicu posjetitelj kupi. Organizator prilikom organiziranja događaja odlučuje koje vrste ulaznica će biti dostupne.

     Trenutno postoje 2 vrste ulaznica (treća je u pripremi):

     1. Mobilna ulaznica. Za nju je potreban smartphone sa pristupom internetu. Poništava se jednim “klikom” redara, nakon čega se dobiva feedback o valjanosti iste. Smatramo da je to trenutno najbrži način.

     2. Ulazak preko popisa. Posjetitelj se dodaje na popis i sve što mu treba kod ulaska je osobna iskaznica i/ili kod ulaznice. Organizator može “poništavati karte” putem našeg web sučelja ili kao backup opcija – može isprintati popis posjetitelja i tamo ih križati. Logično je da križanjem na papiru naš sustav ne zna tko je i kada ušao na događaj 🙂

     3. Print@home ulaznica. Posjetitelj na događaj donosi print@home ulaznicu koja na sebi ima QR kod. Takva ulaznica se može poništiti skeniranjem QR koda ili se također može evidentirati na popisu.

     Ukoliko ti je potrebno još informacija, uvijek nas možeš kontaktirati:

     https://www.entrio.hr/contact

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Tehnologija

Kako dobiti najbolju moguću kvalitetu slike na Zoomu, Meetu, Skypeu?

2020. je godina prijenosa uživo! A ako još uvijek ne znate što i kako raditi, ne brinite: stiže pomoć!

Što ste propustili

Društvene mreže

Kako je bilo biti Pipi usred “hajke” na brend, otkriva CM godine – Antea Franjić!

Antea ni ne pokušava pričati o broju mjehurića u bočici Pipija, ni koliko je narančasta njihova narančada, ali zato zna uzburkati online vode. Što se krije iza dovitljivog upravljanja društvenim mrežama koje joj je osvojilo nagradu za CM-a godine?

Tehnologija

Evo kako su Combisova cloud rješenja omogućila Rimac Automobilima da nastave razvijati C_Two i od kuće

Mislim da vam ni ne moramo govoriti koliko je dizajniranje automobila zahtjevan posao, ali što se dogodi kada ne možete do svog računala u uredu, a razvijate modele veličine desetak gigabajta?

Startupi i poslovanje

Lora Pleško: Kako voditi tim i tvrtku u doba krize?

Lora Pleško je CEO Mašinerije, tvrtke za razvoj mobilnih aplikacija i web rješenja. Ususret Ladies of New Business konferenciji Lora nam je prenijela iskustva o slaganju internih procesa za vrijeme remote rada.

Intervju

Stručnjaci: Zbog “pada” Štita privatnosti razmislite hoćete li koristiti američke servise kao što je Mailchimp 

Dok se čeka razjašnjenje odnosa između SAD-a i EU u kontekstu prijenosa podataka, tvrtke koje prenose podatke van Europske unije moraju dokazati da su poduzele dovoljne mjere zaštite. Konzultantica za zaštitu podataka, Vlatka Vuković, smatra da su pojedini servisi prešutjeli bitne informacije.

Kultura 2.0

S nagradom Europske komisije u ruci e-Škole nastavljaju digitalizirati 1317 škola u Hrvatskoj

Nagrađen i od Europske komisije CARNET-ov projekt e-Škole dokazao je kako je Hrvatska na dobrom putu da "odgoji" digitalno zrele škole. Što se sve događa u pozadini pripreme i realizacije takvog velikog projekta, u doba krize, saznali smo.

Intervju

Ovako izgleda Nanobitov proces razvoja igara koje svakodnevno igraju stotine tisuća ljudi

Hollywood Story i My Story jednostavno je igrati, ali koliko je jednostavno - ili komplicirano - napraviti uspješne 'casual' igre?