eKomunikacija želi biti Salesforce za hrvatske tvrtke koje žele prodati - i naplatiti

eKomunikacija želi biti Salesforce za hrvatske tvrtke koje žele prodati – i naplatiti

eKomunikacija je nova CRM odnosno customer relationship management web aplikacija namijenjena malim i srednjim tvrtkama koje žele bolje organizirati svoju prodaju. Dosad vjerojatno niste ni razmišljali o sličnim rješenjima koja se u praksi pokazuju prekompleksnim za praktičnu upotrebu. Što kad biste unutar jedne, jednostavne aplikacije namijenjene prodaji mogli bez dodatnih postavki i muke “integracije” jednostavno poslati ponudu koja vas čeka u Wordu? Ova nova web aplikacija, namijenjena hrvatskom tržištu, pokušat će vam upravo to omogućiti.

eKomunikacija za eProdaju.

eKomunikacija je nova CRM odnosno customer relationship management web aplikacija namijenjena malim i srednjim tvrtkama koje žele bolje organizirati svoju prodaju. Dosad vjerojatno niste ni razmišljali o sličnim rješenjima koja se u praksi pokazuju prekompleksnim za praktičnu upotrebu.

Što kad biste unutar jedne, jednostavne aplikacije namijenjene prodaji mogli bez dodatnih postavki i muke “integracije” jednostavno poslati ponudu koja vas čeka u Wordu? Ova nova web aplikacija, namijenjena hrvatskom tržištu, pokušat će vam upravo to omogućiti.

eKomunikacija je web aplikacija koju koristite kroz svoj internetski preglednik, tako da nećete morati preuzimati nikakav softver. Sastoji se od nekoliko modula odnosno povezanih dijelova aplikacije:

 • Kontakti je adresar;
 • Komunikacija je jednostavan CRM sustav;
 • Zadaci je to-do menadžer za vođenje obaveza unutar eKomunikacija;
 • Ponude;
 • Računi;
 • Administracija je pregled postavki sustava.

Aplikaciju je izradila Informativka Filipa Višića najpoznatijeg kao pokretača projekta Poslovni softver, suosnivača Životopisa te pokretača Puta oko svijeta koji je na Facebooku u rekordnom roku za samo 2 centa po fanu skupio 200 tisuća fanova. Višić za Netokraciju navodi kako je odlučio napraviti ovaj softver, koji je svoj život počeo još 2002. u Croatiabizu, jer su mu se Salesforce i SugarCRM pokazali prekompleksnim i neprilagođenim radu na domaćem tržištu. Aplikacija je nastavila svoj život implementacijom u Posao.hr gdje je i danas koriste u razvijenijem obliku.

Salesforce je vodeća svjetska CRM aplikacija koju “naručujete” po potrebi, dok je SugarCRM vodeće open source rješenje u istoj kategoriji. Nijedna nije sama po sebi prilagođena jednostavnom vođenju ponuda, faktura i komunikacije što je Višiću trebalo u svakodnevnom radu:

Highrise je ok, ali nema ponude i fakture, Salesforce i SugarCRM su jednostavno prekompleksni i nisu ono što mi je trebalo. Meni je trebao neki light CRM bez previše naprednih featurea, a opet da ih je dovoljno da mogu voditi svoje poslovanje na njemu i da mi je dostupan u svakom trenutku. Kako su neki moji kolege rekle da im je takav sustav savršen, a implementirali smo ga i na Životopis.hr svojim zaposlenicima što im je višestruko olakšalo poslovanje, odlučio sam razviti i inačicu koja može servirati neograničen broj tvrtki.

Ukoliko dosad niste koristili customer relationship management softver, radi se o aplikacijama namijenjenim praćenju komunikacije s većim brojem ljudi. Najčešće je koriste prodajni timovi kojima je bitno da se ne preklapaju pri slanju ponuda te drže bilješke o tome tko je primjerice zainteresiran za kupnju njihovog proizvoda u trećem, umjesto prvom kvartalu 2012. CRM aplikacija ima na stotine na tržištu za sve platforme, pri čemu su najpopularnije upravo spomenute Highrise, Salesforce i SugarCRM.

Organizirajte tvrtku i kontakte

Naslovna stranica eKomunikacija je dashboard, stranica na kojoj možete naći popis najnovijih kontakata, zadataka i komunikacije.

Dashboard za pregled aktivnosti.

Kontakti su adresar kontakata, bilo vaših klijenata, sadašnjih ili potencijalni kupaca. Za svaki dodajete podatke kao u bilo koji drugi adresar, poput imena, prezimena, kontaktnih informacija, bilježaka itd. Za svaki od kontakata odnosno tvrtki možete vidjeti sažetak aktivnosti, primjerice kad ste im slali ponudu, kada ste komunicirali s osobama koje ih zastupaju itd.

Kontakti su vaš adresar za prodaju.

Zadaci su vrlo jednostavna to-do komponenta eKomunikacija namijenjena praćenju komunikacije s vašim kontaktima. Zadatku se određuje zadužen osoba, kada se treba obaviti te vrlo jednostavna mogućnost ponavljanja zadataka kroz mjesece. Da, mogućnosti su vam zasad ograničene, ali sustav je ionako prilagođen korištenju kao CRM, tako da nemojte računati kako ćete eKomunikacijom voditi zahtjevne projekte.

Šareno sučelje svakog vašeg kontakta.

Web aplikacija za račune s PDV-om

Dok američke, kanadske, britanske, australske i druge tvrtke mogu birati između niza internetskih web aplikacija za pripremu ponuda i izdavanje računa, u Hrvatskoj smo ograničeni na računovodstvene aplikacije za desktop (Windows najčešće) računala ili pak pripremu unutar Microsoftovog Worda. Rijetke manje i srednje tvrtke si mogu dopustiti razvoj vlatite aplikacije za fakturiranje, a upravo je to područje unutar eKomunikacije koje će obradovati mnoge.

Priprema ponude u eKomunikaciji.

eKomunikacije među svojim modulima podržava pripremu ponuda i računa za sve vaše kupce. Dodavanje ponude je jednostavno i prilagođeno hrvatskom tržištu, ali i regionalnim standardima, od izgleda računa do automatskog uključivanja stope PDV-a. Ponudu potom možete poslati emailom ili preuzeti u PDF formatu. Računi su u praksi isti kao ponude, samo što ih možete označiti kao plaćene ili pak stonirati.

Standardizirane proizvode možete unutar istoimenog modula postaviti kako bi ih kasnije lakše postavljali u račune pri čemu svakom osim imena i kategorije određujete stopu poreza.

Je li račun plaćen?

Samo ova dva modula mnogima će biti dovoljna za korištenje eKomunikacije kako ne bi više ovisili o rješenjima u kojima im se potkradaju greške ili pak aplikacija koje samo njihov računovodođa može koristiti. S obzirom na trenutno vrlo slabu ponudu sličnih aplikacija, automatsko, redovito slanje ponuda i dizajniranje predložaka su poželjne, ali ne i hitne želje. Prednost ovakvog pristupa je i povezivanje knjigovodstva s ostatkom tvrtke što bi svakako moglo unaprijediti prodaju.

Višić navodi kako je eKomunikacija jednostavno drugačiji CRM od konkurentskih:

Ne želim reći da je ovaj sustav bolji od ostalih, nije, samo je ddrugačiji jer je orjentiran prvenstveno prodajnim timovima i tvrtkama koje puno i često komuniciraju s klijentima. Mogu bez straha reći da će se firmama koje imaju odjel prodaje s više od 3 zaposlenika ovaj alat pokazati nezamjenjiv. Ne samo što poslodavci mogu kontrolirati što njihovi zaposlenici rade, već mogu pratiti koliko je poziva/sastanaka taj zaposlenik odradio, koliko je ponuda poslao i na kraju krajeva koliko je naplatio.

Kome je namijenjena eKomunikacija?

eKomunikacija je vrlo jednostavan CRM prilagođen hrvatskom tržištu. Sustav za slanje ponuda i računa izmamio mi je osmijeh na lice i sigurno će koristiti mnogim manjim tvrtkama koje nemaju praktično rješenje za komunikaciju s klijentima. Informativkina CRM aplikacija nikako nije namijenjena niti će zadovoljiti veće tvrtke koje zbog složenijih poslovnih procesa i integracije rješenja trebaju naprednije CRM i ERP sustave poput Microsoftovog primjerice, što priznaje i Višić.

eKomunikaciju možete nabaviti u tri cjenovna paketa po broju korisnika:

 • 10 korisnika (750,00 kn + PDV mjesečno, 4.500,00 + PDV godišnje);
 • 20 korisnika (1.250,00 kn + PDV mjesečno, 7.500,00 + PDV godišnje);
 • Neograničeno (2.500,00 kn + PDV mjesečno, 15.000,00 kn + PDV godišnje);
 • Avansno plaćanje godišnje cijene daje vam 50 posto popusta.

Cjenovno je eKomunikacija na žalost relativno skupa iako isplativa mnogim hrvatskim tvrtkama. Drugi će pak odlučiti da će im prilagodba stranog rješenja ili pak razvoj vlastitog biti povoljniji. Uspješna prodaja ovisit će o tome mogu li Višić i njegov tim učinkovito koristiti vlastiti sustav, ali ipak bih volio vidjeti nižu cijenu makar zasad ne bilo zaista usporedivih rješenja na tržištu.

U planu im je razviti modul za pregled statistike podataka koji će pokazivati učinkovitost prodavača, primjerice tko je u prosincu pri kraju planiranja budžeta vaših klijenata prodao najviše. Mobilnu verziju eKomunikacije planiraju prvo razviti kao mobilnu web stranicu, a potom i iPhone te Android aplikaciju koju Višić kaže da možemo očekivati u 2012. Isprobavanje eKomunikacije kao besplatan demo možete zatražiti putem službene web stranice.

eKomunikacija je u konačnici pristojna web aplikacija kojoj treba još mogućnosti, ali i bolje sučelje. Vidi se da se neki dizajner mora ozbiljnije prihvatiti kako bi sučelje bilo ugodnije za rad, ali u svakom slučaju obavlja svoj posao. Možete li naći bolje CRM aplikacije? Izbora svakako imate, ali nijedan vam poput eKomunikacije neće u kraćem roku olakšati slanje ponuda i naplatu neplatišama što je za hrvatsko tržište na kojemu tvrtke često ignoriraju potrebu za prodajom itekako bitno.

Komentari

 1. Haris Čusto

  Haris Čusto

  29. 12. 2011. u 10:26 am Odgovori

  Cool – upravo sada planiramo koristiti neki novi program za vođenje računa/predračuna slanje ponuda i sl. Gledajući cijene ostalih, sigurno ne ciljate na male firme, a ono što nudite treba malim firmama.

  E sada, ok je ne ciljati na male firme, ali velikim firmama ne nudite dovoljno da bi vas koristili. Velike firme imaju knjigovodstvo unutar sam firme, pa nebi bilo loše da razmislite i o povezivanju aplikacije sa drugim programima koji to omogućavaju (ili razvijete dio za knjigovodstvo sami)

  U svakom slučaju nadam se da ste razmišljali o ovome što vam pišem prije, i da znate tko vam je korisnik i koliko je spreman platiti za mogućnosti koje mu nudite.

  @Ivan – nisam siguran kako će bilo koje riješenje pomoći u naplati?

 2. Filip Višić

  Filip Višić

  29. 12. 2011. u 10:50 am Odgovori

  Hvala svima na pozitivnim komentarima 🙂

  @Haris Pa zapravo, nismo puno skuplji od Highrise aplikacije, s tim da oni nemaju razrađen knjigovodstveni dio. Njihov najveći paket košta 500 kn mjesečno.

  Ako gledaš cijenu od 4.500 kn za cijelu godinu ( to izađe 375 kn po mjesecu), mislim da je to stvarno niska cijena, obzirom da samo knjigovođa za male firme košta barem 600 kn mjesečno.

  Ako si firma ne može priuštiti platiti manje od jedne prosječne mjesečne plaće za godišnje korištenje sustava, nije joj potreban CRM 😉

 3. Haris Čusto

  Haris Čusto

  29. 12. 2011. u 11:06 am Odgovori

  Kada sam gledao cijene mislio sam na slične sisteme tipa CPP i Pantheon (koji su prilagođeni domaćim tržištima) ne na Highrise koji cilja globalno. Prvo moraš shvatiti da je vaše tržište puno manje.

  Kažeš: s tim da oni nemaju razrađen knjigovodstveni dio (ovo mi govori da ga vi imate? Izdavanje i praćenje računa nije knjigovodstvo)

  Kada smo krenuli sa POS Sectorom imao sam sličan stav kao i ti. “Ako vam ne uštedi (ili ne donese) 450 kn mjesečno – onda ovaj program vama ne koristi.” Na što bi nam ljudi odgovarali – plaćam kablovsku 50 kn – i donese mi puno više para 🙂

  Poenta mog kometara je da se nadam da znate tko su vam korisnici i koliko mogu platiti. Da sam prije shvatio ovu jednostavnu rečenicu uštedio bih sebi puno više para i vremena.

 4. KillerLoop

  KillerLoop

  29. 12. 2011. u 11:13 am Odgovori

  @Filip Višić
  Imam malu tvrtku i trenutno ispisujem račune preko Worda.
  Moram priznati da mi se jako svidjelo tvoje rješenje za izdavanje računa i stvarno sam čitajući tekst razmišljao kako je odlična usluga i kako bi mi jako koristila, ali kad sam vidio cijenu, naglo sam se ohladio.

  Mislim da je to previše novca, tako da ipak ostajem na starom solutionu.

  Vjerujem da će i drugi manji poduzetnici razmišljati na ovaj način.
  Ako smatraš da ne treba spuštati cijenu, možeš li onda napraviti za korisnike poput mene, paket koji nudi samo izdavanje računa a shodno tome i nižu cijenu.

  Pozdrav

 5. Filip Višić

  Filip Višić

  29. 12. 2011. u 12:08 pm Odgovori

  Evo, dodali smo ovaj tekst ispod trenutnih paketa, s obzirom da su vaši komentari imali puno smisla.

  Freelancer ste, imate manje od 10 zaposlenih ili vam jednostavno ne odgovara niti jedan od navedenih paketa? Javite nam se i probat ćemo osmisliti paket koji najbolje odgovara vašim potrebama!

  Hvala još jednom na konstruktivno kritici!

 6. Višnja Željeznjak

  Višnja Željeznjak

  29. 12. 2011. u 8:08 pm Odgovori

  Čestitke Filipu i njegovom timu na launchu! Kao firma koja je sama sebi napravila sličnu aplikaciju (ali prilagođenu developerima, planiramo je jednog dana lansirati: http://www.simpfinity.com), mogu samo podržati autore u nastojanju da DRŽE CIJENU i i da nađu sweet spot po pitanju cijene. IMHO 15.000 kn + PDV / godišnje za unlimited broj usera – pa još 50% popusta na avansno plaćanje – to je nevjerojatno povoljno.

  Al daj reci ovo Filipe, zanima me kako ste razmišljali o pricingu u ovom segmentu, jer mi smo nemalo brain cycleova u firmi potrošili na tu temu: jeste sigurni da želite imati unlimited paket? Šta ako vam dođe firma sa 200 zaposlenih – recimo neki telemarketeri – kojima je vaš app med u mlijeko, pa još sve plate unaprijed, i onda imate zahtjevnog klijenta koji guta resurse i plaća 7500 kn godišnje? To vam neće biti dosta ni za slance. Znam da će prodaja ovoga biti izazovna, no male firme vam ionako nisu target customeri, niti oni mogu iskusiti prave benefite ovakve aplikacije ako nemaju tim ljudi koji ovise o ovakvoj aplikaciji.

  • Filip Višić

   Filip Višić

   29. 12. 2011. u 10:40 pm Odgovori

   Hvala Višnja 🙂

   Kao što i sama znaš, vlasnici aplikacije (u ovom slučaju mi) imaju zadnju riječ oko toga da li će nekog klijenta prihvatiti ili ne. Ako je neki klijent zahtjevan, definitivno će trebati više razmišljanja i pregovaranja oko paketa – siguran sam da će taj klijent htjeti i neke dodatne opcije (bolji mailing, statistika, nadzor prodaje) što smo mi voljni pružiti, ako je klijent spreman platiti 🙂

   Trenutno, aplikacija kakva je bez problema može izdržati više od 1.500 korisnika u isto vrijeme, tako da za sada ne očekujemo veće probleme.

    • Filip Višić

     Filip Višić

     29. 12. 2011. u 11:55 pm Odgovori

     Upravo radimo na ekstenzivnom FAQ-u koji će obuhvatiti većinu tema. Što se tiče tehničke podrške, za tim neće biti potrebe s obzirom da je sustav smješten kod nas.

     Zamišljeno je tako da je samo jedna osoba od strane klijenta (admin) ovlaštena komunicirati s nama, a onda ona pruža support ostatku tvrtke.

     Naravno, ukoliko je riječ o nekom kritičnom događaju, može nas kontaktirati bilo tko od strane klijenta.

 7. Damir2

  Damir2

  29. 12. 2011. u 10:04 pm Odgovori

  decki konkurencija (nazalost?) postoji i ona je jako dobra. Npr firma datalab.hr nudi vrlo razvijen sistem za upravljanje i vodjenje firme (po meni bolje od visestruko skupljeg Navisiona) za manju cijenu nego sto se ovdje spominje.

  Ima sam prilike raditi na tome i stvar je stvarno jako dobra, od racunovodstva nadalje. Nije da hvalim firmu jer nisam s njom povezan 🙂 ali mozda vam padne na pamet neka ideja kod konkurencije pa da unaprijedite svoj sustav.

 8. Krešimir

  Krešimir

  01. 01. 2012. u 8:01 pm Odgovori

  Odlična ideja. Za mene mikro poduzetnika još uvijek nedostupna. Sada koristimo ZOHO CRM kod kojeg je izvrsna opcija pay as you go – FREE > 15 > 60$, što ima puno prednosti, iako se borimo sa manjim nedostacima.

 9. Vjekoslav

  Vjekoslav

  02. 01. 2012. u 10:21 am Odgovori

  Salesforce pruza ogromne mogucnosti prilagodbi i cesto na prvi pogled izgleda overwhelming pa je zato ovakav tip aplikacija vise nego dobrodosao. Prednost ovog sustava je definitivno sto je lokaliziran i jednostavan.

  Moje iskustvo sa Salesforceom je da ga ljudi pohvataju nakon par dana koristenja, samo sto nije na hrvatskom 🙁 Sve zavisi kakav tip zaposlenika (ili na kojem nivou znanja engleskog i razumijevanja prodajnih procesa) poduzece ima i kojom vrstom posla se bavi. Meni recimo u Salesforceu fale neke rudimentarne mogucnosti order managementa. S druge strane, imaju odlicne mogucnosti prilagodjavanja sa kojim se moze dokrpati dosta funkcionalnosti.

 10. hrvac

  hrvac

  02. 01. 2012. u 11:20 am Odgovori

  Konačno da smo i to dočekali!!! Često na forumima pratim teme o knjigovodstvenim programima i razmišljam kako je moguće da kod nas nema nekog naprednijeg rješenja od zastarjelih desktop programa kad me dočeka ovako lijepa vijest. Svaka čast dečki to je ono što nam treba na tržištu. Nažalost problem je cijena za nas mikrotvrtke do 5 ljudi. Nadam se da ćete razmotriti opciju i staviti paket i za nas male tvrtke. Sretno u daljem razvoju i želim vam još mnogo naprednih rješenja koja će nam olakšati svakodnevne poslovne zadatke!

  • Filip Višić

   Filip Višić

   02. 01. 2012. u 10:23 pm Odgovori

   Znamo za njih, ali oni su punokrvni knjigovodstveni program, mi nismo. Osim toga, oni su potekli iz Slovenije i već su se raširili po cijeloj regiji. Mi smo miks svega pomalo, za one koji žele voditi izlazne račune, slati ponude i imati sve informacije o kontaktima, komunikacijama i taskovima na jednim mjestu. Mislim da taj dio njima fali.

   • Dario Kreštalica

    Dario Kreštalica

    03. 01. 2012. u 12:31 am Odgovori

    Sve ima svoje mjesto ako se radi profesionalno 😉

    A cijene,… za to se ne brini… odvali dobar marketing i prodat ćeš i za duplo više novca.

    Imamo danas noćenja u hotelima po cijeni od 30 €, a također imamo u U.Emiratima i po 1000 € na noć. U oba dva hotela je sve čisto, sve ima što treba normalnom čovjeku.

    U čemu je poanta: u dodatnim uslugama, …raskoši?! … možda djelomično 🙂
    Ali glavna poanta je: MARKETING strategija i ciljna skupina !

 11. Goran

  Goran

  03. 01. 2012. u 10:52 pm Odgovori

  Iako jako cijenim Filipa, ovo se jednostavno ne može / ne smije nazvati CRM-om

  Ovo je contact management suite sa mogućnošću ponuda i računa. Eventualno se može nazvati light verzijom SFA softwarea.

  (ovo je dobronamjeran savjet, software izgleda dosta dobro i vjerovatno radi sve za što je namijenjen, jedino mi se cijena čini previsoka za ciljano tržište)…

 12. GoodLooker

  GoodLooker

  04. 01. 2012. u 7:24 pm Odgovori

  Uhh….plus za uloženi trud i veliki minus za cijenu i poslovni model. Već neko vrijeme sam u potrazi za poštenim Invoicing sustavom koji podržava multijezičnost i testiram raznorazne sustave na webu.

  Najbolji od njih (po mom mišljenju to je Invoicera) košta, u najskupljoj varijanti, cca. pet puta manje od Vašeg!
  Dakle za pet puta manje novaca mogu dobiti raketu, pa nikako ne razumijem koje su prednosti eKomunikacije i odkuda ovakve grozomorne cijene? I kakve veze ima Vaš sustav sa CRM-om?
  http://en.wikipedia.org/wiki/Customer_relationship_management

  Molim da komentar ne doživite kao napad već kao konstruktivnu kritiku.

  • Filip Višić

   Filip Višić

   04. 01. 2012. u 8:03 pm Odgovori

   Slažem se s tobom, Invoicera je jedan od najboljih invoicing sustava 🙂

   No, kao što je i napomenuto u članku (i onda opet u komentarima), eKomunikacija ne služi samo za izradu ponuda i računa.

   • GoodLooker

    GoodLooker

    04. 01. 2012. u 8:33 pm Odgovori

    Da, kao što Invoicera ne služi samo za izradu ponuda i računa već ima i praćenje vremena sa izradom projekata i zadataka, automatsku i ponavljajuću naplatu, praćenje troškova, više korisničku podršku sa različitim dozvolama, kreiranje i export izvještaja, API, kontakte, slanje ponuda i računa na više kontakata odjednom…a ima i mogućnost komunikacije s klijentom koji uključuje i pregled povijesti komunikacije.
    Mogao sam spomenuti i CurdBee koji ima gotovo sve to za max. 110 kuna, ali nije mi želja reklamirati te sustave, najsretniji bi bio da to postoji i u Hrvatskoj. Zato podržavam Vaš projekt ali nikako ne podržavam smjer kojim ste krenuli ničim izazvani.
    Dakle ako može odgovor zašto je vaš sustav 5 puta skuplji, u čemu je keč?

 13. Krešimir

  Krešimir

  05. 01. 2012. u 10:42 pm Odgovori

  Masa mikro firmi očito još nikog ne zanima. Korisitli smo e-racune u probnom periodu i stvarno je odlična aplikacija – jedino ne podržavaju sezonce. Super je da se na jednom mjestu mogže vidjeti popis dobrih aplikacija za crm-invoicing. Samo nastavite dalje.
  Što se tiče cijena – svaka roba ima svog kupca.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.