Dirura.com želi biti regionalni Etsy s integrisanim plaćanjem čak i za najmanje prodavače

Dirura.com želi biti regionalni Etsy s integrisanim plaćanjem čak i za najmanje prodavače

Poslednjih godina, na Balkanu se povećao broj onih koji se bave izradom rukotvorina, nakita i sličnih unikatnih stvari. Ovaj hobi uglavnom privlači devojke koje su rešile da višak slobodnog vremena usmere ka nečemu što je kreativno, a što se eventualno može i naplatiti. Pojavom društvenih mreža, zaživela je prodaja preko Interneta ali ne u pravom smislu te reči.

dirura

Poslednjih godina na Balkanu se znatno povećao broj onih koji se bave izradom rukotvorina, nakita i sličnih unikatnih stvari. Ovaj hobi uglavnom privlači devojke koje su rešile da višak slobodnog vremena usmere ka nečemu što je kreativno, a što se eventualno može i naplatiti. Pojavom društvenih mreža, zaživela je prodaja preko Interneta ali ne u pravom smislu te reči.

Naime, kreirane su razne Facebook stranice na kojima je moguće videti proizvod i njegovu cenu, ali ne i kupiti ga direktno budući da se zainteresovani uglavnom moraju javiti putem privatnih poruka ili komentara, a na prodavcu i kupcu je dalje da utvrde kako će se izvršiti uplata i dostava proizvoda.

Upravog iz tog razloga, Darko Vidić (CEO GreenDesign), Stefan Cerovina (CEO Dirura) i Slađan Nikolić, odlučili su da pokrenu svojevrstan projekat koji će objediniti sve one koji se bave izradom rukotvorina, te pružiti im mesto gde će moći da prodaju svoje proizvode. Kako Darko kaže, bilo je vreme da se ljudima pruži rešenje koje će njihovu prodavnicu izmestiti sa fan stranica i koje će im omogućiti da njihov posao raste.

Ideja je bila da se napravi najveća regionalna online platforma za prodaju i kupovinu ručno izrađenih proizvoda i unikata.

Nakon nekoliko meseci dizajniranja i programiranja, Dirura.com puštena je u rad pre neki dan i trenutno se nalazi u fazi  prikupljanja mailova kako bi se svi zainteresovani informisali o projektu i uslovima korišćenja. dirura2

Servis je za samo 24 sata dobio preko 350 prijava i otprilike isti broj lajkova na facebook stranici, a kako Darko dodaje, plan je da se na dan lansiranja u prodavnici nađe preko 100 prodavaca i više od 500 artikala spremnih za prodaju.

Ni konkurencija ne predstavlja problem

Budući da je u pitanju regionalni servis namenjen ex-Yu korisnicima, pitali smo Darka kako gleda na konkurenciju budući da na prostorima Balkana postoji već nekoliko sličnih projekata poput hrvatskog WooHoo-a:

Dobro smo ispitali konkurenciju kako bi stekli uvid u ono što pružaju svojim korisnicima. Smatramo da je Dirura bolja zato što jedini targetiramo sve zemlje bivše SFRJ. Time ćemo omogućiti našim korisnicima da svoje predmete prodaju i na drugim tržištima do kojih možda ne bi imali priliku da dođu.

Ceo tim se nada da će Dirura.com (skraćeno od dizajn ručnog rada) biti aktivna najkasnije za 20 dana, a povodom lansiranja sajta omogućili su i popust za sve early birds korisnike. U pitanju je kredit koji će se deliti prvim prodavcima, a koji se može upotrebiti radi postavljanja proizvoda na sajt ili kotiranja na listi Top proizvoda. Ovo je ujedno i biznis plan ovog servisa, a Darko je izjavio da se pri izradi poslovnog modela itekako mislilo na profit koji će prodavci moći da ostvare prodajom svojih unikatnih radova na sajtu.

Dirura.com će u početku primati uplate samo preko uplatnica i deviznih računa, a rečeno nam je da se aktivno radi na uvođenju payment gateway-a putem koga će korisnici moći direktno da plaćaju putem karticama. Darko dodaje da je tržište ogromno i da zaista veruje u uspeh ovog projekta koji bi trebao napraviti revoluciju kada je u pitanju prodaja ručno rađenih predmeta putem Interneta.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.