Devet.99 mobilni je popis za kupovinu koji sam javlja kad su sniženja

Devet.99 za iPhone i Android će vam javiti kad je Nutella na sniženju u Konzumu ili Billi

Već i samo ime označava da je riječ o aplikaciji za popuste – Devet.99 na jednome mjestu na mobilnom uređaju prikuplja popuste na prehrambene namirnice, preparate za ljepotu i njegu, sredstva za čišćenje i drugo. Trenutno se u aplikaciji, za čiju je ideju zaslužan Mario Vagner iz Kutine, nalaze proizvodi iz svih većih trgovinskih lanaca poput Konzuma, Lidla i Bille te drogerija DM, Kozmo i Bipa, a njena posebnost je u tome što omogućava praćenje određenog proizvoda i usporedbu cijena.

Aplikacija Devet.99
Aplikacija Devet.99 putem push notifikacija javlja kada su vaši omiljeni proizvodi na sniženju, što joj daje komparativnu prednost nad konkurencijom.

Mario Vagner iz Kutine, mladi stručnjak za mobilne aplikacije, odlučio je uspjeti tamo gdje mnogi drugi nisu napravivši – još jedan alat za “hvatanje” popusta. No, za razliku od mnogih drugih, ovdje se oslanja na mobilnu aplikaciju. Tako Devet.99 nudi popuste iz javno dostupnih kataloga na jednome mjestu na mobilnom uređaju, a trenutno se u aplikaciji nalaze proizvodi iz svih većih trgovinskih lanaca poput Konzuma, Lidla i Bille te drogerija DM, Kozmo i Bipa. Popusti su jednaki onima koje možete pronaći u javno dostupnim katalozima, ali posebnost je u tome što vam aplikacija javlja kad je nekom proizvodu snižena cijena.

Postoje i iznimke, objašnjava Mario, a one se odnose na popuste koji zapravo i nisu tako značajni, kao što bi bio popust od 5% na artikl koji košta 2,99 kn. Aplikaciju je u dva tjedna skinulo nešto manje od 2000 korisnika, a Mario i njegov tim se nadaju da će do božićnih praznika sakupiti prvih 10.000.

Push notifikacije nešto su što konkurencija nema

S jedne strane dobit ćete obavijest o proizvodu koji vas zanima, s druge
S jedne strane dobit ćete obavijest o proizvodu koji vas zanima, s druge možete označiti koje vas trgovine zanimaju.

Jedna od prednosti aplikacije nad servisima koji se također bave popustima je to što korisnici mogu uspoređivati cijene proizvoda u različitim trgovinama. Na primjer, pretragom keksi Domaćica original dobit ćete popis svih mjesta na kojima su keksi sniženi te na taj način možete usporediti i njihove cijene. Također, taj isti proizvod možete i pratiti što znači da će vam aplikacija vam poslati podsjetnik svaki put kada proizvod bude na akciji.

Push notifikacije kao kanal za oglašavanje (isključivo za oglašavanje vezano za popuste i pogodnosti) je nešto što konkurencija nema. One su nakon SMS-a najučinkovitiji način dostavljanja poruke krajnjem korisniku.

Mi želimo pokrenuti novu eru, kako nam i slogan kaže “Od sada popusti pronalaze tebe!”. Dosta je bilo listanja kataloga ili pregledavanja servisa kao što su lisnica.hr ili popustolovac.hr. Zašto gubiti vrijeme – jednostavno označite ono što obično kupujete Devet.99 javlja kad je to na popustu. Stavite to na shopping listu i ako slučajno na to zaboravite, aplikacija šalje podsjetnik! Bez trošenja vremena, bez stresa, bez propuštanja popusta. Osim toga, spomenute web stranice i hibridne aplikacije ne pružaju niti blizu tako dobro korisničko iskustvo kao Devet.99.

Osim uspoređivanja cijena i praćenja proizvoda, aplikacija nudi i mogućnost dodavanja artikla koji nisu sniženi na popis za kupovinu, što je važan dodatak za cjeloviti popis. Mario se nada da će njegova aplikacija biti zanimljiva oglašivačima kada sakupi dovoljan broj korisnika, a posebno trgovačkim lancima jer će imati razne mogućnosti izdvajanja određenih popusta ili pogodnosti koje nude.

“Pozivam bilo koga tko ima loyalty na plastici da nam se javi da ga uvedemo u 21. stoljeće”

Iako je tim koji stoji iza Devet.99 dobro zamislio priču oko praćenja popusta, da biste kupili proizvod još uvijek morate sami otići u dućan ili putem preglednika otvoriti njegov  shop. Stoga je logično pitanje za Marija bilo jesu li razmišljali o direktnoj kupovini proizvoda putem aplikacije ili povezivanja korisnika s online trgovinama.

Tako nešto je ipak velik zalogaj jer zahtjeva integraciju s mnogo različitih sustava koji su obično dosta zatvoreni za bilo kakav pristup “izvana”. Danas još uvijek imamo džepove pune plastičnih loyalty kartica, a ovim putem pozivam bilo koga tko ima loyalty na plastici da nam se javi da ga uvedemo u 21. stoljeće.

Kartica vjernosti može biti lako dostupna širokoj publici kroz mobilnu aplikaciju; mislim da bi to osvijestilo lance o tome da ljudi ne žele imati 12 loyalty kartica, pogotovo fizičkih. Korak nakon toga bilo bi razmišljanje o većim poduhvatima poput kupovine u X trgovina kroz jedinstvenu aplikaciju.

Proizv
Nismo se šalili za Nutellu. 🙂

Mario smatra da će njegova aplikacija uspjeti tamo gdje drugi nisu zato što je teško, odnosno skupo samostalno izraditi kvalitetnu aplikaciju. Kao voditelj odjela za izradu mobilnih rješenja u NTH grupi, mogao je iskoristiti resurse za development, a također iza sebe ima mobilnu oglašivačku mrežu ClickAttack čiji tim plasira oglase u aplikaciju, što znači da ne mora sam tragati za kampanjama. No, Mario smatra da i ClickAttack ima koristi od Devet.99.

Mislim da je to dobra referenca za bilo koga tko treba aplikaciju. Također smo uveli poboljšanja u kompletan sustav mobilnog oglašavanja kroz ovaj zajednički projekt. Sada, primjerice, ako netko želi integrirati parallax format bannera u svoju aplikaciju, imamo i tu mogućnost koja je do prije nekoliko mjeseci bila rezervirana za web. Zadnje, no ne i najmanje važno, Devet.99 je prikladna za različite vrste relevantnog oglašavanja koje se može povezati s kategorijama popusta, tako da bi CTR trebao biti visok jer se banneri neće prikazivati segmentu korisnika kojima nije zanimljiv.

Hoćemo li se naviknuti na novi način popisa za kupovinu?

Prvi komentari korisnika aplikacije su pozitivni što se vidi i u ocjeni 4,9 na Google Playu – prema 61 recenziji. Međutim, s obzirom na to da su popisi za kupovinu inače vrlo jednostavni, pitanje je hoćemo li se naviknuti na ovaj “kolaž izrezaka iz kataloga”. S druge strane, Devet.99 bi uskoro trebao nuditi još više mogućnosti. Na primjer, korisnici bi mogli dijeliti listu s ukućanima, što bi svakome omogućilo dodavanje korisnika.

Ove ideje svakako su nešto što bismo rado koristili u budućnosti, ali prerano je za zaključiti hoće li novi način popisa za kupovinu zaživjeti upravo putem Devet.99.

ponuda

Komentari

  1. Deni

    Deni

    28. 10. 2016. u 11:52 am Odgovori

    Bilo je 50 sajtova za grupni popust i svi osim Crno Jaje su ugašeni, ali to nekima očito nije bila dovoljna poruka. Eto nama 51. sajta, neka je sa srećom našim ‘inovatorima’ 🙂

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Što ste propustili

Intervju

Tko to zna sa softverom, dobro zarađuje i utječe na velike sustave? IT Konzultant!

Kao što mnogi bježe od matematike i STEM-ovci nerijetko bježe od "mekih vještina", no upravo se u tom spoju kriju odlične karijerne opcije. Kako ispolirati te vještine učimo od FER-ovca, dugogodišnjeg konzultanta i danas direktora, mStartovog Emina Subašića.

Tehnologija

Programeri u prosjeku zarađuju 10.000 kuna, najbolje su plaćeni iOS developeri

Stigli su nam novi rezultati ankete Tomislava Grubišića o plaćama developera u Hrvatskoj za 2019. godinu, donosimo pregled najzanimljivijih podataka na osnovu tehnologija i godina iskustva.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Oradian potvrđuje brz rast u Aziji nagradom na najvećoj japanskoj fintech konferenciji

Domaći Oradian širi se tržištima Azije, a velike uspjehe potvrđuje i nagrada na startup natjecanju FIN/SUM, najveće japanske fintech konferencije.

Intervju

Na Dan programera, četiri žene otkrivaju kako je tekao njihov karijerni put kroz IT industriju

Na Dan programera, predstavljamo četiri žene koje se bave (ili su se bavile) programiranjem. Je li njihov obrazovni i karijerni put bio pravocrtan ili je vrludao po krivuljama, otkrivaju nam sugovornice iz tvrtki Agency04, Five, IN2 i Styria.AI.

Tehnologija

Kako uopće možemo biti sigurni da će autonomna vozila biti – sigurna?

Autonomna vozila kod mnogih i dalje izazivaju osjećaj nesigurnosti. No, ovaj tekst mogao bi pomoći da se rasvijetli proces iza razvoja i testiranja sigurnosno-kritičnih sustava u vozilima budućnosti.