Ante Mandić od RSG Capitala kupio udio u Degordianu

Ante Mandić od RSG Capitala kupio udio u Degordianu

Osnivač IN2 i vlasnik INsig2 tako je postao vlasnik otprilike 40 posto jedne od najvećih digitalnih agencija u regiji.

Tvrtka za VC investicije RSG Capital, koja je još 2013. u tadašnji iSTUDIO uložila oko milijun eura, svoj je udio u tvrtki Degordian (jer je iSTUDIO u međuvremenu promijenio ime) prodala Anti Mandiću, osnivaču tvrtke IN2 i vlasniku tvrtke INsig2.

Iz sada već bivšeg suvlasnika Degordiana, RSG Capitala, kažu kako su vrlo ponosni na svoju dugu suradnju s tvrtkom iz Zagreba te da za njih očekuju samo još bolji rast i razvoj uz nove partnere. Jure Mikuž, partner u RSG Capitalu, dodaje:

Vjerujem da je novi partner savršen fit za njih u ovome trenutku i da će pomoći da se u budućnosti izgradi još jača kompanija.

Marina Filipović Marinshe
Jure Mikuž, partner u RSG Capitalu, i Daniel Ackermann, suosnivač Degordiana, o investiciji u ovu agenciju pričali su otvoreno na Netokracijinoj konferenciji RockPaperStartups još 2013. godine.

O novom vlasniku udjela u Degordianu zna se dosta. S IN2 Ante je bio jedna od osoba koje su udarile temelje domaće tehnološke scene još davne 1992. godine. IN2 je poznat kao tvrtka čija su softverska rješenja pokretala mnoge domaće institucije, a 2018. ih je u potpunosti akvizirala tvrtka Constellation Software. Ante je danas vlasnik INsig2, tvrtke iz IN2 Grupe koja nije prodana, kao i nekoliko drugih tvrtki.

Ante Mandić preuzima otprilike 40 posto tvrtke

Što se tiče same prodaje udjela, vrijednost ove transakcije nije obznanjena, ali iz RSG Capitala kažu kako su iznosom jednostavno – zadovoljni. Iz RSG-a također dodaju da su do sada bili vlasnici otprilike 40 posto Degordiana, što bi trebalo značiti da je isti postotak danas u vlasništvu Mandića. Također, Ante Mandić ovom transakcijom postaje vlasnik udjela i u tvrtkama Mediatoolkit te Bornfight.

Udio u Degordianu kupila je tvrtka Softman d.o.o., čiji je vlasnik Ante Mandić, koji pojašnjava kako se radi o tvrtki osnovanoj upravo u svrhu ove transakcije. Na upit što će biti s tom tvrtkom, pojašnjava kako je moguće da bude zatvorena, ali i pripojena nekoj drugoj tvrtki.

Kada je riječ o razlozima zašto se odlučio baš na “ulazak” u Degordian, Ante kaže kako se oni prije svega vežu uz velik potencijal koji ova tvrtka ima:

Degordian smatram izuzetno kvalitetnom i brzorastućom tvrtkom. Već neko vrijeme ga pratim i jako sam zadovoljan smjerom razvoja, mislim da ima odličnih potencijala i za daljnji razvoj. Smatram to dobrom poslovnom prilikom. RSG Capital je odlučio prodati svoj udio u Degordianu, a ja sam tražio dobru priliku za ulaganjem.

Rijetko dobra prilika za ulaganje u Hrvatskoj

Ante naglašava kako je općenito prilika za ulaganjem ovakve vrste u Hrvatskoj malo te da je vrlo zadovoljan što je do ulaganja došlo. Dodaje i kako ne planira biti involviran u operativnom dijelu poslovanja Degordiana i to nije razlog zašto je kupio udio u ovoj tvrtki. Ističe i kako trenutni menadžment tvrtku vrlo dobro vodi te da nema potrebe za promjenama.

Također dodaje kako gotovo da nema preklapanja između IN2, INsig2 i Degordiana, pa samim time neće između ovih tvrtki biti konkurencije, ali hoće suradnje za zajednički boljitak.

Područje u kojem će Ante moći “pogurati” Degordian je svakako iskustvo u IT-ju. Kaže kako vjeruje da svojim poznavanjem IT tržišta može u budućnosti pomoći Degordianu u strateškom dijelu razvoja cijele grupe.

Komentari

 1. ludi panj

  ludi panj

  25. 02. 2020. u 3:31 pm Odgovori

  ja sam postao 100% vlasnik bureka neki dan,
  čisto da napomenem ako Vam je promaklo

  nemorate to staviti pod ekskluzivu, ali mali članak bi bio dovoljan
  šaljem sliku istog na zahtjev

 2. Josip

  Josip

  26. 02. 2020. u 11:28 am Odgovori

  Znači da su se htjeli riješiti udjela, jer koji fond se rješava udjela prije nego je cijena tvrtke narasla ili je napravljen IPO. Obično povećavaju udjele i na kraju kada je firma vrijedna prodaju. Zamislite ulagača u rani Facebook koji bi prodao svoj udjel kada je vrijednost udjela bila 100x manja nego kasnije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Karijere

Good Game Adria kreće u rujnu: Prva regionalna B2B esport liga prilagođena radu od doma (s humanitarnim karakterom)

Good Game nakon investicije kreće u širenje i pokretanje prve regionalne B2B esport lige, a koja će biti prilagođena radu od doma. Više o jedinom sportu koji je preživio vrijeme izolacije i kako gamingom oživjeti team buildinge razgovarali smo s osnivačem - Nikolom Stolnikom.

Startupi i poslovanje

Jesu li “koronabotovi” probudili uspavano tržište digitalnih asistenata?

U pratnji digitalizacije preko noći i neke tehnologije su doživjele svoj zlatni trenutak - poput chatbotova. Očito smo morali proći izolaciju da bismo cijenili automatizaciju. Kako se u kratko vrijeme realizirao prvi koronabot, otkrili su mi oni koji su ga i napravili, Combis i Erato.

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.