Od 'onlinea' do 'offlinea': Crno Jaje otvara svoju fizičku trgovinu

Od ‘onlinea’ do ‘offlinea’: Crno Jaje otvara svoju fizičku trgovinu

Iako je uobičajeno da fizičke trgovine zarone u svijet interneta, rjeđe se događa da neki ecommerce servis otvori offline trgovinu. No, servis za grupnu kupovnu Crno Jaje upravo je napravio to – otvoren je dućan u kojemu će se kuponi za proizvode i usluge na popustima moći kupovati i uživo.

 

Crno
Đulijano Nola, Hrvoje Bujas i Dražen Drnas.

Iako je uobičajeno da fizičke trgovine zarone u svijet interneta, rjeđe se događa da neki ecommerce servis otvori offline trgovinu. No, servis za grupnu kupovnu Crno Jaje upravo je napravio to – otvoren je dućan u kojemu će se kuponi za proizvode i usluge na popustima moći kupovati i uživo.

Adresa Crnog Jajeta je Vlaška 63, u Zagrebu, gdje se sada nalazi i prostor za tim koji radi na grupnoj kupovini. Kako nam je otkrio jedan od članova tog tima, Peđa Pušelja Blogowski, jednim su “udarcem ubijene dvije muhe” – pronašao se novi prostor, jer je broj zaposlenika prethodni prerastao, a ujedno se odgovorilo i na potrebe korisnika, koji su tražili mjesto na kojemu mogu osobno kupiti kupone.

Naravno da je bilo dosta upita i prijedloga od strane naših korisnika za otvaranjem Crno Jaje dućana, na što smo odgovorili na ovaj način, a ovako ćemo i dodatno omogućiti i našim partnerima pozicioniranje njihovih proizvoda ili promotivnih materijala na policama u showroomu za vrijeme trajanja ponude na Crnom jajetu. Donji dio prostora, podrumski, inače je idealan za degustacije i slične događaje.

Otvaranje prostora u Vlaškoj ulici u Zagrebu.
Otvaranje prostora u Vlaškoj ulici u Zagrebu.

Dodaje kako više od 30 posto građana ne koristi internet, a gotovo pola njih koji ga i koriste nikad nisu obavili online kupovinu. Dućan Crno Jaje je svima njima šansa da kupe kupon i odmah ga i koriste. Radno vrijeme dućana Crno jaje bit će od 9 do 17 sati radnim danom, a bit će omogućene razne opcije plaćanja kupona – kao novitet, tu je plaćanje Master i Maestro karticama na rate.

Eto, ako i sami iz nekog razloga zazirete od kupovine putem interneta ili jednostavno želite upoznati Crno Jaje ekipu uživo, svoj kupon za kakvo povoljnije putovanje, večeru ili kakav kozmetički tretman možete kupiti i u Vlaškoj 63, u Zagrebu. Za ostale, tu je i dalje online kupovina.

Komentari

 1. DaVinci

  DaVinci

  09. 03. 2014. u 8:09 pm Odgovori

  kakav je smisao online trgovina kada 90% kupon sajtova prodaje usluge: od masaže, turizma do frizeraja i restorana.

  Ovo sa trgovinama proizvoda uz popust već odavno rade tzv direkt mail order kompanije koje prodaju te proizvode na TV i offline. Npr vani QVC Shopping channel ili kod nas Topshop.

 2. Ognjen

  Ognjen

  11. 03. 2014. u 10:23 am Odgovori

  Seliti online u offline nema smisla. To je kao da sad netko odluči ratovati sa lukom i strijelom 🙂 Jednostavno nema smisla jer je to korak unazad. Što se tiče BIH situacije, živio sam u Bosni sa manjim prekidima oko 3 godine i upoznao ljude sa ekupona i oni imaju taj shop iz drugih razloga. Razlog je što je kod njih online kupnja u povojima bilo koje vrste i to im je bio jedini način kupnje na rate. Znači, oni su to napravili iz potrebe.

  Ali da ne budem skroz negativan 🙂 Sve ovisi o ciljevima ovog poteza vlasnika. Ukoliko je njihov cilj da se na ovaj način, kroz ovo ulaganje pojača prodaja onda ideja i nije baš nešto pretjerano dobra, a ako je cilj bio samo i isključivo jačanje branda onda je potez odličan.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Intervju

Flutter nije “no-code” rješenje ni čarobni štapić, ali je odličan za brz razvoj mobilnih aplikacija

Ako niste developer, možda niste ni čuli za Flutter - a ako jeste, vjerojatno imate snažno mišljenje o njemu. U čemu je tu stvar?

Sponzorirano

WooCommerce koristi 50% hrvatskih online trgovaca, a uz Neuralab dobili su i novu opciju plaćanja – KEKS Pay

Suradnja eCommerce agencija i fintecha mogla bi - i trebala bi - biti sve češća praksa otkako je PSD2 otvorio vrata bankarskim podacima. Dobar primjer realizirao se nedavno u okviru domaćeg KEKS Paya koji je uz pomoć Neuralaba dobio priliku olakšati život tisućama novih korisnika i klijenata.

Startupi i poslovanje

200 studenata saznalo kako pokrenuti karijeru u doba COVID-19 u Nanobitu, ali i Infobipu, Infinumu i Circuitmessu

Na jučerašnjem digitalnom izdanju Digiralne Karijere u organizaciji Netokracije, FOI-ja i Nanobita govorilo se o pandemiji, praksama i prilikama za zaposlenje u digitalnoj industriji unatoč pandemiji.

Kultura 2.0

Kladarić, Šarić i Blagonić: Kako napredovati, biti inovativan i kreativan – dok radite na daljinu!

Iako je rad na daljinu mnogima nametnut, ne znači da je drugima odlično sjeo. Dapače, s Lukom Kladarićem, Marinom Šarićem i Lucijanom Blagonićem otkrivamo dobre prakse temeljene na godinama iskustva!

Mobilno

Ljuti smo na Apple… ali treba li nam još punjača?

Zašto su svi tako ljuti jer neće imati još jednu kocku za punjenje viška i kabel koji će ionako puknuti?

Startupi i poslovanje

Croatia osiguranje prepoznalo je potrebe korisnika u 2020. i u deset mjeseci je nastao LAQO

Usred krize i pandemije Croatia osiguranje napravila je ozbiljan iskorak prema digitalizaciji svojih usluga - okupili su vrhunski tim domaćih stručnjaka s kojima su razvili digitalni proizvod na razini punokrvnog insurtecha. Kako je nastalo LAQO, otkrivamo.