Od 'onlinea' do 'offlinea': Crno Jaje otvara svoju fizičku trgovinu

Od ‘onlinea’ do ‘offlinea’: Crno Jaje otvara svoju fizičku trgovinu

Iako je uobičajeno da fizičke trgovine zarone u svijet interneta, rjeđe se događa da neki ecommerce servis otvori offline trgovinu. No, servis za grupnu kupovnu Crno Jaje upravo je napravio to – otvoren je dućan u kojemu će se kuponi za proizvode i usluge na popustima moći kupovati i uživo.

 

Crno
Đulijano Nola, Hrvoje Bujas i Dražen Drnas.

Iako je uobičajeno da fizičke trgovine zarone u svijet interneta, rjeđe se događa da neki ecommerce servis otvori offline trgovinu. No, servis za grupnu kupovnu Crno Jaje upravo je napravio to – otvoren je dućan u kojemu će se kuponi za proizvode i usluge na popustima moći kupovati i uživo.

Adresa Crnog Jajeta je Vlaška 63, u Zagrebu, gdje se sada nalazi i prostor za tim koji radi na grupnoj kupovini. Kako nam je otkrio jedan od članova tog tima, Peđa Pušelja Blogowski, jednim su “udarcem ubijene dvije muhe” – pronašao se novi prostor, jer je broj zaposlenika prethodni prerastao, a ujedno se odgovorilo i na potrebe korisnika, koji su tražili mjesto na kojemu mogu osobno kupiti kupone.

Naravno da je bilo dosta upita i prijedloga od strane naših korisnika za otvaranjem Crno Jaje dućana, na što smo odgovorili na ovaj način, a ovako ćemo i dodatno omogućiti i našim partnerima pozicioniranje njihovih proizvoda ili promotivnih materijala na policama u showroomu za vrijeme trajanja ponude na Crnom jajetu. Donji dio prostora, podrumski, inače je idealan za degustacije i slične događaje.

Otvaranje prostora u Vlaškoj ulici u Zagrebu.
Otvaranje prostora u Vlaškoj ulici u Zagrebu.

Dodaje kako više od 30 posto građana ne koristi internet, a gotovo pola njih koji ga i koriste nikad nisu obavili online kupovinu. Dućan Crno Jaje je svima njima šansa da kupe kupon i odmah ga i koriste. Radno vrijeme dućana Crno jaje bit će od 9 do 17 sati radnim danom, a bit će omogućene razne opcije plaćanja kupona – kao novitet, tu je plaćanje Master i Maestro karticama na rate.

Eto, ako i sami iz nekog razloga zazirete od kupovine putem interneta ili jednostavno želite upoznati Crno Jaje ekipu uživo, svoj kupon za kakvo povoljnije putovanje, večeru ili kakav kozmetički tretman možete kupiti i u Vlaškoj 63, u Zagrebu. Za ostale, tu je i dalje online kupovina.

ponuda

Komentari

 1. DaVinci

  DaVinci

  09. 03. 2014. u 8:09 pm Odgovori

  kakav je smisao online trgovina kada 90% kupon sajtova prodaje usluge: od masaže, turizma do frizeraja i restorana.

  Ovo sa trgovinama proizvoda uz popust već odavno rade tzv direkt mail order kompanije koje prodaju te proizvode na TV i offline. Npr vani QVC Shopping channel ili kod nas Topshop.

 2. Ognjen

  Ognjen

  11. 03. 2014. u 10:23 am Odgovori

  Seliti online u offline nema smisla. To je kao da sad netko odluči ratovati sa lukom i strijelom 🙂 Jednostavno nema smisla jer je to korak unazad. Što se tiče BIH situacije, živio sam u Bosni sa manjim prekidima oko 3 godine i upoznao ljude sa ekupona i oni imaju taj shop iz drugih razloga. Razlog je što je kod njih online kupnja u povojima bilo koje vrste i to im je bio jedini način kupnje na rate. Znači, oni su to napravili iz potrebe.

  Ali da ne budem skroz negativan 🙂 Sve ovisi o ciljevima ovog poteza vlasnika. Ukoliko je njihov cilj da se na ovaj način, kroz ovo ulaganje pojača prodaja onda ideja i nije baš nešto pretjerano dobra, a ako je cilj bio samo i isključivo jačanje branda onda je potez odličan.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Internet marketing

Hrvatski brendovi boje se zauzeti stav u marketingu (i upravo time gube!)

U najnovijoj epizodi Netokracija podcasta bavimo se brendovima koji se ne boje zauzeti stav. Takvih je u hrvatskoj vrlo malo, rijetki se odluče na taj rizik, a ne shvaćaju da je zapravo upravo to najriskantniji potez.

Što ste propustili

Sponzorirano

Privući i zadržati zaposlenike nećete šarenim uredom, ali hoćete agilnom transformacijom

Neki nabavljaju stolni nogomet i šarene vreće za odmaranje, neki organiziraju filmske večeri i zabave petkom, a neki se obraćaju - agilnom treneru.

Intervju

Kako do prakse na kojoj si plaćen i na kojoj učiš, ulažeš u sebe i napreduješ?

Nekima je još u redu pripravnike uzimati na neplaćeno pa ih natovariti kao da su Katica za sve. Pripravništva su se promijenila, barem u nekim tvrtkama, a netom diplomirana ekonomistica i njezin kolega na apsolventskoj godini, otkrit će vam i kako.

Startupi i poslovanje

Dragi svi, budite podrška koju želite i sebi; drage žene, nemojte prihvatiti ništa manje

Ladies of New Business Tech edition okupio je domaće i strane IT rukovoditelje, stručnjake i organizatore IT konferencija kako bi raspravili što kao kolege, šefovi i organizatori možemo učiniti kako bi pomogli IT-jevkama da napreduju u industriji te da se osjećaju kao njezin važan dio.

Kultura 2.0

Gen Ashley i Christina Richter na 8. #LadiesZG: bez uzora i edukacije nema jednakosti u tehnološkoj industriji

Kako bismo privukli više žena u tehnologiju trebamo podržati i trenutne žene u industriji koje će svojim primjerom pokazati da ovaj sektor nije "muški svijet".

Startupi i poslovanje

Hrvatski SysKit: Za 90% funkcionalnosti inspirirali su ih njihovi korisnici, među kojima je i američka vlada

Hrvatska softverska tvrtka SysKit već 10 godina pomaže sistemašima i administratorima u više od 3000 tvrtki diljem svijeta. Njezin suosnivač Frane Borozan otkrio mi je strategiju koja im je omogućila kompetitivnost na svjetskoj razini i približila ih ostvarenju želje da postanu jedan od najvećih proizvođača softvera u Hrvatskoj.

Startupi i poslovanje

Indienogo – kako će izuzimanje Hrvatske s ove platforme utjecati na domaće projekte?

Indiegogo više nije službeno podržan u Hrvatskoj, što znači da ne možete više na njega postavljati kampanje ako ste tvrtka registrirana u Lijepoj našoj. Istražili smo kako je do toga došlo, a i kako će to utjecati na domaće projekte koji platformu aktivno koriste.