5 izazova koji još uvijek mogu nokautirati Community Managera

5 izazova koji još uvijek mogu nokautirati Community Managera

Svi znamo što radi Community Manager. Znamo kad dolazi na posao i koliko litara kave popije dnevno. Sa sigurnošću možemo nabrojati minimalno tri internetske stranice koje posjećuje svaki dan.

cm

Community Manager ima svoj dan, koji se obilježava svakog četvrtog ponedjeljka u siječnju, on ima svoju nagradu, on radi u jednoj od popularnijih industrija u svijetu, ali se nakon svih hvalospjeva još uvijek bori sa slovima koje mu korisnici, suradnici, klijenti, ali obitelj i prijatelji bacaju pred uredski i kućni prag. No, što ne znamo o Community Manageru? Ne znamo kojih ga pet izazova, još uvijek, mogu nokautirati u komunikacijskom ringu.

1. Krizna komunikacija dolazi s izlaskom i zalaskom Sunca

Community Manager poznaje svoje korisnike. Provjerava ih ujutro i prije spavanja. Prije nekoliko godina bi im poželio i laku noć, ali, srećom, educira se, kao i korisnici koji su naučili da je komunikacija na internetu brza i učinkovita. No ponekad prvi bod u ringu osvajaju upravo oni, jer Community Manageru zadaju udarac u ranu zoru ili nekoliko sati nakon zalaska sunca objavljujući svoja negativna iskustva u vrijeme kad Community Manager pere zube ili spava. Prilagodljivost je važna u ovom zanimanju, a kvalitetan san bitan je za funkcioniranje organizma. Koliko ste puta kriznu situaciju rješavali na putu do ureda? Koliko vas je puta dočekala lavina komentara i eksplozija osjećaja jer korisniku niste odgovorili na komentar u 7 ujutro ili nakon ponoći?

2. Tko čeka, taj dočeka!

rad noc programiranje

Analiza, brojevi, riječi, izvještaji i strategije. Community Manager s digitalnim timom unaprijed kreira sadržaj koji je u skladu s komunikacijskom strategijom određenog brenda. Ring je mali, a obaveza je sve više s obje strane. Zato su nekad Community Manageru ruke svezane, jer odobrenja ili komentari klijenata dolaze nakon druge runde, a on ne želi da korisnici čekaju. Svaki brend ima svoju poslovnu strategiju. Tako i ja – nekad imam otvorene ruke, a nekad čekam klijentovu potvrdu da mogu objaviti informaciju, premda znam da će odgovor na moj upit biti: U redu. Da! Community Manageri žele korisniku odgovoriti što prije na njegov komentar, ali i čekanje je dio naše svakodnevice, kao i razvijanje kvalitetnog odnosa s klijentima te gradnja povjerenja.

3. Ako to može on, mogu i ja!

Community Manager zna kako njegov posao nije jednostavan, a iskustvo ga je naučilo kako samo relevantan sadržaj može biti koristan. Neočekivana borba sa svim ključnim javnostima Community Managera nokautira u nekoliko sekundi, jer on najbolje zna koliko je sati proveo prateći i skupljajući informacije o korisnicima. Community Manager nikad ne bi programeru tvrdio kako mu kod nije ispravan ili na Slacku dizajneru komentirao kako mu je ikona tamna. Ne zato što nije dobra osoba, već nije stručnjak za sve i vjeruje u stručnost kolega. Pet godina nakon, još uvijek se znam naći u situaciji kad moram objašnjavati da posao Community Managera nije hobi, već da je ozbiljan, stresan i zahtjevan.

4. Sekunde prolaze, a komentari ne dolaze?

Community Manager zna koliko je važno da se na svaki korisnikov upit ili komentar odgovori brzo i točno. On zna da uvijek mora biti spreman i na razgovor s korisnicima i vjeruje kako konstantni nadzor nije produktivan. On vjeruje da se planova treba držati i da sekunde ne treba brojati. Jeste li i vi bili u situaciji u kojoj klijent odgovara na upit korisnika zato što vi niste odreagirali na njegov komentar u istoj sekundi?

5. Community Manager brine o svima!

cmday

On je glas brenda i glas korisnika. On korisnike potiče na stvaranje sadržaja, on je utjeha. On brine o svima. Zato Community Managera uvijek nokautira spoznaja da netko brine o njemu. Budite i vi kao Community Manager. Budite proaktivni i jasni. Upoznajte Community Managera kao što on poznaje vaše korisnike. Recite mu bravo i hvala. Nagradite ga! Barem danas – na njegov Dan.

Sretan Dan Community Managera!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Data science u sportu: prof. dr. sc. Marina Ivašić-Kos analizira rukometne akcije uz strojno učenje

Automatsko prepoznavanje događanja na rukometnom terenu može uvelike pomoći trenerima i profesorima.

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Startupi i poslovanje

Hrvatske ekološke tenisice MIRET na Kickstarteru preko noći prešle cilj i skupile 20 tisuća dolara

Nakon nekoliko godina razvoja i usavršavanja, hrvatski brend ekoloških tenisica MIRET zadovoljan svojim inovacijama i certifikatima pokreće Kickstarter kampanju ne bi li što prije proširio dobar glas i osvojio srca ekološki osviještenih kupaca diljem svijeta. U razgovoru s osnivačima otkrivamo i kako...

Što ste propustili

Web aplikacije

Stručnjaci širom svijeta predvođeni hrvatskima stvaraju najveću bazu simptoma COVID-19: STOPCorona!

Upisivanjem simptoma u web aplikaciju StopCorona zaraženi mogu pomoći nadležnima u praćenju virusa, ali i stvaranju vrijedne baze znanja koja će olakšati borbu protiv pandemije virusa COVID-19.

Internet marketing

Što će se događati s društvenim mrežama nakon koronavirusa?

Od trenutka kada su velike boginje stigle u zemlju do trenutka kada je vijest o tome izašla u medijima prošlo je osam dana.

Kultura 2.0

Rad s djecom u izolaciji: Vodič digitalnih alata koji će vam pomoći (pre)živjeti

Trenutna izolacija mnoge je dovela u situaciju da prvi put rade od doma. Oni koji uz sve te nove okolnosti moraju voditi i brigu oko djece našli su se u nezavidnoj situaciji. Kako odraditi svoje zadatke kad vam klinci konstantno odvraćaju fokus i pažnju?

Novost

Mastercard zbog COVID-19 predlaže povećanje limita za beskontaktna plaćanja sa 100 na 350 kuna

Jedna od vodećih financijskih tvrtki u svijetu, Mastercard, povećat će iznose do kojih možete na blagajnama plaćati beskontaktno.

Kultura 2.0

Sabor odlučuje o praćenju mobilnih uređaja građana: Hoćemo li od toga imati više štete ili koristi?

Pandemija virusa COVID-19 potaknula je restrikcije kretanja diljem svijeta, no i uz postojeće mjere, zaraza se teško usporava. Mnoge države svijeta stoga su već uvele rješenja kojima bi se povećao nadzor nad građanima. Neki su to napravili bolje, neki lošije, nauštrb osnovnih prava i sloboda - što će biti hrvatski scenarij?

Digitalni mediji

Ministar Božinović poručuje da nije vrijeme za reklamiranje televizora. Što kažu (online) trgovci?

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas se obratio trgovcima i medijima koji oglašavaju proizvode koji nemaju veze s higijenom ili prehranom - reakcije nisu izostale.