5 izazova koji još uvijek mogu nokautirati Community Managera

5 izazova koji još uvijek mogu nokautirati Community Managera

Svi znamo što radi Community Manager. Znamo kad dolazi na posao i koliko litara kave popije dnevno. Sa sigurnošću možemo nabrojati minimalno tri internetske stranice koje posjećuje svaki dan.

cm

Community Manager ima svoj dan, koji se obilježava svakog četvrtog ponedjeljka u siječnju, on ima svoju nagradu, on radi u jednoj od popularnijih industrija u svijetu, ali se nakon svih hvalospjeva još uvijek bori sa slovima koje mu korisnici, suradnici, klijenti, ali obitelj i prijatelji bacaju pred uredski i kućni prag. No, što ne znamo o Community Manageru? Ne znamo kojih ga pet izazova, još uvijek, mogu nokautirati u komunikacijskom ringu.

1. Krizna komunikacija dolazi s izlaskom i zalaskom Sunca

Community Manager poznaje svoje korisnike. Provjerava ih ujutro i prije spavanja. Prije nekoliko godina bi im poželio i laku noć, ali, srećom, educira se, kao i korisnici koji su naučili da je komunikacija na internetu brza i učinkovita. No ponekad prvi bod u ringu osvajaju upravo oni, jer Community Manageru zadaju udarac u ranu zoru ili nekoliko sati nakon zalaska sunca objavljujući svoja negativna iskustva u vrijeme kad Community Manager pere zube ili spava. Prilagodljivost je važna u ovom zanimanju, a kvalitetan san bitan je za funkcioniranje organizma. Koliko ste puta kriznu situaciju rješavali na putu do ureda? Koliko vas je puta dočekala lavina komentara i eksplozija osjećaja jer korisniku niste odgovorili na komentar u 7 ujutro ili nakon ponoći?

2. Tko čeka, taj dočeka!

rad noc programiranje

Analiza, brojevi, riječi, izvještaji i strategije. Community Manager s digitalnim timom unaprijed kreira sadržaj koji je u skladu s komunikacijskom strategijom određenog brenda. Ring je mali, a obaveza je sve više s obje strane. Zato su nekad Community Manageru ruke svezane, jer odobrenja ili komentari klijenata dolaze nakon druge runde, a on ne želi da korisnici čekaju. Svaki brend ima svoju poslovnu strategiju. Tako i ja – nekad imam otvorene ruke, a nekad čekam klijentovu potvrdu da mogu objaviti informaciju, premda znam da će odgovor na moj upit biti: U redu. Da! Community Manageri žele korisniku odgovoriti što prije na njegov komentar, ali i čekanje je dio naše svakodnevice, kao i razvijanje kvalitetnog odnosa s klijentima te gradnja povjerenja.

3. Ako to može on, mogu i ja!

Community Manager zna kako njegov posao nije jednostavan, a iskustvo ga je naučilo kako samo relevantan sadržaj može biti koristan. Neočekivana borba sa svim ključnim javnostima Community Managera nokautira u nekoliko sekundi, jer on najbolje zna koliko je sati proveo prateći i skupljajući informacije o korisnicima. Community Manager nikad ne bi programeru tvrdio kako mu kod nije ispravan ili na Slacku dizajneru komentirao kako mu je ikona tamna. Ne zato što nije dobra osoba, već nije stručnjak za sve i vjeruje u stručnost kolega. Pet godina nakon, još uvijek se znam naći u situaciji kad moram objašnjavati da posao Community Managera nije hobi, već da je ozbiljan, stresan i zahtjevan.

4. Sekunde prolaze, a komentari ne dolaze?

Community Manager zna koliko je važno da se na svaki korisnikov upit ili komentar odgovori brzo i točno. On zna da uvijek mora biti spreman i na razgovor s korisnicima i vjeruje kako konstantni nadzor nije produktivan. On vjeruje da se planova treba držati i da sekunde ne treba brojati. Jeste li i vi bili u situaciji u kojoj klijent odgovara na upit korisnika zato što vi niste odreagirali na njegov komentar u istoj sekundi?

5. Community Manager brine o svima!

cmday

On je glas brenda i glas korisnika. On korisnike potiče na stvaranje sadržaja, on je utjeha. On brine o svima. Zato Community Managera uvijek nokautira spoznaja da netko brine o njemu. Budite i vi kao Community Manager. Budite proaktivni i jasni. Upoznajte Community Managera kao što on poznaje vaše korisnike. Recite mu bravo i hvala. Nagradite ga! Barem danas – na njegov Dan.

Sretan Dan Community Managera!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Marko Štajcer: Kad već imamo ogromne količine podataka, idemo ih iskoristiti!

U 2020. nikada nije bilo jasnije koliku vrijednost nosi tehnologija za normalno funkcioniranje društva, a koliko još bi nam značila kada bi sve podatke koje imamo upogonili da rade za nas. Zanimaju li vas otvoreni podaci i rješavanje velikih analitički problema na njima, Open Data Hackathon dobra je prilika za iskušati svoje vještine i povezati se s ključnim mentorima i investitorima.

Društvene mreže

Hrvatski influenceri ne čekaju rasplet situacije s TikTokom: Već su spremni za selidbu na Reels

Tijekom vikenda bilo je neizvjesno hoće li TikTok biti izbačen iz američkih trgovina aplikacijama ili ne, ali čini se da postoji svjetlo na kraju tunela. No, sve je to uzburkalo i domaće i globalne kreatore sadržaja, a Vlatko Tutić iz JoomBoosa, koji okuplja 13 TikTokera, otkriva kako su došli na ovu društvenu mrežu, a i kako će s nje otići na Reels ili negdje drugdje, ako bude potrebno.

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!

Tehnologija

Hrvatska kripto poštanska marka rasprodana je u nekoliko sati, ali što je to uopće

Uz pomoć Belme Gutlić iz tvrtke NodeFactory i Tina Galetovića iz tvrtke BitX te filatelista Emila Drkušića otkrivamo u čemu je stvar kod blockchain marke Hrvatske Pošte.

Startupi i poslovanje

Kakav dan: Nanobit se prodaje švedskom Stillfrontu za 148 milijuna dolara; spekulira se da Rimac Automobili preuzimaju Bugatti

Kad pratite tehnološki sektor, rijetko se kad dogodi da se dvije izvanredne vijesti dogode u istom danu. Danas je ipak takav dan.

Tehnologija

Facebook želi da gledate svijet kroz njegove uređaje, no želite li zbilja pametne – Ray Banke?

U pomalo iznenađujućem predstavljanju jučer, Facebookov Mark Zuckerberg najavio je dva nova proizvoda: Oculus Quest 2 i pametne naočale, a za Netokraciju ih komentira Darian Škarica, osnivač tvrtke Delta Reality.