5 izazova koji još uvijek mogu nokautirati Community Managera

5 izazova koji još uvijek mogu nokautirati Community Managera

Svi znamo što radi Community Manager. Znamo kad dolazi na posao i koliko litara kave popije dnevno. Sa sigurnošću možemo nabrojati minimalno tri internetske stranice koje posjećuje svaki dan.

cm

Community Manager ima svoj dan, koji se obilježava svakog četvrtog ponedjeljka u siječnju, on ima svoju nagradu, on radi u jednoj od popularnijih industrija u svijetu, ali se nakon svih hvalospjeva još uvijek bori sa slovima koje mu korisnici, suradnici, klijenti, ali obitelj i prijatelji bacaju pred uredski i kućni prag. No, što ne znamo o Community Manageru? Ne znamo kojih ga pet izazova, još uvijek, mogu nokautirati u komunikacijskom ringu.

1. Krizna komunikacija dolazi s izlaskom i zalaskom Sunca

Community Manager poznaje svoje korisnike. Provjerava ih ujutro i prije spavanja. Prije nekoliko godina bi im poželio i laku noć, ali, srećom, educira se, kao i korisnici koji su naučili da je komunikacija na internetu brza i učinkovita. No ponekad prvi bod u ringu osvajaju upravo oni, jer Community Manageru zadaju udarac u ranu zoru ili nekoliko sati nakon zalaska sunca objavljujući svoja negativna iskustva u vrijeme kad Community Manager pere zube ili spava. Prilagodljivost je važna u ovom zanimanju, a kvalitetan san bitan je za funkcioniranje organizma. Koliko ste puta kriznu situaciju rješavali na putu do ureda? Koliko vas je puta dočekala lavina komentara i eksplozija osjećaja jer korisniku niste odgovorili na komentar u 7 ujutro ili nakon ponoći?

2. Tko čeka, taj dočeka!

rad noc programiranje

Analiza, brojevi, riječi, izvještaji i strategije. Community Manager s digitalnim timom unaprijed kreira sadržaj koji je u skladu s komunikacijskom strategijom određenog brenda. Ring je mali, a obaveza je sve više s obje strane. Zato su nekad Community Manageru ruke svezane, jer odobrenja ili komentari klijenata dolaze nakon druge runde, a on ne želi da korisnici čekaju. Svaki brend ima svoju poslovnu strategiju. Tako i ja – nekad imam otvorene ruke, a nekad čekam klijentovu potvrdu da mogu objaviti informaciju, premda znam da će odgovor na moj upit biti: U redu. Da! Community Manageri žele korisniku odgovoriti što prije na njegov komentar, ali i čekanje je dio naše svakodnevice, kao i razvijanje kvalitetnog odnosa s klijentima te gradnja povjerenja.

3. Ako to može on, mogu i ja!

Community Manager zna kako njegov posao nije jednostavan, a iskustvo ga je naučilo kako samo relevantan sadržaj može biti koristan. Neočekivana borba sa svim ključnim javnostima Community Managera nokautira u nekoliko sekundi, jer on najbolje zna koliko je sati proveo prateći i skupljajući informacije o korisnicima. Community Manager nikad ne bi programeru tvrdio kako mu kod nije ispravan ili na Slacku dizajneru komentirao kako mu je ikona tamna. Ne zato što nije dobra osoba, već nije stručnjak za sve i vjeruje u stručnost kolega. Pet godina nakon, još uvijek se znam naći u situaciji kad moram objašnjavati da posao Community Managera nije hobi, već da je ozbiljan, stresan i zahtjevan.

4. Sekunde prolaze, a komentari ne dolaze?

Community Manager zna koliko je važno da se na svaki korisnikov upit ili komentar odgovori brzo i točno. On zna da uvijek mora biti spreman i na razgovor s korisnicima i vjeruje kako konstantni nadzor nije produktivan. On vjeruje da se planova treba držati i da sekunde ne treba brojati. Jeste li i vi bili u situaciji u kojoj klijent odgovara na upit korisnika zato što vi niste odreagirali na njegov komentar u istoj sekundi?

5. Community Manager brine o svima!

cmday

On je glas brenda i glas korisnika. On korisnike potiče na stvaranje sadržaja, on je utjeha. On brine o svima. Zato Community Managera uvijek nokautira spoznaja da netko brine o njemu. Budite i vi kao Community Manager. Budite proaktivni i jasni. Upoznajte Community Managera kao što on poznaje vaše korisnike. Recite mu bravo i hvala. Nagradite ga! Barem danas – na njegov Dan.

Sretan Dan Community Managera!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Tehnologija

Domaći ININ uz AI i OCR “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Što ste propustili

Kolumna

Portfolio s Dribbblea je kao loše driblanje u utakmici za posao product dizajnera

Dribbble je platforma i zajednica na kojem se dizajneri mogu razvijati, dijeliti radove i zapošljavati. Product design je proces razrade, formiranja i iteriranja proizvoda koji rješavaju korisničke probleme ili adresiraju specifične tržišne potrebe. E sad, na papiru nema razloga da ove dvije stvari budu u sukobu - zašto mi se onda digne kosa na glavi kad u prijavi za product dizajnera dobijem portfolio pun Dribbble radova?

Tehnologija

Domaći ININ uz AI i OCR “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Startupi i poslovanje

Kobe Bryant: košarkaš, Oskarovac, investitor – ulagao je u tvrtke poput Alibabe i Epic Gamesa

Jučer je u 41. godini preminuo Kobe Bryant, jedan od najvećih košarkaša svih vremena koji je svojim uspjesima na terenu i izvan njega zauvijek obilježio ovaj sport.

Društvene mreže

Bartol Šimunić: Da će društvene mreže biti okosnica kampanje Zorana Milanovića odlučilo se još u svibnju

Bio je među prvim community managerima Vlade kad je 2011. došla na društvene mreže, a sada je jedna od ključnih osoba koja je stajala digitalne kampanje novog predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Internet marketing

Podcast o specifičnostima podcasta u Hrvatskoj kao sadržajnom, ali i oglašivačkom formatu

Podcasti, iako postoje već godinama, očito su format koji će obilježiti digitalno tržište u Hrvatskoj u 2020. tako da je red pozabaviti se njihovim specifičnostima - u obliku podcasta!

Tehnologija

Hrvatska pošta u zraku: Dostava dronom u Hrvatskoj sve nam je bliža

Nakon eksperimentiranja s kriptovalutama, Hrvatska pošta poletjela je i u istraživanje bespilotnih letjelica koje bi mogle dostavljati pakete u udaljenim dijelovima Hrvatske.