CARNet razvija E-imenik za škole kao web aplikaciju za tablet računala

CARNet razvija E-imenik za škole kao web aplikaciju za tablet računala

CARNet razvija web aplikaciju E-imenik koja bi trebala zamijeniti papirnate imenike u hrvatskim školama, otkrio je Dnevnik.hr. Profesori će umjesto starih imenika nositi tablete, a u natječaju su se odlučili za Motorolu Xoom što su potvrdili za REP.hr. U razgovoru za Netokraciju, ravnatelj CARNeta Zvonimir Stanić potvrdio je kako se radi o web, a ne Android aplikaciji, kako ne bi ovisili o određenoj platformi.

Novi imenik (Preuzeto s Dnevnika)

CARNet razvija web aplikaciju E-imenik koja bi trebala zamijeniti papirnate imenike u hrvatskim školama, otkrio je Dnevnik.hr. Profesori će umjesto starih imenika nositi tablete, a u natječaju su se odlučili za Motorolu Xoom što su potvrdili za REP.hr. U razgovoru za Netokraciju, ravnatelj CARNeta Zvonimir Stanić potvrdio je kako se radi o web, a ne Android aplikaciji, kako ne bi ovisili o određenoj platformi.

Imenik 2.0

Stanić je za Netokaciju potvrdio kako je E-imenik izrađen u PHP-u i kako na njenom razvoju radi troje ljudi od 3. mjeseca, a kako će aplikacija uskoro biti spremna za testiranje te korištenje u 9. mjesecu kad počinje školska godina. E-imenik isprva će se testirati u tri škole koje je odabralo Ministarstvo znanosti: Požešku gimnaziju, Zadarsku medicinsku školu i 15. gimnaziju u Zagrebu. Samo da projekt ne završi kao E-matica, aplikacija koja mnogim profesorima stvara velike probleme.

Komentari

 1. Dean

  Dean

  11. 08. 2011. u 11:43 am Odgovori

  Svaka čast Carnetu na trudu, ali mislim da na ovaj način kao država nikad nećemo dalje.

  Prva stvar, ovaj posao trebao je biti dodjeljen Hrvatskim tvrtkama, a ne državnoj instituciji. CARNet bi trebao biti krovna organizacija, a ne zapošljavati programere i raditi sve “in house”. Na taj način bi se razvijalo poduzetništvo i smanjivala korupcija. CARNet bi trebao donositi standarde, “hostati” osjetljive privatne podatke učenika i organizirati natječaje na kojima bi dodjeljivao projekte privatnicima.

  Druga stvar, naletio sam na komentar od gospodina Vladimira Škopljanaca koji tvrdi da je takav sustav već razvio, ali ga u Hrvatskoj nitko nije prihvatio (a nudio ga je besplatno). U Srbiji su prihvaili i imenik koji je taj Hrvatski poduzetnik napravio za Srbiju nalazi se na http://www.skolskidnevnik.rs.

  Treća stvar, za ovakve stvari treba strategija. Zašto ulagati u Motorole Xoom kad još uvijek nemamo računalo u svakoj učionici. Onda bolje kupiti svakome profesoru laptop na kojem bi mogao raditi puno više stvari nego što ih može na Xoomu. Kupovati Xoom samo za ovu aplikaciju je “trčanje pred rudu”.

  To je bilo par mojih opažanja…

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.