BlogOpen za sve zainteresirane za društvene mreže

BlogOpen za sve zainteresirane za društvene mreže

BlogOpen - SocialOpen 2010. održat će se 9. i 10. listopada u Novom Sadu u Srbiji. Konferencija će biti posvećena društvenim mrežama koje posljednjih nekoliko godina imaju najveći utjecaj na razvoj Interneta u regiji. Osim (očito) blogera, na njemu će sudjelovati internetski profesionalci te svi oni koje zanima kuda nas vode Twitter, Facebook i ostali internetski fenomeni. Što ćemo otkriti na ovogodišnjem BlogOpenu?

BlogOpen – SocialOpen 2010. održat će se 9. i 10. listopada u Novom Sadu u Srbiji. Konferencija će biti posvećena društvenim mrežama koje posljednjih nekoliko godina imaju najveći utjecaj na razvoj Interneta u regiji.

Osim (očito) blogera, na njemu će sudjelovati internetski profesionalci te svi oni koje zanima kuda nas vode Twitter, Facebook i ostali internetski fenomeni. Što ćemo otkriti na ovogodišnjem BlogOpenu?

BlogOpen će ove godine pod imenom SocialOpen bit posvećen društvenim mrežama: Twitteru, Facebooku, LinkedIN-u, blogu, istinama i zabludama o društvenim mrežama, poslovanju na njima itd. Radi se o dvodnevnoj neformalnoj konferenciji pokrenutoj 2007. posvećenoj blogovima, blogerima i blogosferi. Nakon održavanja u Pančevu, Novom Sadu, Boru i Nišu, BlogOpen se ove godine vraća u Novi Sad.

Blogersko druženje

Uz predavanja i radionice u okviru BlogOpena uvijek se organizira i humanitarna akcija te Blogopedija, zbirka izabranih blogerskih članaka, tvitova i Facebook statusa u kojoj i sami možete sudjelovati ukoliko se prijavite do 10. rujna.

Blogeri iz cijele regije na BlogOpenu 2007.

Konačan program znat ćemo u idućih tjedan-dva nakon što organizatori pregledaju prijavljena predavanja, ali teme bi, među ostalim, trebale biti:

  • Društvene mreže poput Twittera, LinkedIN-a i Facebooka;
  • Blogovi;
  • Društvene mreže i poslovanje;
  • Zaštita autorskih prava;
  • Istine i zablude o društvenim mrežama;
  • Marketing i Internet.

Kotizacije od 12, 16 te 19 eura za goste izvan Srbije zaista su simbolične, tako da vas cijena konferencije ne bi trebala spriječiti u sudjelovanju.

Zašto doći na BlogOpen?

Javna je tajna da na većinu regionalnih konferencija idemo zbog druženja s kolegama i prijateljima ili pak kako bismo ih napokon upoznali. Zbog njih smo se veselili Web.startu, WinDaysima, a sada veselimo se MobilityDayu, Weekend Media Festivalu te BlogOpenu. Za razliku od mnogih konferencija, BlogOpen zna što jest – druženje. Prije jedan veliki tweetup nego poslovna konferencija. Blogeri poput Blogowskog te Nebojše Radovića također će vam se tamo pridružiti. Naravno, tamo će biti i Netokracija kao medijski partner, pa tako nikako nećete biti jedini hrvatski blogeri ili tviteraši.

Ukoliko vas zanima BlogOpen, prijavite se na službenoj web stranici po nižoj cijeni od 12 eura do 5. listopada. Ako još niste sigurni, pričekajte program i popratite ih na Twitteru ili Facebooku. U svakom slučaju, putem #blogopen sigurno ćete znati o čemu se bloga u Novom Sadu.

Dolazite li na BlogOpen?

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Kultura 2.0

Kladarić, Šarić i Blagonić: Kako napredovati, biti inovativan i kreativan – dok radite na daljinu!

Iako je rad na daljinu mnogima nametnut, ne znači da je drugima odlično sjeo. Dapače, s Lukom Kladarićem, Marinom Šarićem i Lucijanom Blagonićem otkrivamo dobre prakse temeljene na godinama iskustva!

Mobilno

Ljuti smo na Apple… ali treba li nam još punjača?

Zašto su svi tako ljuti jer neće imati još jednu kocku za punjenje viška i kabel koji će ionako puknuti?

Startupi i poslovanje

Croatia osiguranje prepoznalo je potrebe korisnika u 2020. i u deset mjeseci je nastao LAQO

Usred krize i pandemije Croatia osiguranje napravila je ozbiljan iskorak prema digitalizaciji svojih usluga - okupili su vrhunski tim domaćih stručnjaka s kojima su razvili digitalni proizvod na razini punokrvnog insurtecha. Kako je nastalo LAQO, otkrivamo.

Digitalni marketing

#jedvačekam: Kad se industrija udruži, a javnost postane kreativac – kampanja osvaja medije i nagrade

Kafići, teretane, kazališta, tržnice i još mnogo drugih poslovanja i brendova u vrijeme društvene izolacije nisu mogli doći do svojih kupaca. Kako su 3 hrvatske agencije uz HURA-u pripremile projekt koji je u korist svih njih ostvario milijun kuna medijske vrijednosti?

Intervju

Najčešći mentori u IT-u su Google, StackOverflow… A 4 naše entuzijastice žele tome dodati Mentoring Byte

Iako mnoge tehnološke tvrtke imaju organiziran sustav mentoriranja, najčešće se on fokusira na tehničke vještine. Nataša Kapov, Andrea Knez Karačić, Marina Grljušić i Lora Pleško žele to promijeniti i uvesti kulturu mentoriranja – i tehničkih, ali i mekih vještina u ponekad poprilično “tvrdu” IT zajednicu.

Mobilno

Krajnje je vrijeme da konačno bacimo naljepnice i papire: Stiže era aplikacija za vjernost

Točite gorivo, dobijete naljepnice na papirić pa onda popuste. I onda izgubite papirić pa naljepnice... A kartice vjernosti redovito nemate uza sebe. I onda nikakve koristi. Česta je to praksa u Hrvatskoj već niz godina, ali se polako mijenja. Vrijeme je digitalizirati i takvo iskustvo, a Inina loyalty aplikacija je sjajan primjer.