BabyWatch: Domaći proizvod za vizualizaciju otkucaja srca vašeg nerođenog djeteta
Babywatch

BabyWatch: Domaći proizvod za vizualizaciju otkucaja srca vašeg nerođenog djeteta

BabyWatchBabyWatch je vrlo zanimljiv projekt tvrtke INU koji je nedavno pobijedio na  HGK-ovom natječaju te dobio nagradni odlazak na najveći svjetski sajam mobilne industrije u Barceloni – Mobile World Congress 2013.

Osnivači Sandro Mur i Josipa Majić objašnjavaju kako je riječ o sustavu koji se sastoji od uređaja i aplikacije te omogućava trudnicama da vizualiziraju otkucaje srca svoja djeteta i dijele to iskustvo sa svojim najmilijima. Naime, radeći na znatno kompleksnijem projektu, koji je vezan uz segment remote patient monitoringa za trudnice, zainteresirali su se za ovakav tip uređaja te nakon mjeseci istraživanja i pokušavanja uspjeli sastaviti vlastiti. U BabyWatch je uloženo šest mjeseci razvoja s izuzetno iskusnim timom te vodećim stručnjacima za ovakvu vrstu uređaja. Proizvod je razvijan u bliskoj suradnji s krajnjim korisnicima i prema njihovim inputima, što je rezultiralo iznimno pozitivnim reakcijama pri testnoj implementaciji. Josipa i Sandro ističu:

Nismo prvi koji su se odlučili na proizvodnju ovakvog tipa hardvera, ali smatramo kako smo uspjeli napraviti tehnički najnapredniji koji, u kombinaciji s aplikacijom, pruža sasvim novo iskustvo. Smatramo kako naglasak treba staviti na kombinaciju hardvera i kvalitetne aplikacije, čime se stvara kompletan proizvod koji onda može konkurirati stranim proizvođačima. Također, s aplikacijom planiramo biti prisutni na svim platformama.

BabyWatch

No, nije sve išlo glatko jer uvijek postoje problemi i rizici sa strane zakonske regulative, no Josipa i Sandro pomirljivo priznaju kako ne postoji previše opcija za rješavanje takvih poteškoća. Upravo iz toga razloga odlučili su povući medicinske feature aplikacije te ostati samo na proizvodu, koji za sada pruža jedinstveno iskustvo kroz vizualizaciju i snimku, te pričekati s ostalim mogućnostima.

Sigurnost korisnika i njihovo zdravlje su nam apsolutni prioritet. Upravo smo iz tog razloga odlučili surađivati s vodećim stručnjacima iz perinatologije i testirati aplikaciju u uglednoj europskoj klinici kako bi se uvjerili u ispravnost i sigurnost sustava. Naš proizvod ima potrebne certifikate kako bi se prodavao i koristio diljem svijeta.

Tržišni i medicinski potencijal Babywatcha

Osnivači ističu kako je potencijal velik, osobito na svjetskom tržištu, s naglaskom na Aziju te Ameriku, gdje su korisnici skloniji upotrebi ovakvih proizvoda. Upravo od tamo imaju najviše upita i intenzivno rade na strategiji za navedena tržišta. Ovakav uređaj zbog algoritma koji je razvijen ima golemi medicinski potencijal – naime, postoji mogućnost snimanja te analiziranja otkucaja srca djeteta, što dovodi do brojnih mogućnosti telemedicine te mhealth sustava, čime se tim bavi pored BabyWatch aplikacije. No, za sada su odlučili pričekati s realizacijom ovakvih potencijala, no vrlo je izgledno kako će se u budućnosti više pozabaviti i time.

Dok smo bili zauzeti planiranjem kampanje, prvi potencijalni korisnici su nas sami našli preko naših videa te linkova na društvenim medijima. Potencijalni korisnici su apsolutno oduševljeni! U svega 10 dana nam se već pedesetak potencijalnih kupaca kako bi među prvima mogli dobiti naš uređaj i aplikaciju. Upravo zato imamo u planu crowdfunding kampanju, prvenstveno iz marketinških razloga, a i smatramo da je to prirodan sljedeći korak.

Babywatch

Što se krije iza Babywatcha?

Tvrtka INU se već 20 godina bavi ekspertnim sustavima te inovativnim medicinskim rješenjima, primjerice, umjetnom dijagnostikom, raznim predviđanjima, procjenama rizika te optimizacijama algoritama. Pored ovoga, tim je napravio IDermu, CRM sustav specijaliziran za privatne dermatološke klinike, a za taj je proizvod dogovorena implementacija u nekoliko lokalnih i regionalnih subjekata. Pored svega, razvijaju i  iznimno zahtjevan sustav u segmentu remote patient monitoring sustava.

Komentari

  1. hrvac

    hrvac

    06. 03. 2013. u 9:16 am Odgovori

    Bravo cure samo naprijed! Drago mi je da smo se svi druzili u subotu i da ima jos ekipe kod nas koje razvijaju medicinske aplikacije! Ako trebate pomoc oko HR trzista racunajte na pomoc \o/

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.

Društvene mreže

Filip Zavadlav: Kako je ubojica podrškom na online mrežama postao simbol borbe za pravdu?

Uspoređuju ga s Jokerom i Punisherom, prozivaju ga herojem, a ne ubojicom. Priča o Filipu Zavadlavi, 25-godišnjaku koji je počinio trostruko ubojstvo u Splitu, puni sve medije već nekoliko dana. Ali i društvene mreže.

Što ste propustili

Intervju

Hrvatski studio Tanais Games usred razvoja igre Saint Kotar rebrandirao se u Red Martyr Entertainment

Razviti igru u Hrvatskoj samo po sebi je teško, ali napraviti potpun rebrend studija usred razvoja posve je nov izazov.

Kultura 2.0

Sextortion mailovi kruže Hrvatskom: Ucjenjivač je već ugrabio 49 tisuća kuna

Nacionalni CERT (eng. Computer Emergency Response Team) danas je zabilježio povećani broj lažnih ucjenjivačkih poruka kojima napadač pokušava iznuditi novčanu dobit od žrtve, a prema posljednjim informacijama na račun je stiglo najmanje sedam uplata od po 7 tisuća kuna.

Startupi i poslovanje

Porezna prognoza za freelancere: Strože kontrole, nove minimalne plaće, zdravstveno…

Godina iza nas započela je pretežno vedrom prognozom, no s izmjenama Općeg poreznog zakona vrijeme se krajem 2020. značajno pogoršalo za nezavisne izvođače te mikro i male poduzetnike. Što nas još čeka u novoj (fiskalnoj) godini?

Društvene mreže

Nana Nadarević, Mija Dropuljić, Natko Beck: Influenceri koji zdravlje – a možda i život – znače

Razgovarala sam s tri influencera, Nanom Nadarević, Mijom Dropuljić i Natkom Beckom, koji su svoj utjecaj iskoristili za poticanje važnih tema - od podizanja svijesti o uznemiravanju do boljeg komuniciranja u zdravstvu.

Kultura 2.0

Ne smijemo dozvoliti da nam se djeca pogube u virtualnoj stvarnosti igara

Prije nekoliko godina dala sam intervju za Netokraciju na temu virtualne (VR) i proširene stvarnosti (AR). Koju sam tada vrlo naivno zagovarala. Sad ju više ne zagovaram. Dapače, povlačim se iz profesionalnog djelovanja u polju digitalnih medija i filma. Ali prije nego se povučem, želim opozvati svoje previše olako dane osvrte.

Intervju

Good Game Nikole Stolnika osigurao 2,2 milijuna kuna, među investitorima Sacha Dragić, Ivan Klarić i Bruno Kovačić

Esport organizacija Good Game nedavno je osigurala svoju prvu veliku investiciju od 300 tisuća eura, na krilima grupe investitora koja uključuje Ivana Klarića, Brunu Kovačića i Sachu Dragića.