BabyWatch: Domaći proizvod za vizualizaciju otkucaja srca vašeg nerođenog djeteta
Babywatch

BabyWatch: Domaći proizvod za vizualizaciju otkucaja srca vašeg nerođenog djeteta

BabyWatchBabyWatch je vrlo zanimljiv projekt tvrtke INU koji je nedavno pobijedio na  HGK-ovom natječaju te dobio nagradni odlazak na najveći svjetski sajam mobilne industrije u Barceloni – Mobile World Congress 2013.

Osnivači Sandro Mur i Josipa Majić objašnjavaju kako je riječ o sustavu koji se sastoji od uređaja i aplikacije te omogućava trudnicama da vizualiziraju otkucaje srca svoja djeteta i dijele to iskustvo sa svojim najmilijima. Naime, radeći na znatno kompleksnijem projektu, koji je vezan uz segment remote patient monitoringa za trudnice, zainteresirali su se za ovakav tip uređaja te nakon mjeseci istraživanja i pokušavanja uspjeli sastaviti vlastiti. U BabyWatch je uloženo šest mjeseci razvoja s izuzetno iskusnim timom te vodećim stručnjacima za ovakvu vrstu uređaja. Proizvod je razvijan u bliskoj suradnji s krajnjim korisnicima i prema njihovim inputima, što je rezultiralo iznimno pozitivnim reakcijama pri testnoj implementaciji. Josipa i Sandro ističu:

Nismo prvi koji su se odlučili na proizvodnju ovakvog tipa hardvera, ali smatramo kako smo uspjeli napraviti tehnički najnapredniji koji, u kombinaciji s aplikacijom, pruža sasvim novo iskustvo. Smatramo kako naglasak treba staviti na kombinaciju hardvera i kvalitetne aplikacije, čime se stvara kompletan proizvod koji onda može konkurirati stranim proizvođačima. Također, s aplikacijom planiramo biti prisutni na svim platformama.

BabyWatch

No, nije sve išlo glatko jer uvijek postoje problemi i rizici sa strane zakonske regulative, no Josipa i Sandro pomirljivo priznaju kako ne postoji previše opcija za rješavanje takvih poteškoća. Upravo iz toga razloga odlučili su povući medicinske feature aplikacije te ostati samo na proizvodu, koji za sada pruža jedinstveno iskustvo kroz vizualizaciju i snimku, te pričekati s ostalim mogućnostima.

Sigurnost korisnika i njihovo zdravlje su nam apsolutni prioritet. Upravo smo iz tog razloga odlučili surađivati s vodećim stručnjacima iz perinatologije i testirati aplikaciju u uglednoj europskoj klinici kako bi se uvjerili u ispravnost i sigurnost sustava. Naš proizvod ima potrebne certifikate kako bi se prodavao i koristio diljem svijeta.

Tržišni i medicinski potencijal Babywatcha

Osnivači ističu kako je potencijal velik, osobito na svjetskom tržištu, s naglaskom na Aziju te Ameriku, gdje su korisnici skloniji upotrebi ovakvih proizvoda. Upravo od tamo imaju najviše upita i intenzivno rade na strategiji za navedena tržišta. Ovakav uređaj zbog algoritma koji je razvijen ima golemi medicinski potencijal – naime, postoji mogućnost snimanja te analiziranja otkucaja srca djeteta, što dovodi do brojnih mogućnosti telemedicine te mhealth sustava, čime se tim bavi pored BabyWatch aplikacije. No, za sada su odlučili pričekati s realizacijom ovakvih potencijala, no vrlo je izgledno kako će se u budućnosti više pozabaviti i time.

Dok smo bili zauzeti planiranjem kampanje, prvi potencijalni korisnici su nas sami našli preko naših videa te linkova na društvenim medijima. Potencijalni korisnici su apsolutno oduševljeni! U svega 10 dana nam se već pedesetak potencijalnih kupaca kako bi među prvima mogli dobiti naš uređaj i aplikaciju. Upravo zato imamo u planu crowdfunding kampanju, prvenstveno iz marketinških razloga, a i smatramo da je to prirodan sljedeći korak.

Babywatch

Što se krije iza Babywatcha?

Tvrtka INU se već 20 godina bavi ekspertnim sustavima te inovativnim medicinskim rješenjima, primjerice, umjetnom dijagnostikom, raznim predviđanjima, procjenama rizika te optimizacijama algoritama. Pored ovoga, tim je napravio IDermu, CRM sustav specijaliziran za privatne dermatološke klinike, a za taj je proizvod dogovorena implementacija u nekoliko lokalnih i regionalnih subjekata. Pored svega, razvijaju i  iznimno zahtjevan sustav u segmentu remote patient monitoring sustava.

ponuda

Komentari

  1. hrvac

    hrvac

    06. 03. 2013. u 9:16 am Odgovori

    Bravo cure samo naprijed! Drago mi je da smo se svi druzili u subotu i da ima jos ekipe kod nas koje razvijaju medicinske aplikacije! Ako trebate pomoc oko HR trzista racunajte na pomoc \o/

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Internet marketing

Hrvatski brendovi boje se zauzeti stav u marketingu (i upravo time gube!)

U najnovijoj epizodi Netokracija podcasta bavimo se brendovima koji se ne boje zauzeti stav. Takvih je u hrvatskoj vrlo malo, rijetki se odluče na taj rizik, a ne shvaćaju da je zapravo upravo to najriskantniji potez.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Hrvatski SysKit: Za 90% funkcionalnosti inspirirali su ih njihovi korisnici, među kojima je i američka vlada

Hrvatska softverska tvrtka SysKit već 10 godina pomaže sistemašima i administratorima u više od 3000 tvrtki diljem svijeta. Njezin suosnivač Frane Borozan otkrio mi je strategiju koja im je omogućila kompetitivnost na svjetskoj razini i približila ih ostvarenju želje da postanu jedan od najvećih proizvođača softvera u Hrvatskoj.

Startupi i poslovanje

Indienogo – kako će izuzimanje Hrvatske s ove platforme utjecati na domaće projekte?

Indiegogo više nije službeno podržan u Hrvatskoj, što znači da ne možete više na njega postavljati kampanje ako ste tvrtka registrirana u Lijepoj našoj. Istražili smo kako je do toga došlo, a i kako će to utjecati na domaće projekte koji platformu aktivno koriste.

Najava

Ulazite li u digitalnu industriju, krenite s razvojem digitalnih proizvoda

Nekada smo u digitalnoj industriji radili isključivo na tuđim projektima, jer nismo mogli birati. Danas možete razvijati vlastite digitalne proizvode i raditi na svim njihovim aspektima. Počnite s besplatnom radionicom Netokracije i Raiffeisen banke o tome kako krenuti u 'product'!

Startupi i poslovanje

Realno stanje startupa iliti kako mi je u dva tjedna američka tech scena skinula ružičaste naočale osnivača

Što vas može naučiti samo nekoliko dana u Seattleu, jednom od najpoznatijih startup i tech gradova na svijetu? Možda kako ste na svoje poslovanje do sada gledali malo previše "romantično".

Startupi i poslovanje

Rukoplastika, gaming kontroler za osobe s fizičkim invaliditetom, pobjednik je Good Game Liftoffa!

Startup Rukoplastika, koji nastoji razviti personalizirane igraće kontrolere i sustave za osobe s fizičkim nedostacima i invalidnostima pobjednik je Good Game Liftoffa 2019.

Društvene mreže

Izazovi moderiranja Facebooka i Instagrama: Ono što je nekome zlostavljanje, drugome je zadirkivanje

Možda najizazovniju ulogu, među osobama zaduženima za razvoj proizvoda za provođenje Facebookovih standarda, ima Namrata Bostrom. Ona je Product Manager za područje online zlostavljanja i uznemiravanja, a u Londonu sam imala prilike razgovarati s njom više o toj temi.