Tim Edunova pobjednik 3. hackathona u organizaciji Osijek Software Cityja

Tim Edunova pobjednik 3. hackathona u organizaciji Osijek Software Cityja

Ova je subota u Osijeku bila rezervirana za treći hackathon u organizaciji udruge Osijek Software City. Ukupno 10 timova natjecalo se u co-working prostoru u BIOS-u u vremenu od 10 do 18 sati. Timovi su se sastojali od dva do do četiri člana, a natjecatelji su zbog hackathona potegli čak iz Varaždina. Pobjedu je ovoga puta odnio tim Edunova, a osim njega sudjelovali su i D.I.M., FOI 1, FOI 2, FOI 3, Frozen Falls, Gimnazijalci, Inchoo, M.C.T. i Trigi.

Edunova, pobjednički tim 3. OSCHackathona.
Edunova, pobjednički tim 3. OSCHackathona.

Ova je subota u Osijeku bila rezervirana za treći hackathon u organizaciji udruge Osijek Software City. Ukupno 10 timova natjecalo se u co-working prostoru u BIOS-u u vremenu od 10 do 18 sati. Timovi su se sastojali od dva do do četiri člana, a natjecatelji su zbog hackathona potegli čak iz Varaždina. Pobjedu je ovoga puta odnio tim Edunova, a osim njega sudjelovali su i D.I.M., FOI 1, FOI 2, FOI 3, Frozen Falls, Gimnazijalci, Inchoo, M.C.T. i Trigi.

Za razliku od prethodna dva hackathona održana u Osijeku, ovog puta su svi timovi imali isti zadatak, koji je bio predstavljen na samom početku natjecanja. Natjecatelji su u zadanom vremenu trebali napraviti online crowdfunding platformu za lokalno tržište koja bi služila za prikupljanje sredstava za lokalne projekte.

Žiri u obilasku natjecatelja.
Žiri u obilasku natjecatelja.

Žiri, u sastavu Davor Banović, Luka Horvat, Bela Ikotić, Tihomir Kit, Zvonimir Radoš i Ivan Weiler, tijekom prezentacija ocjenjivao je projekte, a nedugo nakon toga su proglašeni najbolji natjecateljski timovi. Pobjedu je odnio tim Edunova (Nenad Andraković, Tomislav Jakopec i Darko Raguž) i osvojio 5000 kuna (bruto iznos). Na drugom mjestu se našao tim M.C.T. (Berislav Babić, Vlado Cingel, Oliver Marić i Karlo Šmid) i time osvojio kotizacije za IT konferenciju The Geek Gathering koja se održava u svibnju u Osijeku. Treće mjesto i poklon paketi Osijek Software Cityja pripali su timu FOI 1 (Marko Alerić, Zoran Antolović, Dragutin Dumić i Boris Tomaš). O samim proizvodima koji su osmišljeni i predstavljeni rekao nam je više Zvonimir Radoš, jedan od članova žirija.

Zadovoljan sam odazivom i realizacijom projekata. Većina timova došla je do razine da je proizvod funkcionalan te da kao takav kasnije može zaživjeti i nakon hackathona.

I gimnazijalci su odlučili odmjeriti snage s
I gimnazijalci su odlučili odmjeriti snage sa starijim kolegama.

Zanimljivo je da su i učenici osječke Prirodoslovno-matematičke gimnazije odlučili odmjeriti snage s jačima od sebe, što je vrlo pohvalno i nije ostalo nezamijećeno od strane žirija. Kako je za Netokraciju izjavio Ivan Weiler, član žirija ovogodišnjeg OSC hackathona:

Lijepo je vidjeti kad se ljudi malo druže i različite tvrtke surađuju. Bio sam impresioniran mlađim natjecateljskim timovima, Gimnazijalcima i FOI-jevcima, jer su pokazali najveću dozu kreativnosti. Nisu toliko tehnički na visokoj razini, ali vidimo da će biti.

Nakon cjelodnevnog boravka u BIOS-u, sudionici i organizatori su se prebacili u Old Bridge Pub, gdje su, zasluženo, imali priliku opustiti se nakon natjecanja.

ponuda

Komentari

  1. Tomislav Bilic

    Tomislav Bilic

    14. 04. 2014. u 11:38 am Odgovori

    Velike čestitke svim sudionicima te pobjedničkom timu. 🙂

    Također, slava FOIu koji je sponzorirao dolazak 3 tima iz Varaždina. Čuo sam da je velik utjecaj na ovu odluku imao asistent Boris Tomaš. Hvala 🙂

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Internet marketing

Hrvatski brendovi boje se zauzeti stav u marketingu (i upravo time gube!)

U najnovijoj epizodi Netokracija podcasta bavimo se brendovima koji se ne boje zauzeti stav. Takvih je u hrvatskoj vrlo malo, rijetki se odluče na taj rizik, a ne shvaćaju da je zapravo upravo to najriskantniji potez.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Hrvatski SysKit: Za 90% funkcionalnosti inspirirali su ih njihovi korisnici, među kojima je i američka vlada

Hrvatska softverska tvrtka SysKit već 10 godina pomaže sistemašima i administratorima u više od 3000 tvrtki diljem svijeta. Njezin suosnivač Frane Borozan otkrio mi je strategiju koja im je omogućila kompetitivnost na svjetskoj razini i približila ih ostvarenju želje da postanu jedan od najvećih proizvođača softvera u Hrvatskoj.

Startupi i poslovanje

Indienogo – kako će izuzimanje Hrvatske s ove platforme utjecati na domaće projekte?

Indiegogo više nije službeno podržan u Hrvatskoj, što znači da ne možete više na njega postavljati kampanje ako ste tvrtka registrirana u Lijepoj našoj. Istražili smo kako je do toga došlo, a i kako će to utjecati na domaće projekte koji platformu aktivno koriste.

Najava

Ulazite li u digitalnu industriju, krenite s razvojem digitalnih proizvoda

Nekada smo u digitalnoj industriji radili isključivo na tuđim projektima, jer nismo mogli birati. Danas možete razvijati vlastite digitalne proizvode i raditi na svim njihovim aspektima. Počnite s besplatnom radionicom Netokracije i Raiffeisen banke o tome kako krenuti u 'product'!

Startupi i poslovanje

Realno stanje startupa iliti kako mi je u dva tjedna američka tech scena skinula ružičaste naočale osnivača

Što vas može naučiti samo nekoliko dana u Seattleu, jednom od najpoznatijih startup i tech gradova na svijetu? Možda kako ste na svoje poslovanje do sada gledali malo previše "romantično".

Startupi i poslovanje

Rukoplastika, gaming kontroler za osobe s fizičkim invaliditetom, pobjednik je Good Game Liftoffa!

Startup Rukoplastika, koji nastoji razviti personalizirane igraće kontrolere i sustave za osobe s fizičkim nedostacima i invalidnostima pobjednik je Good Game Liftoffa 2019.

Društvene mreže

Izazovi moderiranja Facebooka i Instagrama: Ono što je nekome zlostavljanje, drugome je zadirkivanje

Možda najizazovniju ulogu, među osobama zaduženima za razvoj proizvoda za provođenje Facebookovih standarda, ima Namrata Bostrom. Ona je Product Manager za područje online zlostavljanja i uznemiravanja, a u Londonu sam imala prilike razgovarati s njom više o toj temi.