Završnica prijava za Zagreb Connect, najboljem startupu 50.000 kuna

Sviđa vam se članak?

Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Ostalo je manje od dva mjeseca do drugog izdanja ‘Zagreb Connecta’, na kojem će se startupi s područja razvoja visokih tehnologija moći predstaviti potencijalnim investitorima i sudjelovati u raspodjeli 125.000 kuna, koliko će pripasti odabranim najboljim projektima. Ovogodišnji Zagreb Connect bit će održan 11. i 12. studenog u kongresnom centru Zagrebačkog velesajma, a rok za prijavu istječe 5. listopada.

ZagrebConnect logo1

Kao i lani, Zagreb Connect će i ove godine okupiti startupe koje zanima predstavljanje pred ulagačima i prilika da dođu do dijela financijskog kolača od ukupno 125.000 kuna. U organizaciji Grada Zagreba i uz podršku Veleposlanstva Države Izrael u Hrvatskoj, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Zagrebačkog velesajma, startupi će se ponovno boriti za glavnu nagradu, koja iznosi 50.000 kuna. Drugoplasiranom u odabiru pripast će 30.000, a trećeplasiranom 20.000 kuna.

I ove godine dodijelit će se Nagrada Grada Zagreba. Dobitniku će pripasti 25.000 kuna i mogućnost nastavka razvoja u godinu dana dugom programu u zagrebačkom Tehnološkom parku, a u konkurenciji će biti startupi sa sjedištem u glavnom hrvatskom gradu.

Stižu i gosti iz Izraela

Osim što će kandidirati za raspodjelu financijskog kolača, startupi i njihovi pokretači će na ovogodišnjem Zagreb Connectu moći poslušati izlaganja poznatih svjetskih predavača i tehnoloških stručnjaka, a kako je jedan od partnera izraelsko veleposlanstvo – stižu gosti i iz te zemlje. Najavljen je dolazak Rona Gure, poduzetnika i ulagača iz Alepha VC, jednoga od najaktivnijih tamošnjih VC fondova, a u Zagrebu će biti i Matan Bar, direktor odjela za proizvode u PayPalu.

Prošlogodišnji ZG Connect okupio je značajan broj posjetitelja (Izvor: ZG Connect Facebook stranica)

Prošlogodišnji ZG Connect okupio je značajan broj posjetitelja (Izvor: ZG Connect Facebook stranica)

Dvodnevno okupljanje na Zagrebačkom velesajmu bit će obogaćeno panel raspravama i predstavljanjem različitih inovativnih projekata.

Startupi koji će ove godine biti u konkurenciji borit će se za glavnu nagradu koju je lani dobio Mash.me. Riječ je o aplikaciji namijenjenoj snimanju videa s trodimenzionalnim likovima koje se može obaviti jednostavno, bez dubljeg zalaska na teritorij animacije i korištenja skupe opreme.

S rokom koji istječe 5. listopada, prijave se obavljaju na službenoj stranici Zagreb Connecta, na kojoj su dostupne dodatne informacije.